Halott gyerekkel álmodni, mit jelent?

Halott gyerekkel álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álommagyarázat az álomszótárban

Kevés rosszabb történhet az emberrel, mint egy közeli rokonának idő előtti elvesztése. Az egyik legnagyobb trauma, ha valamelyik szülőnket kell gyászolnunk. De talán a legtragikusabb az lehet, amikor az ember a gyermekét veszíti el.

Ezek után talán nem csoda, ha senki sem szeretne még álmában sem halott gyereket látni – sem a sajátját, sem másét.

Halott gyerekkel álmodni Krúdy Gyula Álmoskönyve szerint nem jó

A gyermekekhez a 21. század előtt sok babona fűződött. Egyes testrészeit – például nyelvét vagy szívét – mindenféle varázsital elkészítéséhez használták előszeretettel, különféle mágikus praktikákhoz. A halott gyermeket sem tartották különösebben tiszteletben, sőt. A halott gyermek ingéről úgy tartották, varázsereje van.

Nézzük, mi mindent találhatunk örökzöld segítőnk, az Álmoskönyv lapjain a halott gyermekről szóló álmokról.

Kezdjük egy kevésbé szörnyű, inkább baljóslatú álommal. Ha álmunkban bölcsőt látunk, ami üres – gondot jelez nekünk. A csenevész gyermek is bánatot jósol…

Az álomban látott gyermekhalál ugyancsak nagy gondot jegyez. Radics Mária szerint viszont holt gyermeket látni álomban a betegség előjele lehet.

És végül egy meglehetősen elrettentő és morbid módja annak, hogyan lehetett anno halott gyermekkel álmodni Krúdy idejében. A hús kapcsán jegyezte fel: nyers húst enni, ami akár gyermeké is lehet, az nem jelent mást, mint – gyötrelmes házaséletet…

Halott gyerekkel álmodni

Halott gyerekkel álmodni sem jó.

Halott gyerekkel álmodni vagy álmodni valamit, ami halott gyermeket jelent

Az Álmoskönyv több olyan álmot is megemlít, ami azzal magyarázható, hogy meghal egy gyermek. Ilyen például, ha karral álmodunk, de nem is akármilyennel. Olyannal, ami sovány, szinte elszáradt, mint egy letört kar. Az ilyen álom legkedvesebb gyermekünk halálára figyelmeztet.

Szerencsére nemcsak ilyen szörnyűségeket találunk az Álmoskönyvben. Nagyon sok álom például örömteli gyermekáldással kecsegteti álmodóját. 🙂

Gyermekhalál álomban mai szemmel és értékrenddel

Manapság is sokan ijednek meg attól, ha halott gyermekkel – netán a sajátjukéval! – álmodnak. Sokan ezt kifejezetten intő jelnek tartják.

Ám a mai, racionalistább nézetek szerint nem feltétlenül kell rosszra gondolni, ha álmunkban halott gyermek jelenik meg. Semmiképpen sem kell bekövetkező jóslatot látni benne. Leginkább az álmodó aggódása képződik le az ilyen álomban, főleg, ha saját gyermekét látta benne. Gyakran olyankor jelennek meg ilyen álmok, amikor gyermekünk valamiféle változás előtt áll. Ez lehet a felnőtté érés folyamata, vagy az életében bekövetkező fordulat is.

De az is lehet, hogy gyermekünk egyre önállóbb, készül a felnőtt életre, és az álmodó az elengedés problémájával küszködik. Ez esetben érdemes azon dolgozni, hogy minél könnyebben el tudjuk fogadni, hogy gyermekünk előbb-utóbb a saját életét fogja élni.

Egyvalamiben mindenesetre a legtöbb mai álomértelmező megegyezik. Ha halott gyermekről álmodunk, az elsősorban rólunk és a mi érzelmeinkről szól, így nem kell rögtön a legrosszabbra gondolnunk.

Halálról álmodni

Koporsóval álmodni

Temetővel álmodni


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.