Vízzel álmodni, mit jelent?

Vízzel álmodni, mit jelent?

Vízzel álmodni, mit jelent?

„Számos, a világ teremtéséről szóló mítoszban szerepel egy ősi folyó, amely a belőle fakadó minden élet forrása. De egyszersmind a pusztulás eleme is.”*

A víz, a négy alapelem egyike, ami számunkra oly megszokottnak, kéznél levőnek számít – mégis, ha eltűnne, nélküle nem létezhetnénk… Ez adja a víznek mint szubsztanciának és mint elemi létforrásnak az ambivalens voltát. Életet ad, de el is veheti azt.Vízzel álmodni tehát nem csoda, ha meglehetősen gyakran előforduló esemény életünkben. De mit is jelenthet, ha felbukkan szemünk előtt valamelyik éjjelen?

Vízzel álmodni, mit jelent?
Vízzel álmodni, mit jelent?

Vízzel álmodni, mit mond róla Krúdy?

Az Álomfejtés című könyvben rengeteg helyen bukkan fel a víz. Ám ehhez képest arról, hogy mit is jelent vízzel álmodni, viszonylag kevés szót ejt Krúdy. Lássuk, mi mindent mond róla.

Ha vizet iszunk, nem jó jegy. A hideg víz bánatot, a meleg betegséget hozhat. Ha meglátod tükörképedet a vízben, az szomorúság, ha más arca bukkan fel neked, annak tulajdonosa meg fog halni.

A régi álmoskönyvek úgy tartják, ha tiszta vizet iszunk, az kedves, míg a zavaros víz – tán nem véletlenül – rossz. Ha pedig álmunkban vízben bánkódunk, éppen ezt jelenti: szomorúak vagyunk.Vízről álmodni általános jelentése

A víz általában az érzelmeinket, a tudatalattinkat, az életet és az újjászületést szimbolizálja. Az álmodban lévő víz állapota, minősége és az, hogy milyen körülmények között kerülsz vele kapcsolatba, sokat mondhat az álom jelentéséről.

 • Nyugodt, tiszta víz: Béke, harmónia és egyensúly az életedben. Lehetséges, hogy jelenleg egyensúlyban vagy az érzelmeidben és készen állsz arra, hogy tisztán láss.
 • Zavaros, sötét víz: Zavart érzelmek, nem megoldott konfliktusok vagy bizonytalanság az életedben. Ezen kívül jelentheti azt is, hogy valami nem világos számodra a valóságban.
 • Nagy hullámok vagy viharos tenger: Az érzelmi viharokat vagy váratlan kihívásokat szimbolizálja. Lehet, hogy nehéz helyzeten mész keresztül, vagy stresszesnek érzed magad a mindennapi életedben.
 • Vízesés: Felszabadulást, megtisztulást vagy az élet természetes áramlását jelenti. Ha átadod magad a vízesés áramlásának, az azt jelezheti, hogy készen állsz elfogadni és átélni az érzéseidet.
 • Folyó: Az életed útját és a változást szimbolizálja. A folyó áramlása a változásokat, lehetőségeket és kihívásokat képviselheti, amelyekkel szembe kell nézned.
 • Elárasztott területek: Az érzelmek, amelyek elnyomásában vagy, és a tudatosságod peremén vannak, készen állnak arra, hogy felszínre kerüljenek. Ezen kívül azt is jelentheti, hogy túlterheltnek érzed magad a valóságban.A víz szine álmainban

A víz színe valóban fontos jelentéssel bírhat az álmainkban. A víz színétől függően különböző érzelmeket, helyzeteket vagy gondolatokat társíthatunk hozzá. Íme egy áttekintés néhány további vízszínnel kapcsolatos jelentésről:

