Mókussal álmodni mit jelent?

Mókussal álmodni – avagy magával az ördöggel álmodni?

A mókus az emberek nagy része szerint egy kifejezetten kedves állatka. Szép, dús, felfelé kunkorodó farka van, két mellső mancsával édesen tudja tartanai a zsákmányolt makkot, mogyorót, szemei csillogóak… A mókus félelmetesnek igazán nem mondható, viszont gyorsasága, ügyessége, ahogyan a fákon közlekedik, elismerésre méltó.

De vajon szoktak-e az emberek mókussal álmodni? S ha igen, milyen gyakran? De ami a legfontosabb kérdés: mit jelenthet vajon mókussal álmodni?

Mókussal álmodni az Álmoskönyv szerint leginkább valami kellemeset ígér

Természetesen Krúdy Gyula híres álomfejtő könyvében, az Álmoskönyvben szinte minden érdekes állat álombeli jelentése megtalálható. Miért is maradna ki annak értelmezése, hogy mit jelenthet mókussal álmodni?

Mókussal álmodni, úgy amúgy általában, szerinte alapvetően valamiféle váratlan örömmel fog járni az álmodója számára.

Mókussal álmodni mit jelent?

Mókussal álmodni mit jelent?

Kerner a mókussal való álmodás jelentését attól függően magyarázza, hogy nős vagy nőtlen ember álmodja-e. (Az asszonyokról, érdekes módon, ezek szerint nem gondolja, hogy álmodnának mókusokról – avagy inkább nem is meri értelmezni…)

Eszerint, ha nőtlen ember álmodik eszegető mókusról, az házassággal kecsegtetheti az illetőt. Ellenben, ha a mókusról álmodó ember már rendelkezik feleséggel, akkor számukra egyaránt örömet, gyermekáldást ígérhet.

Mókussal álmodni: az Álmoskönyv szerint a farok hossza is számít

De a legérdekesebb az Álmoskönyvben, az, hogy az alapján az álmodónak érdemes jól megfigyelnie a megjelenő mókust. Egészen pontosan a farkát, illetve még pontosabban: a mókus farkának hosszúságát.

Mert ugye, mint fentebb megtudhattuk, mókussal álmodni váratlan örömet jelent. De a mókus farka azt is elárulja nekünk, hogy mennyire lesz tartós ez a mi váratlan örömünk. Ez alapján a mókus farkának hossza és az örömünk tartóssága között egyenes arányosság van. Vagyis egyszerűen, kevésbé matematikai szakszavakkal megfogalmazva, minél hosszabb az álombeli mókusunk farka, annál tartósabb lesz az örömünk.

Mókussal álmodni mit jelent?

Mókussal álmodni mit jelent?

Mókussal álmodni: a régiek az ördöggel azonosították

A mókus azért az emberiség történetében, régebbi korokban nem volt annyira ártatlannak tűnő, megejtően kedves állatként számon tartva, mint manapság.

A régi emberek ugyanis valaha kifejezett gyanakvással tekintettek a mókusra. Az idők változása során viszont előfordult, hogy valamelyik istenséggel azonosították, például a tüzes, gonosz germán Loki istennel. Ebből aztán az évek múlása során az lett, hogy a kereszténység idejére a mókus az ördög egyik jelképévé vált. A mókusról azt tartották, hogy a mókus maga az ördög megtestesülése, főleg különös gyorsaságának köszönhetően. A mókus, csakúgy, mint „valódi” alakja, az ördög, egy olyan élőlény, amit kifejezetten nehéz megfogni. A mókus ráadásul rőt színével is az ördögöt idézte fel az emberek szemében.

Ezek után mókussal álmodni, gondolhatjuk, nem jelenthetett túl jót az álmodójának akkoriban – örülhetett, ha nem került az inkvizíció elé miatta…


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.