Kecskével álmodni, mit jelent?

Kecskével álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Őszintén bevallom: a „kecske” szóra nekem automatikusan Mekk mester, a híres ezermester jut az eszembe. Talán mások is emlékeznek erre az ikonikus mesefigurára azzal a jellegzetes kis szakállkájával.

Pedig a kecske megnevezés sokkal messzebbre vezet minket: távolabbra, egyenesen a csillagok felé. Ezért is lehet különleges élmény, ha kecskével álmodsz. Íme a részletek!

Kecskével álmodni – csúf, rossz és baj – állítja Krúdy

A legrégibb magyar álmoskönyvek azt mondják, kecskét látni gonosz. De az Álmoskönyv egyéb gyűjtései sem ígérnek semmi kellemeset azoknak, akik kecskével álmodnak.

Csupa tőszavakban mondja el a sok-sok negatívumot: Csalódás. Hazugság. Baj. Csak a végére jut egy kétszavas magyarázat, de az sem kedvesebb: szerelmi keserűség.

Kecskével álmodni, mit jelent?

Kecskével álmodni, mit jelent?

Kecskével álmodni – de melyik testrészével?

A kecske rendelkezik viszonylag jellegzetes testi jegyekkel is. A legismertebb talán a kis szakállkája az állán. Erről Krúdy külön is megemlékezik. Ha egy férfi lát álmában kecskeszakállat, akkor álmatlanság fenyegeti, míg ha nőnek jelenik meg, akkor férfikörében új ellenség bukkanhat fel.

A régi mítoszokban a kecske bőre védte a világot – ennek köszönhetjük magyar „égisz” szavunkat, ami a görög „kecske” szóból ered. Valaminek az égisze, védelme alatt lenni, biztonságot jelent.

A kecske szarva megint csak jól jöhetett az embereknek. A bőségszaru jelképe azé a kecskéé volt, mely az ógörög főistent, Zeuszt táplálta gyermekkorában.

Kecskével álmodni, mit jelent?

Kecskével álmodni, mit jelent?

Kecskével álmodni – bak vagy nőstény?

A kecske ismét egy ambivalens, kettős értékű jelkép a szimbólumok és az álmok világában is. Egyrészt táplál, mint a bőségszaru kecskéje, illetve oltalmaz, mint a föld védőpajzsa. Másrészt viszont a neve már az ókortól kezdve összefonódott a bujasággal, szerelmi vággyal.

A kecske esetében sem mindegy, hímről vagy nőstényről beszélünk-e. A nőstény szelíd, tápláló és oltalmazó. Ha vele álmodsz, akkor nem kell aggódnod: jámbor, szelíd, nyugalmat és harmóniát ígér.

Ezzel szemben a bak az életerő és a kéjsóvárság megtestesítője – a pszichológiában ő a szexuális vágy és a libidó jelképe.

Kecskével álmodni – út a csillagokba

És ha már a bak került szóba. Bár önmagában a szó többféle patás állat (pl. zerge, őz) és így a kecske hímjét is jelöli, van, amikor csakis kecske lehet. Mégpedig a csillagépek között. Ugyanis az évváltó, december 20. és január 20. közötti időszak, a bak képe egyértelműen a (kőszáli) kecske jegye. És ha ez a bakkecske jelenik meg álmunkban, akkor az bizony féltékenységet jelent, int bennünket az Álmoskönyv. Így ha álmában síró, sóhajtozó embert látunk, annak valószínűleg ez az égi bakkecske jelent meg, költsük tehát fel gyorsan.

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.