Álmoskönyv kígyó, a kígyóval kapcsolatos álmokról

Álmoskönyv kígyó

Álmoskönyv kígyó: a kígyóról vagy kígyóval kapcsolatos álmokról

Már többször írtunk arról, hogy mi mindent jelenthet, ha valaki kígyóval álmodik. Nem csoda: kígyóval álmodni ugyanis meglehetősen érdekes módon, igencsak gyakorta szoktunk.

Ezek után nem meglepő, hogy az Álmoskönyv kígyó szócikke is sokféle kígyós álomról tesz említést. De az Álmoskönyv kígyós álmainak magyarázatai nem korlátozódnak csupán erre az egy kígyós szócikkre. És persze a mai álmoskönyvek is gyakran emlegetik a kígyós álmokat, és ezeknek sok különböző jelentését.

Álmoskönyv kígyó: amikor maga a kígyó nem is bukkan fel

Már maga a kígyó fogalma is igencsak félelmetes vagy legalábbis meghatározó jelenség az életünkben. Ezt többek között az mutatja, hogy nem feltétlenül kell konkrétan megjelennie a kígyónak az álmunkban ahhoz, hogy jelentsen valami érdekeset. Nézzünk meg most tehát az Álmoskönyvben kígyó nélküli álmokat, és ennek magyarázatait.

Álmok az álmoskönyvben kígyó nélkül #1: a kígyó bőre

Az Álmoskönyv szerint a kígyó bőre szerencsét hoz. És érdekes módon, ha asszony álmodja, akkor még az átlagnál is nagyobb szerencsét.

Álmoskönyv kígyó bőre szerencsét hodoz.
Álmoskönyv kígyó bőre szerencsét hodoz.

Álmok az álmoskönyvben kígyó nélkül #2: kígyófa

A régi magyar naptár Álmoskönyve úgy tartja, hogy a kígyófa utazást jelent, ha álmodjuk.

Álmok az álmoskönyvben kígyó nélkül #3: kígyókő

Az Álmoskönyv kígyó nélküli álmai közül ez már nem olyan kellemes jelentést hordoz, mint a korábbiakban említettek. A kígyókövet tartalmazó álom arra utal, hogy szerencsétlenség következhet be az álmodó környezetében.

Álmok az álmoskönyvben kígyó nélkül #4: kígyószem

A kígyószem itt vélhetően egyfajta amulettként jelenik meg, legalábbis így értelmezhető az Álmoskönyv kígyószemmel kapcsolatos álommagyarázata. A régi álmoskönyv ugyanis a kígyószemet jó védelemnek tartja a mennykőcsapás és szédülés ellen.

Álmoskönyv kígyó szemével álmodni védelmet igér.
Álmoskönyv kígyó szemével álmodni védelmet igér.

Álmoskönyv kígyó: speciális, élő kígyó nélküli álmok és jelentésük

Még két különleges esetet ír le az Álmoskönyv kígyós álmokról. Ezek olyan, kígyóval kapcsolatos álmok, amikor tulajdonképpen a kígyó maga – legalábbis élő voltában – nem feltétlenül jelenik meg az álomban. Lássuk ezeket a kígyó nélküli álmokat az Álmoskönyvből:

  • Álmoskönyv: kígyómarás

Jelentése arra utal, hogy aki kígyómarásról álmodik, annak nem árt ébernek lennie, és őrizkednie ellenségeitől.

  • Álmoskönyv: döglött kígyó

A döglött kígyó tulajdonképpen már nem egy élő, azaz ártani nem képes megjelenési formája a kígyónak. Tehát egy döglött kígyótól valójában már nincsen okunk félni – sem akkor, ha élőben látjuk, sem akkor, ha álmodunk róla. És tulajdonképpen az Álmoskönyv is hasonlóképpen látja a döglött kígyós álmok jelentését, mivel aszerint menekvés a megfejtése.

Valljuk be: a kígyót kevesen kedvelik. És bár valóban megmarhatja az embert, napjainkra az ember nagyobb veszélyt jelent rá, mint a kígyó ránk. Vigyázzunk a kígyókra a valóságban, és akkor az álmainkban sem fog bántani bennünket.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →