Tojással álmodni mit jelent?

Tojással álmodni – záptojással vagy a bölcsesség kövével?

A tojás nekünk, embereknek manapság már leginkább csak valami finom ételt juttat eszünkbe. Más élőlények számára azonban a tojás az új élet kezdete. Ez a jellemzője a régi idők világában egy rendkívül fontos szimbólummá tette: maga a kozmosz, a világ keletkezésének jelképe volt.

Mit jelenthet tehát tojással álmodni – akár a régi idők, akár a mai modern világ lakói számára?

Tojással álmodni mit jelent?

Tojással álmodni mit jelent?

Mit jelent tojással álmodni, mindenekelőtt az Álmoskönyv szerint?

Ha fellapozzuk Krúdy Gyula: Álmoskönyv című, az álomfejtés terén alapműnek számító könyvét, a tojás címszó alatt sokféle álombeli jelentést megtalálhatunk. Ezek a jelentések lehetnek jó, semleges vagy éppenséggel negatív töltetű jóslatok megnyilvánulásai. Nézzük meg kicsit konkrétabban, mi mindent jelent tojással álmodni Krúdy szerint.

Tojást látni álomban az álmodó és háza népe számára valamiféle betegség baljós előjele lehet. Az álombeli záptojás ugyancsak betegséget jegyez. Álomban tojást enni harag, míg madártojást szedni irigységet, sőt, akár magtalanságot is hozhat az álmodónak. Az álombeli tojáshéj pedig már egyenesen gyászt jelent – a tojásétel pedig el is árulja, kit kell majd gyászolnunk: egy jóbarátunkat.

Van a tojással kapcsolatos álmoknak azért semleges jelentése is: álomban tojást rakni azt jelenti, kisgyereket nevelni.

És most nézzük a kifejezetten pozitív jelentésű tojásos álmokat. A sok tojás álomban nyereménnyel kecsegteti az álmodót, míg ha álmunkban tojást veszünk, üzleti ügyeinkben várhatóan nagy siker fog érni.

Mit jelent valami különleges tojással álmodni?

Egyik legnagyobb egyházi ünnepünk a húsvét, melynek jellegzetes szimbóluma a húsvéti tojás. Ha valaki pont húsvéti tojásról álmodik, az Krúdy könyve szerint szerelmi vallomás ígéretét hordozza.

Tojással álmodni mit jelent?

Tojással álmodni mit jelent?

Vajon létezik-e olyan ember, aki konkrétan vadkacsatojásról álmodik? Bizonyára igen, például egy vadász életében a vadkacsatojás több, mint puszta étel. Ha pediglen ő éppen egy vadkacsa tojását látja álmában, akkor annak igen érdekes az üzenete: egészen pontosan egy cigánylányt mutat.

A valóságban nemigen fordulhat elő az, hogy tyúk helyett egy kakas rakjon tojást. Ezért ha álmunkban egy ilyen, kakas által rakott tojás szerepel, annak jelentése nem is annyira meglepő: a betegség képe.

Tojással álmodni: a bölcsek kövének ígérete – vagy kiderül, hogy záp?

A tojás már a legősibb teremtésmítoszokban is szerepelt: a termékenységet, az új élet kezdetét szimbolizálta. Az alkímiában pedig a tojás már az ősmatéria, a bölcsek kövének megtestesülése volt.

Tojással álmodni mit jelent?

Tojással álmodni mit jelent?

Ezt gondolta tovább a modern pszichológia. A tojás álombeli jelentése értelmezésük szerint azonban egy kicsit elvontabbá vált. Olyan tudattalan tartalmak, melyek a megvilágosodást és egyúttal megújulást hozhatnak az életünkbe, és amelyeket ha felismerünk, életünk megváltozhat, jobbá válhat.

Ezzel ellentétben összetört vagy záptojással álmodni inkább veszteséget, csalódást hozhat az életünkbe – hasonlóan a régi korokhoz, amikor a betegséget jelentette.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álmok értelmezése.Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.