Szexuális álmok – hogyan magyarázzuk a jelentésüket?

Szexuális álmok – hogyan magyarázzuk a jelentésüket?

Nagyon rossz dolog az álombeli szerelmeskedés,

mert nagyon ritka esetben talál kielégülést az ébrenlét óráiban.

Az álmában megszerelmesedett ember vagy asszony

mindig tanácstalanul nézeget a világban.

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv*)

A szexuális álmok az egyik legérdekesebb téma az álommagyarázatok kérdéskörében. És bátran állíthatjuk: az egyik legnépszerűbb is. Mivel az álmok jellemzően tudatalattinkban rejtező, gyakran a felszínen nem ismert vágyainkat mutatják meg, nem csoda a nagy érdeklődés.

Nézzünk most egy kicsit bele a szexuális álmok témájába, hátha valamivel közelebb kerülünk ilyen jellegű álmaink értelmezéséhez.

Szexuális álmok: mit találhatunk róla az Álmoskönyvben?

Mivel a szex szó a magyar nyelvben nem túl régóta használatos, egy biztos. Ilyen címszót nem fogunk találni Krúdy Gyula: Álmoskönyv című munkájában. Ez persze korántsem jelenti azt, hogy nem találhatunk benne magyarázatokat szexuális jellegű álmokra.

A „szex” ige formájára Krúdy idejében a „szerelmeskedés” szót használták.

Természetesen nagyon sok, elsőre ártatlannak tűnő álom van, ami szerelmeskedést jelent. De olyan is megtalálható, ami szexuális jellegű álom jelentését magyarázza. Például ez:

Álomban rokonasszonnyal szerelmeskedni: lakomát jelent.

Szexuális álmok

Szexuális álmok, mit jelentenek?

Szexuális álmok: szerelmes helyszínek Álmoskönyvben

Tovább keresgélve több szexuális álomról ír Krúdy, melyek különböző helyszíneken történnek. Így többek között:

 • utcán való szerelmeskedés: leküzdhetetlen szemérmességet jegyez (régi álmoskönyv);
 • akolban szerelmeskedni: megbetegedést jelez (1756-os könyv);
 • bokor, amibe elbújunk és ott szerelmeskedünk: gonosz asszonypletykát jelez (Gvadányi Márton).

És még egy különleges szexuális álom magyarázatáról is olvashatunk az Álmoskönyvben.

Álmodban egy boszorkánnyal szerelmeskedni, aki az esőcsatornán mászott be hozzád, majd hirtelen felébredni: gonosz vágyat mutat az álmodójának.

Szexuális álmok: kikkel szerelmeskedünk álmunkban napjainkban?

A mai időkben, Freud után már a szexuális álmoknak és magyarázatainak komoly irodalma van. Rengetegen foglalkoznak a szexuális álmok megfejtésével, pszichológiai vizsgálatával. Számos kutatás célja a szexuális álmok jobb megértése. Valójában hosszan lehetne boncolgatni, mi mindent jelenthet egy szexuális álom, amire most inkább nem vállalkoznánk. Helyette íme néhány példa, hogy mit jelenthet egy szexuális álom, attól függően, hogy kivel van együtt az álmodó.

Mindenekelőtt kezdjük azzal, ami talán a legártatlanabbnak tűnik: szexuális álom jelenlegi párunkkal. A szakértők ezt úgy értelmezik, hogy ilyenkor a szeretők közötti lappangó, át nem beszélt probléma állhat a szexuális álom hátterében.

Gyakori szereplők szexuális álmainkban:

 • szex idegennel: vele valósítod meg, amit jelenlegi pároddal nem tudsz;
 • szex ismerőssel:
  • olyan neművel, amelyik az életben is tetszik: valószínűleg vonzódsz hozzá,
  • másik neművel: érdemes többet foglalkoznod a saját éneddel;
 • szex az exszel: váratlan nosztalgia vagy ki nem élt vágyakozás;
 • szex a főnökkel: az elismerése iránti vágy vagy pedig a tőle való félelem jele.

* Utolsó megtekintés: 2020-11-11

Szexuális álmok

Szexuális álmokink azonos nemű párral, mit jelent?

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.