Álom csótánnyal, mit jelent?

Álom csótánnyal:

…avagy svábbogár, konyhai csótány, közönséges csótány, konyhai sváb…

…Ezek ugyanis mind-mind ugyanazt az állatot jelentik, méghozzá azt, amit mi a mindennapi nyelvben egészen egyszerűen csak csótányként emlegetünk.

De miért kell erről a – valljuk be, meglehetősen undorító – állatról egyáltalán beszélnünk? Miért nem lehet csak szép, kellemes és szerencsés dolgok álomban való megjelenésének magyarázatával foglalkozni?Azért mert csakúgy, mint a valós életben, sajnos az álmainkban sem kerülhetjük el a kellemetlen dolgok felbukkanását. Ha például lehet tetűvel álmodni, akkor bizony ugyanúgy létezik álom csótány részvételével. Ráadásul még az is előfordulhat, hogy ez a nagyon kellemetlen, undorító dolog, a csótány álomban nem is olyan rossz. Még az végén kiderülhet, hogy valami egészen kellemes dolgot is jelenthet. Nézzük meg tehát létezik-e álom csótánnyal, aminek kellemes jelentése van számunkra!

Mit mond nekünk Krúdy Gyula a csótány álombeli jelentéséről?

…Nagyon röviden, tömören: semmit.

Az Álmoskönyv ugyanis nem tartalmazza a csótány szót. Sőt! A csótány szó semmilyen más formáját sem. Azaz a svábbogár, konyhai csótány, közönséges csótány, konyhai sváb, göbecs stb.* szavak sem szerepelnek benne.

Így igazából csak egyet tehetünk, ha az Álmoskönyvből próbálunk választ találni arra, mit jelent a csótány álomban. Mégpedig azt, hogy megnézzük azt, hogy a különféle bogaras álmok mit jelentenek az Álmoskönyv szerint. No, nem mintha a csótány a bogarak közé tartozna – hanem azért, mert a népnyelv svábbogárként is ismeri.

Álom csótánnyal, mit jelent?

Álom csótánnyal, mit jelent?

Álom csótánnyal, azaz svábbogárszerű bogárral

Mert hát az álomfejtés tudományának nem tiszte az, hogy pontos és valós biológiai ismereteket terjesszen. Hanem az álomfejtés a mindennapi élet jelentéséből tud kiindulni. Ha tehát a csótány mindenkinek csak svábbogár – akkor meg kell nézni, mit mond az álmoskönyv a svábbogárszerű bogarak álombeli jelentéséről.

Természetesen van külön címszó az Álmoskönyvben csak úgy általánosságban való bogár álomjelentéseiről. Ez alapján megtudhatjuk, a bogár jelenthet mindenféle jót és rosszat is nekünk, ha erről álmodunk.

Ámde a csótány, azaz svábbogár egy kifejezetten kellemetlen bogár, és főleg akkor undorító, mikor ágyunkban érezzük, hogy rajtunk mászik. Ha pedig álmunkban mászik rajtunk svábbogár (csótány), az a veszély jele, Krúdy szerint. A valóságban való, rajtunk mászó csótány talán nem veszélyes, de mindenképpen igencsak kellemetlen…

A csótánynak, mint a bogaraknak is, van csápja – ha egy álom csótánycsápot tartalmaz, mérget jegyez Krúdy szerint.

Álom csótánnyal, mit jelent?

Álom csótánnyal, mit jelent?

Álom csótánnyal mind ugyanazt jelenti a mai álomfejtők szerint

A mai álomfejtők szerint álom csótánnyal nemigen van, csak svábbogárral. Ez viszont mindenképpen frusztrációra utal, ha valaki álmában megjelenik. Legtöbbször a mindennapi élet zavaró, idegesítő helyzetei testesülnek meg az álombeli csótányban.

Az álom csótány jelenlétével tehát legtöbbször valóban igencsak kellemetlen – éppen annyira, mint csótánnyal találkozni a valóságban.

* Utolsó megtekintés: 2022-01-24


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.