Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álommagyarázatok az álomszótárban

Az élet legnagyobb csodája a születés: a teremtés legigazibb, legvalóságosabb módja. Életet adni egy másik léleknek, továbbadni kollektív tudásunk, személyiségünk egy részét – ezt semmilyen, az életünk másmilyen tevékenysége nem múlhatja felül.

Ez a fajta teremtés csodája a nőknek adatott meg, talán azért, hogy ellensúlyozza kicsit a küzdelmes életünk adta nehézségeket. A terhesség persze ugyancsak egy embert próbáló feladat, de végeredménye szinte halhatatlanságunkat alapozza meg.

A terhesség, szülés tehát a nők egyik legfontosabb képessége, nem véletlen, hogy egyik leggyakoribb álmaink közé tartozik. De vajon terhességgel álmodni nem jelenthet mást, mint hogy epedve várjuk, hogy gyermekünk legyen? Talán igen, talán nem…Terhességgel álmodni, az ellentétes jelentések szimbóluma Krúdy szerint

Az Álmoskönyv mindenekelőtt egy babonával emlékezik meg a terhes hölgyekről.

Erre inti őket: terhes asszony ne kukkantson be halottasház ablakán, különben félő, hogy gyermeke némán fog születni.

De terhes lenni álomban elsősorban az ellentétek harcát mutatja az álomfejtő kézikönyvben.

Álmodhat ugyanis terhességről szegény ember és gazdag is. Ha gazdag álmában jelenik meg a terhesség, akkor szomorúságot fog hozni neki. Ha ellenben szegény ember álmodik terhességgel, akkor neki meghozza az addig csak áhított gazdagságot neki.

Ugyanígy, ha házas vagy nem házasember álmodik terhességről. Ha álomban nős férfi lát terhességet, akkor el fogja veszíteni a feleségét. Ámde ha nőtlen férfi álmodik terhességről, akkor szerezni fog egyet, ki ráadásul szép és szerelmes is.

Terhességgel álmodni
Terhességgel álmodniTerhes nőről álmodni általánosan

Terhes nőről álmodni általánosan a következő jelentéseket hordozhatja:

 1. Termékenység és bőség: A terhes nő általában a termékenység és bőség szimbóluma az álmokban. Ez lehet személyes kapcsolatokra vagy projektekre vonatkozóan is értelmezhető, és arra utalhat, hogy valami növekedés és fejlődés előtt állsz az életedben.
 2. Teherbeesésre való készenlét: Ha az álmodban terhes nőt látsz, és korábban nehézségeid voltak a teherbeeséssel vagy vetélésed is volt, akkor ez az álom jelezheti, hogy most készen állsz arra, hogy újra próbálkozz, és esélyed van a sikerre.
 3. Új projekt vagy életszakasz: Ha álmodban terhesnek látod magad, ez az álom azt jelentheti, hogy készen állsz egy új projekt vagy életszakasz elkezdésére. Ez lehet a karrier, az oktatás, vagy más területen történő előrelépés.
 4. Szerelmi életre való készenlét: Ha egyedülálló vagy, és álmodban terhesnek látod magad, ez azt jelezheti, hogy most van az ideje, hogy újra elkezdj keresni a szerelem lehetőségét az életedben.
 5. Mások sikere vagy áttörése: Ha álmodban másokat látsz, akik terhesek, ez az álom lehet azoknak a része, akik próbálják nyilvánosság elé vinni vagy felismertetni magukat. Ugyanakkor ez is jelezheti, hogy valaki a környezetedben fontos áttörés vagy siker előtt áll, és ez lehet valami, amire már egy ideje készültek.Mit jelent terhes nőről álmodni?

