Esküvővel álmodni, mit jelent?

Esküvővel álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álommagyarázatok

Életünk talán egyik legboldogabb, de mindenképpen meghatározó eseménye az esküvőnk napja.

Ha még nem esett meg velünk – vagy ellenkezőleg, pont azért, mert már megtörtént –, akkor könnyen előfordulhat, hogy esküvőről álmodunk. Éppen ezért rögtön adódik a kérdés: mit jelent, ha esküvőről álmodunk?

Esküvővel álmodni Krúdy szerint lehet indirekt módon is

Legfőbb támaszunk az álomfejtés terén Krúdy Gyula népszerű Álomfejtő kézikönyve, lapozzuk tehát fel mindenekelőtt azt.

Érdekes módon Krúdy az “esküvő” címszóhoz mindösszesen ennyit írt: “(Lásd Házasságnál.)”

Ám még izgalmasabb, hogy “Házasság” címszót pedig egyáltalán nem találunk a könyvben.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ne tudhatnánk meg valamilyen módon, hogy Krúdy miként vélekedett az esküvőről való álmodásról. Csak éppen valahogyan máshogyan kell keresgélnünk.

Esküvővel álmodni, mit jelent?

Esküvővel álmodni, mit jelent?

Esküvővel, vagyis például menyegzővel álmodni

Szerencsére az esküvőre nemcsak a házasság a rokon értelemben használt párja. Itt van például a menyegző.

Menyegzőn lenni, ha nem a két főszereplő, a menyasszony vagy vőlegény valamelyike vagyunk, bizony nagy szégyenre utal álmunkban. Ha viszont egy leány álmodik menyegzőről, akkor kicsit aggódhat, mert pártában maradást jelenthet.

Esküvővel álmodni, mit jelent?

Esküvővel álmodni, mit jelent?

Esküvővel vagy netán jegygyűrűvel álmodni

A házasság, esküvő egyik legjellegzetesebb szimbóluma egy különleges gyűrű a különleges alkalomra: ez pedig nem más, mint a jegygyűrű. Jegygyűrűt cserélni Krúdy szerint keserűséget hozhat, ha arról álmodunk.

Esküvővel álmodni, mit jelenthet egy mai álomban?

Természetesen rögtön adódik a legegyértelműbb válasz: mi mást jelenthetne, mint azt, hogy várjuk már nagyon házasságunk eljövetelét?

De természetesen akadnak ennél jóval mélyenszántóbb magyarázatok is. Vegyük például a pszichoanalitikusokat, Freudot vagy akár Jungot. Mint tudjuk, ők a tudatalattira, a személyiségünkre fektették a legnagyobb hangsúlyt.

Tőlük tanulhattuk meg, hogy személyiségünk jóval összetettebb, mint azt gondolnánk. Lelkünkben lakozó titkos vágyainkat, érzéseinket elvont szimbólumok formájában vetíti ki, például álmainkban is.

Ha tehát álmunkban esküvő szerepel, az valamilyen módon az egyesülés iránti affinitásra utalhat.

Leginkább direkt módon ez az egyesülés a két ellentétes nem, a férfi és a nő egyesülési vágyát fejezheti ki. De léteznek még ennél jóval elvontabb álommagyarázatok is. Így például szinte bármilyen két, egymással alapvetően ellentétes erő, fogalompár egyesülésére való törekvését is.

Az esküvő álomban tehát utalhat arra, hogy álmodójának racionális és művészi énje szeretne egyesülni egy összetettebb személyiséggé. De lehet a szellemi és fizikai világ összeegyeztetésének vágya, sőt, a tudatos és a tudatalatti összeolvadása is.

A jó hír viszont az, hogy jelentsen bármilyen magasabb szintű egyesülést, az esküvőről szóló álmok alapvetően pozitív kicsengésűek. Kivétel lehet ez alól, ha valamilyen stresszhelyzet váltja ki az álmot. Ebben az esetben saját keserű emlékeink testesülnek meg egy esküvőt is tartalmazó álomban.

Esküvővel álmodni, mit jelent?

Esküvővel álmodni, mit jelent?

Lakodalom álomban

Menyasszonnyal álmodni

Gyűrűvel álmodni


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.