Álomszótár, álomfejtés

Álomszótár, álomfejtés

Mit jelentenek álmaink? Nincs olyan ember, aki ne álmodna alvás közben. Minden álomkép, amit látunk, tapasztalunk, közvetlenül kapcsolódik az ébren töltött életünkhöz.

Míg a kellemes álmaink általában a vágyainkat tükrözik, a rémálmok a stresszhez és a mindennapi szorongásainkhoz köthetőek.

Álmainkhoz hasonlóan a rémálmok jelentése is általában szimbolikus, így a képek sosem szó szerint értelmezendők. Ha így tennénk pont a tudatalattinkból származó fontos üzenetük veszne el.

Krúdy Gyula Álmoskönyve óta tudjuk, hogy az álomfejtés  népszerű dolog. A szótár szerű álomfejtés, jövendölés az álmokból a mai modern ezoterikusok szerint is a múlté. Érdekes tapasztalat, ám az önismeret ösvényén mélyebbre juthatunk, ha inkább saját álom-élményünket magunk értelmezzük. Ehhez nyújt hasznos segítséget az alábbi álom – tipológia, az álmok fajtáinak rövid ismertetője.

Álomfejtés, álmok jelentése, álomszótár, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése:

Álom és iskola mit jelent?

Álom és iskola mit jelent?

Álom és iskola avagy iskoláról álmodunk, vagy álmaink iskoláját keressük? Az iskola mindenkinek meghatározó élmény, és tulajdonképpen életünk jelentős részét iskolában töltjük. Ráadásul az iskolapad koptatásával töltött éveket a legmeghatározóbb időszakban: gyermekkorunkban, fiatalként éljük át. Ebben az életszakaszban rengeteg álom…
Tovább olvasom

Amputálás álomban mit jelent?

Amputálás álomban mit jelent?

Amputálás álomban: bűntudatot, gátat jelenthet Amputálás álomban: mit jelent az amputálás? Az amputálás idegen csengésével azt mutatja, hogy nemrégiben került bele a magyar nyelvbe. Mit jelent az amputálás szó pontosan? Az Idegen Szavak Szótára* szerint: „végtag sebészeti csonkolása, eltávolítása. Az…
Tovább olvasom