A terhes nőről álmodni általában a következő dolgokat szimbolizálhatja:

 1. Termékenység és élet: A terhes nő az élet megtestesítője az álmokban, és gyakran a termékenységet, a fejlődést és az új élet kezdetét szimbolizálja.
 2. Új kezdetek: Az álombeli terhesség az újrakezdés lehetőségét is sugallhatja. Lehet, hogy az életedben valami új dolog készül kibontakozni.
 3. Ötletek és elképzelések: Ha örömmel és pozitív érzésekkel tölt el a terhes nő látványa az álmodban, az azt is jelentheti, hogy új ötletek vagy elképzelések születnek benned, és kreatív energiáid felszabadulnak.
 4. Ambivalens érzések: Ha vegyes érzelmeket táplálsz az álmodban látott terhes nő iránt, az utalhat arra, hogy valami olyan érkezik az életedbe, amit nem vagy biztos benne, hogyan kell kezelni. Ez lehet egy új helyzet vagy felelősség, amivel szembe kell nézned.
 5. Túlterheltség és felelősség: Az álmodban látott terhes nő azzal is összefügghet, hogy túlterheltnek érzed magad a vállalt feladatok miatt. Lehet, hogy úgy érzed, hogy sok a teendőd, és nehéz megbirkózni velük.
 6. Ismeretlen terhes nő: Ha egy álombeli terhes nőt nem ismersz fel, az azt jelezheti, hogy előtted álló változásokra kell felkészülnöd az életedben. Ezek a változások lehetnek pozitívak vagy negatívak, attól függően, hogyan érzed magad az álombeli helyzetben.Terhességgel álmodni – vagy nem-terhességgel álmodni

Bármilyen meglepő, lehet úgy is terhességgel álmodni, hogy éppen, hogy az a különleges benne, hogy nincsen benne terhesség.

Krúdy szerint méghozzá úgy, hogy valaki egy bábáról álmodik. Ha ez a valaki éppen nem terhes, mikor álmodja, akkor neki betegséget jelent ez az álom. Viszont ha valaki olyan bábáról álmodik, aki éppen szekrényből vagy egyéb rejtekhelyről bukkan elő – az gyermeket jegyez.

Azt álmodtad, hogy a partnered terhes

Ha azt álmodod, hogy a partnered terhes, az álom különböző jelentéseket hordozhat:

 1. Családalapítás és közös jövő: Az álom azt sugallhatja, hogy készen állsz a családalapításra és a közös jövő építésére a partnereddel. Ez lehet egy utalás arra, hogy mélyebb kapcsolatra és együttműködésre vágysz vele.
 2. Bizonytalanság és megnyugtatás: Az álom azt is jelentheti, hogy bizonytalannak érzed a kapcsolatotokat, és szükséged van biztosítékra és megnyugvásra. Lehetséges, hogy kérdéseid vannak a jövőt illetően, és az álom arra ösztönöz, hogy beszélj a partnereddel a kapcsolatotok jövőjéről és terveitekről.
 3. Féltékenység és aggódás: Ha az álmodban látod, hogy a partnered egy másik személytől terhes, ez a féltékenység és az árulás érzését szimbolizálhatja. Lehet, hogy aggódsz amiatt, hogy a partnered megcsal téged, vagy hogy veszélyben van a kapcsolatotok.Azt álmodtad, hogy egy terhes nővel beszélsz

Ha álmodban egy terhes nővel beszélgetsz, az álom különböző jelentéseket hordozhat:

 1. Önismeret és empátia: Ha te magad vagy terhes az álmodban, és egy terhes nővel beszélsz, az azt sugallhatja, hogy mélyebb önismeretre van szükséged az életedben. Az álom azt jelképezheti, hogy új életszakasz előtt állsz, és készülnöd kell a változásokra. A terhes nővel való beszélgetés lehetőséget adhat arra, hogy megértsd saját érzéseidet és vágyaidat.
 2. Kapcsolati problémák: Ha az álmodban terhes nővel beszélgetsz, és ez kapcsolódik a partnereddel való kapcsolati problémákhoz, az álom figyelmeztető jele lehet. Lehet, hogy észrevetted a távolságtartó viselkedést a partneredtől, és aggódsz a hűségéért. Az álom arra ösztönözhet, hogy megbeszéld a kapcsolati problémákat a partnereddel, hogy együtt megoldjátok azokat, mielőtt nagyobb gondok alakulnának ki.

