Kígyóval álmodni mit jelent?

Kígyóval álmodni

Kígyóval álmodni mit jelent– csábítást vagy halált?

A kígyó különleges helyet foglal el az állatok között. Nemcsak azért, mert nincsen lába vagy szárnya, hanem az emberektől kapott különleges szerepének köszönhetően is.

A kígyó volt a nagy csábítója a világ első embereinek, a kereszténység szerint. De a kígyó nemcsak csábító, de a valóságban veszélyes is lehet: marása akár halált is hozhat ránk.

Rögvest adódik tehát a kérdés: kígyóval álmodni vajon miféle – izgalmas vagy éppenséggel félelmetes – üzenetet hordozhat?

Kígyóval álmodni mit jelent: izgalmas kígyós álmok az Álmoskönyvben

Kígyóval álmodni számosféleképpen lehet. Ezek közül van, amelyik szerencsétlenséget, van, amelyik pedig rövid időn belül bekövetkező gazdagságot hozhat álmodójának. Sőt! A legizgalmasabb, hogy lehet úgy is kígyóval álmodni, hogy az nem bír semmilyen különleges jelentéssel.

Az sem mindegy, hogy milyen színű, illetve milyen fajta kígyóval álmodunk. De ezeken túl is találhatunk még különféle, kígyóssal kapcsolatos álommagyarázatokat Krúdy Gyula: Álmoskönyv című könyvében.

Így például, kígyóval álmodhatunk úgy is, hogy csak a bőrét látjuk. Kígyóbőrrel álmodni az Álmoskönyv szerint a bugyellárisban szerencsétlenség, ám annál szerencsésebb az asszonyoknál.

Kígyóval álmodni mit jelent?
Kígyóval álmodni mit jelent?

Annak sem igen van oka örülni, aki csörgőkígyóval készül álmodni. Ez ugyanis arra utalhat, hogy rossz nyelvek marják a becsületét.

És végül, egy különös kombináció: olyan álmot álmodni, amelyben egyszerre jelenik meg a kígyó és a fa. Ez bizony leleplezi az álmodó egy szokatlan és különleges titkát: szerelmét egy idősebb asszony iránt.

Kígyóval álmodni Freud és a követői szerint

Természetesen a pszichoanalitika sem feledkezhet meg a kígyóról mint szimbólumról. Elvégre a kígyó egy rendkívül ősi jelkép: a saját farkába harapó kígyó a ciklikus visszatérés és az örökkévalóság körét alkotja.

A mélylélektan szerint az összes csúszómászó, így a kígyó is, a föld és az emberiség őskoráról mesél nekünk. Aeppli úgy tartja, a kígyó „a természet megfoghatatlan területén lakik… sajátos, ősi erők jelképe.”*

A pszichológia terén még azt is tartják, hogy a kígyó egyenesen a pszichikai tapasztalatok szimbóluma. Így hát, ha valaki abban a szerencsében részesül, hogy kígyóval tud álmodni, különleges élményben lehet része. Olyan énidegen, régóta szunnyadó mélylélektani régekre bukkanhat ugyanis ezáltal tudattalanjában, mint amilyen maga a kígyó, ez az ősi állat.

Kígyóval álmodni mit jelent?
Kígyóval álmodni mit jelent?

Kígyóval álmodni a gyógyulást is elhozhatja álmodójának

A kígyó ősi szimbólum, ami az örökkévalóságot mutatja. De ezen túl a kígyó egyaránt lehet az élet és a halál jelképe is. Végzetes marásával örök álmot hozhat arra, akit elkap.

De a kígyó mérge nemcsak halált, hanem gyógyulást is hozhat: számos betegség ellenszereként használják az orvostudományban**. Így, aki kígyóval álmodik, annak akár jó egészséget is ígérhet.

* Forrás: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Corvina, 1996., 208. o.

** Utolsó megtekintés: 2021-01-22

További álommagyarázatok az álomszótárban.
Álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, álomfejtés, álomszótár, az álmok jelentése,visszatérő álmok.


Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →