Kéz jelentése álomban

Kéz jelentése álomban, álomfejtés, álommagyarázat az álomszótárban

Ha nem lenne keze, az ember nem az lenne az, és nem tartana ott, ami és ahol van. Ez onnan is látszik, hogy nincs másik élőlény a földön, amelyik kézzel rendelkezik, szemben velünk. A kéz tehát egy rendkívül fontos testrészünk. És ez nem csak a való életre igaz: a kézzel találkozni álomban rengetegmindent elárul – álmodójának vagy álmodójáról. Nézzük most meg, mit jelent a kéz jelentése álomban.

Jobb kéz, bal kéz jelentése álomban, az Álmoskönyvben

Ha megnézzük, mit ír Krúdy Gyula Álmoskönyv című, halhatatlan álomfejtő kézikönyvét, számos érdekességet tudhatunk meg a kéz jelentéséről álomban.

Jobb kéz jelentése álomban jó barátot, a bal kéz álomban ellenben nőknek új ruhát, férfiaknak utazást jelent.

Érdekesség, hogy a jobb kézről Krúdy külön szócikkben is megemlékezik. Aszerint álomban azt jelenti a jobb kéz, hogy elárulunk valakit, akit mélyen szeretünk.

Kéz jelentése álomban

Kéz jelentése álomban a korábbi nagy álomfejtők szerint

Az Álmoskönyv megemlíti a többi álomfejtő kézről álmodással kapcsolatos meglátásait is.

Kerner szerint a tiszta kéz jelentése álomban nagy szerencsét jelent, míg a szennyes kéz gyanút. Álomban hideg vízzel kezet mosni vidámság, míg a dagadt kéz civakodást hoz. A kéz/tenyérütés álmunkban biztos bánatra, sőt, egyenesen akár üzleti veszteségre is utalhat. Végül pedig az álombeli szőrös kéz veszteséget, kicsapongást jelez.

Radics Mária szerint álomban kezet fogni valakivel azt jelenti, segítségünk lesz a bánatban. Az álomban elvesztett jobb kéz az apa, míg a hiányzó bal kéz az anya halálát jósolja. Az álombeli kézcsókkal vigyázni kell, mert az hamisságra int. Az igen nagy és fehér kéz a hamisjáték jegye lehet álmunkban. A kis kéz pletykára, irigységre inthet, ha ilyenről álmodunk.

Gvadányi Márton valami egészen furcsát, és mai szemmel, valljuk be, igen nehezen értelmezhetőt állít a kézzel kapcsolatban. Azt írja ugyanis, hogy kéz nélkül nem lehet a hét főbűnből csak egyet elkövetni. Hogy ez miként mutatkozik meg álmunkban, megint egy érdekes kérdés…

Kéz jelentése álomban

A kézzel álmodni ma a cselekvő ember jelképe

Nem véletlenül írtuk már cikkünk elején is, hogy mi, emberek, kéz nélkül nem tartanánk most ott, ahol vagyunk. A kéz segítségével tudjuk ugyanis elérni a legfontosabb céljainkat.

A Talmud például arról ír, hogy ha álmunkban mindkét kezünket levágják, azt mutatja, hogy nem lesz szükségünk arra, hogy dolgozzunk.

A kéz jelentése napjaink álmában arra ösztönöz bennünket, hogy valósítsuk meg régóta tervezett álmainkat. De a kéz jelentése az álomban – csakúgy, mint a valóságban – iránymutatásra is szolgál számunkra. Így például, mást jelenthet álmunkban egy öklöt formázó kéz, és mást, ha kezet akar fogni velünk. Ezért hát becsüljük meg kezünket, és használjuk ki a kéz adta lehetőségeinket!

További álommagyarázatok