Terhes nőről álmodni, aki boldog

Ha boldog, terhes nőről álmodsz, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Nagy dolgok várnak rád: Az álom azt sugallhatja, hogy nagy és pozitív változások várnak rád az életedben. A terhes nő boldogsága azt jelzi, hogy az életedben lehetnek boldog események vagy sikerek a közeljövőben.
 2. Új szerelmet vagy családalapítást: A terhesség gyakran a családalapítást vagy a közelgő élet kezdetét szimbolizálja. Ha boldog terhes nőről álmodsz, az azt jelentheti, hogy új kapcsolat vagy gyermekáldás lehetősége vár rád az életedben.
 3. Öröm és boldogság: A terhesség általában az öröm és a boldogság szimbóluma az álmokban. Ha a terhes nő boldogan mosolyog az álmodban, az azt jelzi, hogy pozitív érzéseket és boldogságot tapasztalsz az életedben.Azt álmodtad, hogy segítesz egy terhes nőnek

Ha álmododban egy terhes nőnek segítesz, a következő értelmezések lehetnek:

 1. Felelősségvállalás: Az álom azt jelzi, hogy hamarosan olyan helyzetbe kerülhetsz, ahol nagyobb felelősséget kell vállalnod valamiért vagy valakiért az életedben. Ez lehet egy fontos projekt, személyes kapcsolat, vagy más terület, ahol vezetői képességeidre lesz szükség.
 2. Segítő szerep: Az álom azt sugallja, hogy mások számítanak rád és segítségedre, amikor szükség van rá. Lehet, hogy valaki a környezetedben támogatásra vagy iránymutatásra szorul, és te leszel az, aki segít neki a nehéz időkben.
 3. Neheztelés és elismerés hiánya: Ha az álmodban látott terhes nő nem értékeli az erőfeszítéseidet, ez arra utalhat, hogy az életedben olyan helyzetek is lehetnek, ahol mások nem mindig fogják megérteni vagy elismerni a segítségedet. Ez arra emlékeztet, hogy néha az emberek hálátlanok lehetnek, és nem mindig fogják értékelni, amit teszel értük. Fontos azonban folytatni a segítségnyújtást, ha úgy érzed, hogy ez a helyes dolog.

Azt álmodtad, hogy egy terhes nőt szállítasz a kórházba

Ha azt álmodod, hogy egy terhes nőt szállítasz a kórházba, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Felelősség és segítő szerep: Az álom azt sugallhatja, hogy felelősséget érzel valaki más iránt, és segíteni szeretnél neki a nehéz időkben. Lehet, hogy valaki a környezetedben terhes, vagy valamilyen problémával küzd, és te vagy az, aki támogatni próbálja.
 2. Családi ügyek: Az álom arra is utalhat, hogy fontos családi ügyekkel foglalkozol vagy aggódsz a családod tagjaiért. Lehet, hogy valaki közeli hozzád terhes, és az álom azt fejezi ki, hogy mennyire fontosnak tartod az ő jólétüket.
 3. Az egészségedre hatás: Ha az álmodban egy terhes nővel vagy a kórházban, és ő vajúdni kezd, az azt sugallhatja, hogy valaki más cselekedete vagy helyzete hatással lehet az egészségedre vagy életminőségedre. Ez lehet egy figyelmeztetés, hogy vigyázz magadra, és gondoskodj az egészségedről.Terhes nőről álmodtál, aki beteg

Ha azt álmodod, hogy egy terhes nő beteg, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Figyelmeztetés az egészségedre: Az álom lehet egy figyelmeztetés arra, hogy jobban kell vigyáznod a saját egészségedre. Lehet, hogy az álom azt sugallja, hogy eddig elhanyagoltad saját igényeidet és szükségleteidet, és most itt az ideje, hogy több figyelmet fordíts rájuk.
 2. Önmegőrzés: Az álom arra ösztönözhet, hogy több időt és energiát szánj az önmegőrzésre és az egészségedre. Ha magadra is odafigyelsz, jobban tudsz majd segíteni másoknak, amikor szükségük van rád.

