Kisbabával álmodni mit jelent?

Kisbabával álmodni mit jelent?

Kisbabával álmodni – és önmagunkat jobban megismerni

Bizonyára nagyon sokan vannak olyanok, akikkel már legalább egyszer előfordult, hogy kisbabával álmodtak. Sőt, olyanok is akadnak jócskán, akik még egynél is többször szoktak kisbabával álmodni.

Sokféle formában lehet kisbabával álmodni

Kisbabával álmodás ideális esetben nagyon kellemes érzés lehet. Sajnos persze olyan módon is álmodhatunk kisbabáról, ami viszont kifejezetten tragikus: például ha halott kisgyerek szerepel az álmunkban. Szerencsére halott kisbabával álmodni nem feltétlenül jelent rosszat.

Álmodhatunk nem annyira kicsi kisbabáról is, például úgy, hogy egy kicsit idősebb gyermek szerepel álmunkban. Azután az is előfordulhat, hogy valaki terhességgel álmodik, vagyis a kisbaba álmunkban egy pociban lapul.

És végül, lehet egészen közvetetten is kisbabával történő álmodás, mégpedig úgy, hogy a népi hiedelem szerint gyermekáldást hozó gólyával álmodunk.

Na de most inkább nézzük meg azt, hogy vajon mit jelenthet egészen pontosan kisbabával álmodni.

Kisbabával álmodni mit jelent?
Kisbabát látunk álmunkban, mit jelenthet?

Kisbabával bárki álmodhat, minden korban

Az álmok legnagyobb magyarázója, Krúdy, és rajta keresztül a mi legfontosabb álommagyarázó könyvünk, az Álmoskönyv szerint bárki álmodhat kisbabáról. De attól függően, hogy milyen korú ember álmodik kisbabáról, más-mást jelenthet mindenkinek.

Ha fiatalok álmodnak kisbabával, az szórakozást jelent. Ezzel szemben a felnőtt ember álmában megjelenő kisbaba haragot hozhat álmodójának. És persze, öregkorban is lehet kisbabával álmodni – ami ilyen esetben bánat, szomorúság jelentését hordozza számukra. (Vajon ez azt mutatja, hogy egy ember életének szakaszai és a kisbabával való álmodás összefüggésben vannak egymással?)

Szerelmesek is álmodhatnak kisbabával, de akkor sem valami jó jelentése van álmuknak: nézeteltérés merülhet fel a valóságban. (A két szerelmes között?)

Kisbabával álmodni kissé elvontabb formákban

Az álombeli beszélő kisbaba (úgy látszik, ez esetben kortól függetlenül) szórakozás jelentését szimbolizálja.

De a kisbaba nem feltétlenül életteli kisbaba formában jelenhet meg álmunkban. Az álombeli, játék-kisbaba valami egészen meglepő üzenetet hordoz: asztalossal lesz dolgunk, ezt jelzi álmunkban.

És végül, egy egészen különleges kisbaba-álom jelentése, méghozzá Császár Ilonka álmából. Neki álmában egy szoba egyik sarkából bukkannak elő, furcsa, francia viseletben. Krúdy ezeket a kisbabákat úgy magyarázza, hogy ők a szerelem tündérkéi, akik az oltár mögött várakoznak.

Kisbabával álmodni mit jelent?
Álmodás a babával, mit jelent?

Kisbabával történő álmodás pszichoanalitikus szemmel

Bár a néphit szerint kisbabával álmodni nem túl sok jót jelent, Jung kifejezetten pozitívnak tartja a kisbabával álmodás jelentését.

A babona úgy tudja, az álombeli kisbaba rossz hír érkezését jósolja. Ám Freud követője szerint ezzel szemben inkább a saját tudatalattink nyilvánul meg benne. Jung ugyanis azt állítja, hogy a kisbaba a mi személyiségünk kivetülése, ami éber énünknek kíván tudtára hozni valamit. Kisbabával való álmodás tehát valami új, érdekes esemény érkezését jelenti, főleg akkor, ha többször, visszatérő álom formájában szoktunk kisbabával álmodni.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →