Tetűvel álmodni mit jelent?

Tetűvel álmodni, mit jelent?

Tetűvel álmodtál? Akkor jó hírünk van! Olvass tovább, és megtudod, mi is az. 🙂

Tetűvel álmodni – Krúdy szerint jó sülhet ki belőle

A tetű éppenséggel nem a legkedveltebb élőlények körébe tartozik. Éppen ezért tűnhet elsőre meglepőnek, ha fellapozzuk örök tanácsadónk, Krúdy álomfejtő könyvét, ha szeretnénk megtudni, mit jelent tetűvel álmodni.

Ő ugyanis rögvest kijelenti: tetűvel álmodni szerencsét jelent, nem is kicsit, hanem nagyot. Sőt: még az az első látásra meglehetősen kellemetlen kép sem hordoz negatívumot, mikor álmunkban testünkön másznak a tetvek. Ez tudniillik azt jósolja: hamarosan örökséghez juthatunk. Ezt már Kernertől tudja, aki még a tetves ingben is pénzt lát.

Persze Kerner ismer olyan jelentéseket is, amelyek nem feltétlenül annyira pozitívak. Ha tetvekkel küzdünk álmunkban, az egy komisz asszony félelmes felbukkanására utalhat. Ha pedig netán tetvek evésére kerekedne kedvünk, az a szomorú híre, hogy a rabságunkat készítjük elő.

De Krúdy természetesen még ennél is alaposabban körüljárja a tetvek álombeli jelentésével kapcsolatos kérdéskört. A fellapozott régi magyar álmoskönyvekben ugyanis további, tetűvel álmodásra vonatkozó megfejtéseket mutat nekünk.

Tetűvel álmodni mit jelent?

Tetűvel álmodni mit jelent?

Tetűvel álmodni – a régiek is látnak benne jót (is)

Tetűt keresni a fejen egy igen gyakori képzet ezeknek a kis állatoknak az ismeretében. Régebben ugyanis ez kifejezetten sok gondot okozott, főleg a szegények körében. Az 1950-es évek előtt és környékén igencsak szégyenletes volt, ha valakiről kiderült, tetves. Ezért gyakorta ellenőrizték a fejeket, az apró élősködő után kutatva.

Nem véletlen hát, ha alvásunk során megjelenik csukott szemünk előtt. De érdekes módon – talán a kellemetlen élmény ellensúlyozására – a régi álmoskönyvek ebben szerencsés esemény eljövetelét látják. Úgy tartják ugyanis, ha valaki azt álmodja, tetveket keres valaki fején, az „gazdagságot jegyez”.

Ha viszont álmunkban az ingünkben találunk tetveket, és netalán még el is pusztítjuk őket, az bizony nyughatatlanságra utal.

Ugyancsak nyomorúságot és mellé pironkodásokat okozhat, ha sok tetű van egy csoportban az álmunkban. Legyen ez a sok tetű padon vagy akár a földön mozgalmas éjszakai életünkben, nincs különbség: csak nyomorúság várhat ránk.

Tetűvel álmodni mit jelent?

Tetűvel álmodni mit jelent?

Tetűvel álmodni – mai értelmezések

A modern szemlélet a tetűben inkább a pénzközpontúságot látja. A tetű, úgy tartják, pénz körüli gondolatokat sejtet az álmodó tudatában. Ha pedig rajtad mászik álmodban, akkor a pénz eltávolodni látszik tőled: kicsapongás vagy feleslegesen kidobott pénz formájában.

Ha viszont máson látod a tetvet álmodban, akkor vizsgáld meg egy kicsit magadat. Lehetséges, hogy lakozik benned némi fennhéjazás másokkal szemben. Sőt, még az is előfordulhat, hogy emiatt megszóltál másokat – netán meg is bántottál valakit.

A tetű tehát segíthet neked egy kicsit a külső szemlélő nézőpontjából, ezáltal objektívebben látni saját magadat. Használd ki ezt a lehetőséget, és tanulj meg még többet a személyiségedről.

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.