Azt álmodtad, hogy veszekszel egy terhes nővel

Ha álmodban egy terhes nővel vitatkozol, az álom értelmezése a következőképpen lehet:

 1. Zavar és nyugtalanság: Az álom arra utalhat, hogy valami zavar téged az életedben, és ezen nagyon nyugtalankodsz. Lehet, hogy nem vagy elégedett egy bizonyos helyzettel vagy döntéssel az életedben, de még nem vagy biztos abban, hogy hogyan kellene tovább lépned.
 2. Frusztráció és kommunikációs problémák: Ha az álmodban szereplő terhes nő olyan személy, akit ismersz, az álom azt is sugallhatja, hogy az életedben kommunikációs problémák vagy konfliktusok merülnek fel azzal az illetővel. Lehet, hogy nehezen éritek el az egyetértést vagy nem értitek meg egymás álláspontját.
Terhességgel álmodni
Terhességgel álmodniAzt álmodtad, hogy lefekszel egy terhes nővel

Ha azt álmodod, hogy terhes nővel lefekszel, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Érzelmek és szükségletek kifejezése: Az álom azt sugallhatja, hogy kifejezni szeretnéd az érzéseidet vagy szükségeidet. Lehet, hogy valamilyen feszültséget, frusztrációt vagy vágyat érzel, és az álomban ez a vágy szimbolikusan jelenik meg.
 2. Elakadás és szünetre való vágy: Az álom arra utalhat, hogy úgy érzed, elakadtál vagy csapdába kerültél az életedben. Szükséged lehet egy időre és térre, hogy tisztázni tudd a gondolataidat és érzéseidet. A terhes nővel való kapcsolat a szünet iránti igényedet is kifejezheti.
 3. Kapcsolati problémák: Ha a terhes nő, akivel az álmodban lefekszel, valakivel másvalaki, lehet, hogy ez arra utal, hogy kapcsolati problémák vannak az életedben. Lehet, hogy elégedetlen vagy a jelenlegi kapcsolatoddal, és keresed az új lehetőségeket.
 4. Izgalomvágy: Az álom azt is sugallhatja, hogy izgalmat vagy változatosságot keresel az életedben. Lehet, hogy egy kis izgalomra, újdonságra és kalandra vágysz.

Terhességgel álmodni, nem mindegy, hogy kinek a terhességével

Ha terhességgel álmodunk, azt többféleképpen tehetjük. Álmodhatunk arról, hogy mi magunk vagyunk terhesek, de lehet más terhességéről is álmodni. Mindkét esetben többféle különböző jelentése lehet az álombeli terhességnek.

Ha saját terhességünkkel álmodunk, az nem csak a terhesség utáni vágyunk kifejezője lehet. Lehet annak is a jele, hogy valami gondolat, érzés egyre nő tudatunkban, és arra vágyik, hogy kifejeződésre jusson végre.

Más terhességével álmodni megint más tészta. Ebben az esetben egyáltalán nem biztos, hogy mi magunk vágyunk arra, hogy gyermeket hozzunk a világra. Indirekt módon inkább arra utalhat, hogy csodálatot érzünk az alkotó, teremtő képességgel megáldott embertársainkra.

Az sem mindegy, hogy nő vagy férfi álmodik terhességgel. Előbbi esetében ugyanis kézenfekvő a gyermek utáni vágy, míg utóbbinál a furcsa, nehéz feladatoktól való félelemre utalhat.Azt álmodtad, hogy édesanyád terhes

Az álmod, amelyben édesanyád terhes, különböző értelmezéseket hordozhat:

 1. Családalapítás és új élet: Az álom arra utalhat, hogy családalapításon gondolkodsz vagy vágyolsz az életedben. Lehetséges, hogy az álom azt jelképezi, hogy készen állsz az új élet kezdetére vagy hogy fontos számodra a család és az örömteli élmények.
 2. Édesanyád egészsége és gondoskodás: Az álom azt is jelentheti, hogy aggódsz édesanyád egészségéért vagy azért, hogy képes-e gondoskodni magáról. Lehet, hogy a valóságban érzelmi kötődés vagy felelősség is kapcsolódik hozzá.
 3. Érzelmi reakciók és gondok: Az anyák gyakran szimbolizálják az érzelmi reakciókat és gondokat az álmokban. Az álom lehet egy olyan módja annak, hogy az érzelmeidet vagy aggodalmaidat fejezd ki az életedben zajló eseményekkel vagy kapcsolatokkal kapcsolatban.

