Biciklivel álmodni, mit jelent?

Biciklivel álmodni, vajon mit jelenthet? Álomfejtés, álomszótár, álommagyarázatok

A bicikli Krúdy Gyula idejében nem volt egy különösebben divatos közlekedési eszköz. Nyilván az urak, úrhölgyek ritkán is álmodtak abban az időben arról, hogy bicikliznek. Így hát, ha valaki szeretné megtudni, mit jelent az, ha megjelenik a bicikli az álmában, valahol másfele kell keresgélnie. De mi azért most igyekszünk segíteni abban, hogy megtalálja rá a választ.

Biciklivel álmodni, Álmoskönyv: esetleg kerékkel, karikával álmodni

Azért abból baj nem lehet, ha fellapozzuk Krúdy Gyula irodalmi műalkotásnak is beillő Álmoskönyvét, hátha megtudunk valamit a biciklivel álmodásról.

A bicikli ugyebár kettő darab kerékből áll, nézzük, mit találunk az Álmoskönyvben a kerékről álmodásról.

Bicikli helyett kerék a kocsin – erről emlékezik meg Krúdy. Ha valaki ezt álmodja, az annyit tesz, hogy változás fog történni az életében. Olvashatunk még továbbá hármas kerékről – amit vehetünk a bicikli tricikli változatának. Ha erről álmodnál esetleg, akkor az családi szaporodást ígér.

A karika a bicikli kerekével rokon értelmű szó, így ha valaki biciklivel álmodik, bizonyos, hogy ilyet is láthat benne. Krúdy azt mondja, ez vidám változást fog hozni a búbánatban.

Biciklivel álmodni, mit jelent?

Biciklivel álmodni, mit jelent?

Biciklivel álmodni, Álmoskönyv: esetleg vassal, acéllal, vázzal álmodni

A bicikli pedig legtöbb esetben fémből készül – legalábbis az Álmoskönyv idejében. A vas(ból készült bicikli) az álomban sajnos gondra inti az álmodóját. De még acélbicikli is előfordulhat. Ha ilyet látsz álmodban, Krúdy azt tanácsolja, talpaltasd meg a csizmádat, ugyanis ez azt mutatja, hamarosan utazni fogsz. És azon sem szabad majd csodálkoznod, ha ezen utazásod során veszedelembe kerülsz.

A bicikli egyik fő alkotórésze – mondhatni „gerince” – a váza. Adott esetben ez is megjelenhet tehát álmunkban, amikor biciklivel álmodunk. De sajnos nem sok jót ígér: várhatóan rossz esztendő fog várni arra, aki ezt látja éjjel.

Biciklivel álmodni, mit jelent?

Biciklivel álmodni, mit jelent?

Biciklivel mint az utazás egy eszközével álmodni

Az utazás, távoli helyekre való eljutás élménye mindig is izgatta az ember fantáziáját. Csak éppen sokáig, amíg erre csak a két lába állt rendelkezésre, nemigen tudott túlzottan messzire jutni.

De aztán jött a nagy áttörés: a kerék feltalálása, és innentől nemigen volt megállás. A biciklitől kezdve az autón át, a vonaton keresztül, egészen a repülőig… Számtalan lehetőség áll ma már előttünk a messzi tájakra való utazáshoz.

A mai álomfejtők tehát az utazást elősegítő eszközöket, mint a biciklit is, álmunkban az életutunk kifejeződésének tekintik. Ha tehát biciklivel álmodunk, azt mutatja meg nekünk, hogyan fogunk átutazni életünkön. Másrészt viszont biciklivel inkább fiatalon szoktunk járni. Így ha idősebb korban álmodunk vele, az a bennünk lakozó kamaszt is felcsillanthatja számunkra.

A bicikli álmunkban tehát gyakorlatilag énünk, személyiségünk fejlődését és aktuális szintjét árulhatja el nekünk.

Autóval álmodni

Vonattal álmodni

Repülővel álmodni

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.