 • Tiszta kék vagy zöld színű víz: Ez a szín a békét, a nyugalmat és a tisztaságot jelképezi. Ezen kívül a spirituális tisztulást és megújulást is képviselheti.
 • Vörös színű víz: A vörös szín gyakran erős érzelmeket, szenvedélyt vagy konfliktust jelez. Ahogy mondod, haragot vagy erőszakot is kifejezhet. Ugyanakkor az életerőt vagy az energia kiáramlását is képviselheti.
 • Barna színű víz: Ez az álom a zavarosságot, a szennyezettséget vagy a felesleges terheket jelezheti az életedben. Mint mondtad, betegség vagy egészségtelenség is mögött lehet.
 • Zöld színű víz: Míg a tiszta zöld általában pozitív, a sötét vagy zavaros zöld elszigeteltséget, irigységet vagy negatív érzelmeket is kifejezhet.
 • Fekete vagy sötét színű víz: Mély félelmeket, tudatalatti aggodalmakat vagy negatív érzelmeket, mint például a szomorúságot és a kétségbeesést jelezheti.
 • Arany vagy fénylő víz: Spirituális megvilágosodást, bölcsességet vagy isteni útmutatást is kifejezhet.Ivóvizzel álmodás jelentése

Ivóvízről álmodni számos különböző jelentéssel bírhat az álmodás körülményeitől függően:

 1. Tiszta víz ivása: Az élet energiájának és a megújulásnak a szimbóluma. Azt is jelezheti, hogy készen állsz megtisztítani magad a negatív energiáktól, és elfogadod a tiszta, pozitív energiát az életedben.
 2. Zavaros vagy piszkos víz ivása: Lehetséges, hogy a tudat alatt valami nem megfelelő, vagy aggódik valami miatt. Esetleg egy helyzet vagy kapcsolat mérgező lehet az életedben, amelyről még nem vagy tudatában.
 3. Meleg vagy forró víz ivása: Egy nehéz vagy nyomasztó helyzetet jelenthet az életedben, amelyen keresztül kell menned.
 4. Hideg víz ivása: Megkönnyebbülést, frissességet és a problémák megoldását szimbolizálja.
 5. Sós víz ivása: Nehézségekkel, csalódásokkal vagy nehéz érzelmekkel járó kihívások jelenlétére utalhat az életedben.
 6. A víz hiánya vagy a víz utáni sóvárgás: Egy belső űrt vagy hiányt jelezhet, amelyet meg kell tölteni. Lehetséges, hogy van valami, amire nagyon vágyik az életedben, de nem tudod, hogyan érhetnéd el.Vízbe fulladás álomban

A vízben való fulladásról szóló álmoknak több lehetséges jelentése is van:

 1. Elfojtott érzelmek: A víz gyakran az érzelmeket szimbolizálja. Ha vízben fulladsz, azt jelentheti, hogy elfojtott érzelmekkel küzdesz, és szükséged van egy kimenetelre, ahol ezeket az érzelmeket kifejezheted.
 2. Túl sok felelősség: A vízbe fulladás azt is kifejezheti, hogy túl sok felelősséget érzel, és úgy érzed, hogy képtelen vagy kezelni azokat, ami nyomásként hat rád.
 3. Kommunikációs problémák: Az álombeli fulladás arra is utalhat, hogy nem tudsz kifejezni magad vagy nehézségeid vannak a kommunikációban.
 4. Veszélyérzet: Egy ilyen álom azt is jelezheti, hogy érzed, veszélyben vagy vagy, hogy a jelenlegi helyzeted nem biztonságos számodra.
 5. Tartós változás: A halál vagy a közelgő halál gyakran változást szimbolizál az álmokban. Vízben való fulladás esetén ez az álom azt jelezheti, hogy érzed, hogy egy nagy és végleges változás áll előtted.Vízbe esni álomban

A vízbe esésről szóló álmoknak jelentései lehetnek:

