Gyerekkel álmodni mit jelent?

Gyerekkel álmodni szerencsét jelent-e vajon?

Igen, utalnak rá jelek, hogy gyerekkel álmodni azt jelenti az álmodójának, hogy szerencse érheti, legalábbis Krúdy Gyula szerint mindenképpen.

De azért gyerekkel álmodni jelenthet sok minden mást is, például attól függően, hogy milyen gyereket, milyen körülmények között látunk álmunkban. Lássuk, hogyan, miképpen álmodhatunk gyerekről, és ezek mi mindent jelenthetnek nekünk.

Gyerekkel álmodni az Álmoskönyv szerint akár szerencsét is jelenthet…

…ugyanis az Álmoskönyv a „gyermek”-címszó alatt máris rögtön azzal indít, hogy a gyerek minden álmoskönyv szerint általában szerencsét jelent.

De ez csak az úgy általánosságban látott álombeli gyerek jelentése. Mert ha már egy kicsit konkrétabb helyzetben jelenik meg az álmunkban a gyerek, máris jóval többrétűbb lehet a jelentése.

Gyerekkel álmodni mit jelent?

Gyerekkel álmodni mit jelent?

Ha álmunkban a gyerek egy játszó gyermek formájában jelenik meg, akkor még örülhetünk: ez ugyanis későbbre nagy örömöt ígér nekünk. Na de ezután azért már következnek kevésbé ígéretes jelentései a gyerekkel való álmodásnak.

Ha álmunkban egy gyermekkel veszekszünk (vagy bárki más teszi ezt): bánatot jelent. Sőt, ha olyan nagylelkű álmunk van, hogy örökbe fogadunk benne egy gyereket, akkor még viszály is fenyegethet minket. De még ha azt álmodjuk, hogy elesik egy gyerek, az is óvatosságra int minket.

Álmodás gyerekkel: további jelentések az Álmoskönyvben

Meg aztán az is érdekes az Álmoskönyv gyerekkel kapcsolatos álommagyarázataiban, hogy például ha kifejezetten szép gyerekkel álmodunk, az általában jó.

Az 1756-os álmoskönyv szerint az álombeli széparcú gyermek különös szerencsét jelent az álmodójának. Sőt, a lipcsei nagy álmoskönyv is tesz említést a kellemes megjelenésű gyerek álombeli jelentéséről. Ebben szép, ám idegen gyermekről tesz említést. Ha álmunk ilyen gyereket mutat, a nagyon jó hír, ugyanis mindenkinek örömöt jósol.

Gyerekkel álmodni mit jelent?

Gyerekkel álmodás mit jelent?

Gyerekkel kapcsolatban manapság minden jó lehet, még álmodni is

A gyerek, az utód, aki továbbviszi az ember nevét, gondozza, gyarapítja javait, gondoskodik öreg szüleiről… A gyerek minden valaha volt kultúrában fontos szerepet töltött be, és igen megbecsülték. Ez ma sincsen másképpen: a törvények is minden esetben a gyereket védik, annak javára kedveznek.

Ezek után csoda-e vajon, hogy gyerekkel álmodni egészen a mai napig legtöbbször valami pozitívat jelent? Mik lehetnek a gyerekkel való álmodásnak eme kellemes jelentései?

Gyerekkel álmodni alapvetően valami lehetőséget jelent – és egyúttal valami jó dolog érkezésének ígéretét tartogatja álmodója számára. Méghozzá ezt az ígéretet, lehetőséget önmagában kell észrevennie, fellelnie. A gyerek nemcsak a hagyományos értelemben vett reprodukció, hanem az eggyel elvontabb, teremtés lehetőségét mutathatja álmainkban.

Ha valaki gyerekkel álmodik, az ugyanis az önálló alkotást jelképezheti az álmodó számára. Ám egyúttal arra is utalhat, hogy létezik bennünk egy a megszokottól eltérő lázadóbb jellem. Ez a gyermeki énünk pedig művészi képességet takarhat.

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.