Azt álmodtad, hogy a lánybarátod terhes

Ha azt álmodod, hogy a lánybarátod terhes, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Kirekesztettség érzése: Az álom arra utalhat, hogy úgy érzed, kirekesztettek vagy lemaradtál valamiből. Lehetséges, hogy aggódsz amiatt, hogy a barátnőd továbblép az életében, és félsz attól, hogy téged hátrahagy. Ez lehet féltékenységet vagy bizonytalanságot jelent.
 2. Beteljesületlen vágyak: Az álom azt is kifejezheti, hogy beteljesületlen vágyaid vannak egy saját gyermek után. Ha neked nincs gyermeked, az álom azt sugallhatja, hogy a családalapítás vagy a gyereknevelés vágya jelen van az életedben, és lehet, hogy ezt az érzést álmodban fejezed ki.Azt álmodtad, hogy terhes vagy (értelmezés férfiaknak)

Ha férfi vagy, és azt álmodod, hogy terhes vagy, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Egyensúly keresése: Az álom arra utalhat, hogy meg kell találnod az egyensúlyt az életedben. Lehet, hogy valamilyen terhet érzel, vagy olyan felelősséget, amelyet kezelned kell. Az álom azt sugallja, hogy keresed a módját annak, hogyan tudsz jobb egyensúlyt teremteni az életedben.
 2. Fejlődés és változás: Az álom azt is jelezheti, hogy ideje részt venned olyan tevékenységben vagy folyamatban, amely segít abban, hogy jobb emberré válj, és fejlődj az életedben. A terhesség a változás és a fejlődés szimbóluma lehet.
 3. Kirekesztettség érzése: Ha azt álmodod, hogy terhes vagy, és körülötted mindenki kitaszítottként kezel, ez arra utalhat, hogy másnak érzed magad, mint mások, és úgy érzed, senki sem érti meg vagy nem fogad el olyannak, amilyen vagy. Ez lehet egy olyan érzés, amelyet az életedben tapasztalsz, és az álom ezt a belső érzést fejezi ki.

Terhességről álmodni (értelmezés nőknek)

Ha nő vagy, és azt álmodod, hogy terhes vagy, az álom értelmezése a következő lehet:

 1. Termékenység és életteremtés: Az álom azt sugallja, hogy a termékenység és az életteremtés képessége fontos szerepet játszik az életedben. A terhesség szimbolizálhatja azt a képességet, hogy új dolgokat hozz létre és fejlessz az életedben.
 2. Változásra való készség: Az álom azt is jelezheti, hogy készen állsz valami új dologra az életedben. Lehet, hogy változásra vágysz, és az álom azt fejezi ki, hogy készen állsz az új lehetőségekre és kihívásokra.
 3. Önmagadra való figyelem: Ha egyedülálló vagy, és még nem állsz készen a gyermekvállalásra, az álom arra utalhat, hogy fontos az önmagadra való figyelem és az önkéntes lassítás. Ne siess, és adj időt magadnak a személyes fejlődésre és céljaid elérésére.
 4. Elvetélés és hibák: Ha azt álmodod, hogy terhes vagy, majd elvetélsz, az álom azt sugallhatja, hogy hibát követtél el, vagy rossz döntést hoztál az életedben. Lehet, hogy úgy érzed, hogy valami fontosat veszítettél el, és ez negatívan befolyásolja az életedet.
Álmok jelentése
Álmok jelentése

 

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →