Betöréssel álmodni: mit jelent?

Betöréssel álmodni: mit jelenthet vajon? Álomfejtés az álomszótárban

Nekünk, embereknek, az ébren töltött életünk nagy része arról szól, hogy összegyűjtsünk annyi vagyont, amiből megfelelően el tudjuk látni magunkat. Ha pedig már kiöregedtünk a mindennapi robotból, lehetőleg legyen annyi tartalékunk, hogy vénségünkre is eléldegélhessünk belőle.

Így hát nem véletlen, hogy féltjük nehezen összegyűjtött javainkat. Ez pedig nemcsak a való világban, de álmunkban is megnyilvánulhat. Például úgy, hogy betöréssel álmodunk.

Vagy a betöréssel álmodás nem is a tulajdonunk iránti aggodalmunkra utal? Nézzük meg, mit jelenthet az, ha betöréssel álmodunk.

Betöréssel álmodni, Álmoskönyv – „betörni” és tolvajkodni

Mindenekelőtt nézzük meg, hátha megtaláljuk a választ a betöréssel álmodás jelentésére, Krúdy Gyula, a nagy álomfejtő kézikönyvében.

De milyen betörés fordulhat elő álmunkban? A betörés úgy általában ugyanis nem feltétlenül jelenti konkrétan azt, amikor kirabolják a házunkat.

Az Álmoskönyv például nem is igen beszél a tulajdonszerző betörésről való álmodásról. A „ház” címszó kapcsán viszont említést tesz egy olyan álomról, amikor házat tör be valaki: ez gonosz szomszédságra utal álmunkban.

Házba betörni leggyakrabban tolvajok szoktak. Ha tolvajról álmodunk, azt jelenti, hideg idő lesz. Ha álmunkban mi is részt veszünk a betörésben, azaz tolvajkodunk, az viszont már szerelmi kalanddal kecsegtet minket. Ha csak messziről látjuk álmunkban a tolvajt, akkor arra utal, várnak valahol. És végül, álomban tolvajjal szökni – nahát! – gazdagságot hozhat. Persze, csak ha megmenekülünk…

Betöréssel álmodni: mit jelenthet vajon?

Betöréssel álmodni: mit jelenthet vajon?

Betöréssel álmodni, Álmoskönyv – ha rablók törnek be

Ha betörésről nem is, rablóról azonban már olvashatunk külön címszó alatt az Álmoskönyvben. Például, ha álmunkban rablók, ha megrabolnának, az azt jelenti, hogy az álmodó meg fogja találni a nyugalmát.

Ugyancsak betöréssel kapcsolatos álom még, ha azt álmodjuk, hogy rablók veszik körül házunkat, és annak falát ássák. Ennek is megtalálhatjuk a magyarázatát a könyvben. Persze lehet, hogy ez kissé meglepően hangzik, ugyanis ez egy időjósló álom: hideg időjárást hozhat.

Betörés még az is, amikor ellopnak valamit az otthonodból. Krúdy szerint álomban lopni egyrészt veszélyre int, másrészt azoknak a hitetlenségét mutatja, akikkel az álmodó együtt lakik. Ha pedig álmunkban pásztorokkal együtt járunk lopni, akkor az állatbetegségre akar minket figyelmeztetni.

Betöréssel álmodni: mit jelenthet vajon?

Betöréssel álmodni: mit jelenthet vajon?

Betöréssel álmodni: fenyegetés vagy kalandvágy

Manapság a betöréssel való álmodást sokan fenyegetésnek fogják fel: olyan fenyegetésnek, ami belülről jön, tehát joggal, perrel nem segíthetünk rajta.

Ha álmunkban betörést láttunk, akkor gyakorlatilag valami titkos információ birtokába jutunk. Ebben az esetben figyeljünk arra, hogy az ébrenlétünk során ne éljünk vissza ezzel a privát tudással.

De a legérdekesebb magyarázata a betöréssel álmodásnak: a kalandra, kihívásra való vágyakozás kifejeződése. Ez lehet akár szerelmi változatosság, de akár valami adrenalinnövelő, veszélyes vállalkozás iránti vonzalom is.

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.