Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álommagyarázatok az álomszótárban

Az élet legnagyobb csodája a születés: a teremtés legigazibb, legvalóságosabb módja. Életet adni egy másik léleknek, továbbadni kollektív tudásunk, személyiségünk egy részét – ezt semmilyen, az életünk másmilyen tevékenysége nem múlhatja felül.

Ez a fajta teremtés csodája a nőknek adatott meg, talán azért, hogy ellensúlyozza kicsit a küzdelmes életünk adta nehézségeket. A terhesség persze ugyancsak egy embert próbáló feladat, de végeredménye szinte halhatatlanságunkat alapozza meg.

A terhesség, szülés tehát a nők egyik legfontosabb képessége, nem véletlen, hogy egyik leggyakoribb álmaink közé tartozik. De vajon terhességgel álmodni nem jelenthet mást, mint hogy epedve várjuk, hogy gyermekünk legyen? Talán igen, talán nem…

Terhességgel álmodni, az ellentétes jelentések szimbóluma Krúdy szerint

Az Álmoskönyv mindenekelőtt egy babonával emlékezik meg a terhes hölgyekről.

Erre inti őket: terhes asszony ne kukkantson be halottasház ablakán, különben félő, hogy gyermeke némán fog születni.

De terhes lenni álomban elsősorban az ellentétek harcát mutatja az álomfejtő kézikönyvben.

Álmodhat ugyanis terhességről szegény ember és gazdag is. Ha gazdag álmában jelenik meg a terhesség, akkor szomorúságot fog hozni neki. Ha ellenben szegény ember álmodik terhességgel, akkor neki meghozza az addig csak áhított gazdagságot neki.

Ugyanígy, ha házas vagy nem házasember álmodik terhességről. Ha álomban nős férfi lát terhességet, akkor el fogja veszíteni a feleségét. Ámde ha nőtlen férfi álmodik terhességről, akkor szerezni fog egyet, ki ráadásul szép és szerelmes is.

Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni – vagy nem-terhességgel álmodni

Bármilyen meglepő, lehet úgy is terhességgel álmodni, hogy éppen, hogy az a különleges benne, hogy nincsen benne terhesség.

Krúdy szerint méghozzá úgy, hogy valaki egy bábáról álmodik. Ha ez a valaki éppen nem terhes, mikor álmodja, akkor neki betegséget jelent ez az álom. Viszont ha valaki olyan bábáról álmodik, aki éppen szekrényből vagy egyéb rejtekhelyről bukkan elő – az gyermeket jegyez.

Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni

Terhességgel álmodni, nem mindegy, hogy kinek a terhességével

Ha terhességgel álmodunk, azt többféleképpen tehetjük. Álmodhatunk arról, hogy mi magunk vagyunk terhesek, de lehet más terhességéről is álmodni. Mindkét esetben többféle különböző jelentése lehet az álombeli terhességnek.

Ha saját terhességünkkel álmodunk, az nem csak a terhesség utáni vágyunk kifejezője lehet. Lehet annak is a jele, hogy valami gondolat, érzés egyre nő tudatunkban, és arra vágyik, hogy kifejeződésre jusson végre.

Más terhességével álmodni megint más tészta. Ebben az esetben egyáltalán nem biztos, hogy mi magunk vágyunk arra, hogy gyermeket hozzunk a világra. Indirekt módon inkább arra utalhat, hogy csodálatot érzünk az alkotó, teremtő képességgel megáldott embertársainkra.

Az sem mindegy, hogy nő vagy férfi álmodik terhességgel. Előbbi esetében ugyanis kézenfekvő a gyermek utáni vágy, míg utóbbinál a furcsa, nehéz feladatoktól való félelemre utalhat.

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.