Álmok a Bibliában – Isteni álmok

Álmok a Bibliában

Isteni álmok – álom és Biblia

Az álom az emberiség kultúrájának szerves része. Amióta elődeink felegyenesedtek és elkezdtek gondolkozni, ezzel egy időben már elkezdték megpróbálni megfejteni álmaik titkát.

A későbbiek során is szinte minden kultúrában központi helyet foglalt el az álom, annak szerepe, avagy akár tudományos kutatása is. Nincs ez másképpen hagyományos, keresztény kultúránkban sem.

Számos későbbiekben elismert tudósról hallottuk, hogy álmában jött rá a megoldásra valamilyen kérdés kapcsán, vagy egy álom alapozta meg valamely jelentős felfedezését. Mozart ismertebb zeneművei dallamát álmában „hallotta meg”. Vajon ki suttoghatta meg nekik a megoldásokat? Valamely felettünk álló, természetfeletti hatalom? Innen már csak egy lépés az, hogy maga Isten üzen nekünk álmunkban – csak tudjuk azt az üzenetet megfelelően értelmezni.

Álmok a Bibliában
Álmok a Bibliában

 

Álmok a Bibliában – bajok megelőzése

A Bibliában számos helyen van fontos szerepe az álmoknak. A gyermek Jézus megmenekülése többször is múlott azon, hogy voltak olyanok, akiknek álommal üzent az Isten, és ők annak megfelelően cselekedtek. Így például az asztrológusok, akiket Heródes küldött Betlehembe, hogy megtalálják a csillag által jelzett isteni gyermeket. Nekik Isten megüzente, hogy ne térjenek vissza Heródeshez, és ők ennek eleget is tettek. (Lásd: Máté 2:7-12)

Józsefhez Jehova egy angyalán keresztül szólt álmában, és figyelmeztette, meneküljön el családjával Betlehemből. Természetesen József is hallgatott a jó tanácsra, és meg is menekítette Jézust attól, hogy kegyetlenül kivégezzék a többi csecsemővel együtt. (Lásd: Máté 2:13-15)

Álmok a Bibliában
Álmok a Bibliában

 

Álmok a Bibliában – megfejtésre váró üzenetek

Álmodik már a babiloni király is, többször is – ezek az álmok az emberiség, királyságok alakulásába mutattak neki nagy lélegzetű betekintéseket. Ezeket is egy, az ő bölcseinél is bölcsebb bölcs fejti meg neki: Dániel. (Lásd: Dániel 2:31-43)

Talán a legismertebb Bibliából származó történet az egyiptomi fáraó álma: 7 egészséges és 7 beteg tehenet, valamint 7 érett, kifejlett és 7 gyenge, éretlen gabonafej jelent meg neki. Mindezt annyira furcsállotta, hogy úgy érezte, valami jelentést kell hordoznia, ezért felkérte Józsefet, hogy fejtse meg neki. Aki meg is magyarázta: a szép dolgok 7 termékeny évet, míg a csúnyák 7 szűk esztendőt helyezek kilátásba. Természetesen az álom magyarázata helyesnek bizonyult, és mivel a fáraó hallgatott rá, meg fel is tudott készülni az ínséges időkre.

Isten tehát üzent a fáraónak az álmában, József pedig, ugyancsak Isten segítségével sikeresen meg is fejtette az üzenetet.(Lásd: Mózes 1.41.)

Álmok a Bibliában
Álmok a Bibliában

Látható tehát, hogy az álmok igenis fontos jelentést hordoznak a Biblia szerint is. Azonban nem olyan egyszerű megfejteni az üzenetet – nemcsak azt kell kiérdemelni, hogy Isten egy szolgáját kitünteti azzal, hogy kommunikál vele – az még nagyobb érdem, ha van valaki, aki megfelelően értelmezni is tudja azt. A tudósok, alkotók talán attól zseniálisak, hogy egyszerre mindkét isteni képességet magukban hordozzák.

(A bibliai idézetek forrása: Magyar Bibliák, utolsó megtekintés ideje: 2018.08.22.
About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →