Harapós kutya álomban, mit jelent?

Harapós kutya álomban: azt jelenti-e, félnünk kell? Álomfejés az álomszótárban

 

Bátran ki lehet jelenteni, hogy a kutya manapság a legnépszerűbb háziállat. Ők azok, akik igaz barátunk, és a leginkább együtt akarnak működni velünk, emberekkel.

Ezek után csoda-e, hogy nemcsak a való életben találkozunk rengeteg kutyával, de rendkívül sok álom szereplői is ők. Mi is írtunk már arról, hogy mi mindent jelenthet, ha kutyával álmodunk. Sőt, azt is megmutattuk, hogy a fehér kutyával való álmodásnak is megvan a maga külön jelentése.

Ám a kutyák mégiscsak állatok, amelyek gyakran az ösztöneiket követik. Nem minden kutya barátságos: ha nem vigyázunk, akár meg is haraphat minket. És vajon az mit jelenthet számunkra, ha harapós kutya szerepel az álmunkban?

Harapós kutya álomban, mit jelent?

Harapós kutya álomban, mit jelent?

Hogyan magyarázza az Álmoskönyv a harapós kutyát álomban?

Amikor az Álmoskönyv íródott, még nem volt annyira sokkoló, ha kutyaharapás került szóba. Elvégre akkoriban az emberek vélhetően hozzá voltak szokva a vad állatokhoz: nem elsősorban családi kedvencként tartották őket, mint ma. Így hát Krúdy Gyula is adott magyarázatokat a harapós kutyás álmokra.

Az Álmoskönyv szerint az állati harapás úgy általában álomban civakodás előjele.

Harapós kutya álomban, mit jelent?

Harapós kutya álomban, mit jelent?

Ha álmunkban a harapós kutya bősz (ami nem ritka, mivel e kettő gyakran jár együtt): az a rágalmazás jegye. Csakúgy, mint a düh: Kerner szerint a dühös eb harapása álomban örömöt hoz az álmodónak.

Ugyancsak Kerner Jusztinusz szerint, ha olyan kutyáról álmodunk, aki megharap minket, és a seb ráadásul meg is marad: betegség jegye. Ha viszont az álombeli kutyaharapás okozta seb nem marad meg, akkor az álmodó fényes győzelmet fog aratni ellenségei felett.

A kutya, amely álmunkban harapást okoz, lehet házőrző is. Ha ilyen kutya mar meg álomban, akkor azt jelenti, legjobb barátodban kell majd csalódnod. Ahogyan házőrző kutyádtól is inkább hálát vártál volna, harapás helyett…

Manapság a kutya álomban hűséget, a harapós kutya konfliktust jelent

Napjainkra a kutya inkább társsá vált, szemben a régi időkkel, amikor a kutya az ember szolgálója volt inkább. Ez az oka annak, hogy manapság a kutya álmunkban is elsősorban a hűség szimbóluma számunkra.

Ellenben ha kutyatámadásról álmodunk, netán álmunkban vicsorgó, morgó, harapós kutyát látunk, az már inkább utal konfliktusra – de inkább átvitt értelemben. Ez ugyanis nem az ember és a kutya közötti konfliktusról szól. Sokkal inkább az álmodó saját, belső konfliktusai nyilvánulnak meg ekképpen.

Ha viszont nemcsak harapós álmunkban a kutya, de konkrétan meg is harap minket: az árulásra, hűtlenségre utal. Ebből a szempontból hasonlóan értelmezzük az álombeli harapós kutya jelentését, mint az Álmoskönyv a házőrző áruló harapását.

Ha pedig saját kutyánk viselkedik ellenségesen álmunkban, akkor minket szimbolizál, akik egy kiszolgáltatott emberrel viselkedtünk igazságtalanul.

Harapós kutya álomban, mit jelent?

Harapós kutya álomban, mit jelent?

Kutyával álmodni

Álmoskönyv fehér kutya jelentése

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.