 1. Az érzelmeidbe való beleesés: A víz gyakran az érzelmeket szimbolizálja az álmokban. Ha beleesel, akkor azt jelentheti, hogy egy adott helyzetben nem tudod megőrizni az érzelmi egyensúlyodat, vagy túlságosan belemerülsz az érzelmeidbe.
 2. Nem elég óvatos: A vízbe esés azt is jelentheti, hogy nem vagy eléggé körültekintő egy adott helyzetben, és kockázatot vállalsz anélkül, hogy fel lennél rá készülve.
 3. Megoldatlan problémák: Az ilyen álom azt is kifejezheti, hogy valamilyen megoldatlan probléma nyomja a válladat. Lehet, hogy nem vagy tudatában ennek a problémának, és az álom felhívja rá a figyelmedet.
 4. Elengedés és megadás: Az esés a vízbe azt is jelezheti, hogy meg kell tanulnod elengedni bizonyos dolgokat az életedben, és hagynod, hogy a dolgok természetes úton alakuljanak.
 5. Változásra vagy átalakulásra van szükség: Vízbe esni azt is jelentheti, hogy egy régi ént vagy szokást el kell hagynod, hogy helyet adj az újnak.A vízszint emelkedése az álmokban

A vízszint emelkedése az álmokban gyakran az érzelmi és pszichológiai állapotod tükrözését is jelenti. További értelmezések a következők lehetnek:

 1. Túláradó érzelmek: A víz gyakran az érzelmek jelképe az álmokban. Ha a vízszint emelkedik, az azt jelezheti, hogy érzelmeid elöntik és elárasztják az életedet, és nehezen tudod őket kezelni.
 2. Kontrollvesztés: Az emelkedő víz azt is szimbolizálhatja, hogy úgy érzed, elveszítetted az irányítást bizonyos helyzetek vagy körülmények felett az életedben.
 3. Belső növekedés: Az emelkedő vízszint egy belső növekedési folyamatot is kifejezhet, ahol új tapasztalatokat és megértéseket szereztél, bővítve a tudatosságodat.
 4. Kihívások és akadályok: Az emelkedő víz az úton álló kihívások és akadályok jelképe is lehet, amelyeket meg kell küzdened.
 5. Átalakulás és tisztulás: A víznek tisztító hatása is van, így az emelkedő vízszint azt is jelentheti, hogy egy átalakulási folyamaton mész keresztül, ahol elengeded a negatív dolgokat az életedből.Vizen járás álomban

A víz természeténél fogva valami kiszámíthatatlan és állandóan változó, így a vízen járás azon képességedet tükrözheti, hogy kontroll alatt tartod a kiszámíthatatlan helyzeteket az életedben.

További álomértelmezések a vízen járással kapcsolatban:

 1. Megbirkózni az akadályokkal: Mint mondtad, a vízen járás a nehézségek leküzdését is jelentheti. Lehet, hogy jelenleg nehéz kihívásokkal nézel szembe, de képes vagy azokat megoldani és túllépni rajtuk.
 2. Spirituális felemelkedés: Egyes kultúrákban a vízen járás szent vagy isteni erőt tükröz. Talán épp egy spirituális úton vagy, és közelebb érzed magad a magasabb hatalomhoz vagy az univerzumhoz.
 3. Stabilitás és egyensúly: Mivel a vízen járás egy rendkívüli cselekedet, az álom azt is kifejezheti, hogy képes vagy megtartani az egyensúlyodat és a stabilitásodat bonyolult körülmények között.
 4. Elismerés az erősségeidért: Az álom rávilágíthat arra, hogy el kellene ismerned saját erősségeidet és képességeidet. Talán alábecsülöd magad, és az álom emlékeztet rá, hogy mennyire erős és képes vagy.Vízözönről álmodni

Vízözön vagy áradás az álmokban gyakran erős érzelmi állapotokat tükröz, melyek kiszámíthatatlanok és leküzdhetetlennek tűnnek.

 1. Kontrollvesztés: Az áradás vagy a vízözön az életünkben előforduló váratlan és elkerülhetetlen események szimbóluma lehet. Azt érezheted, hogy az események kívül esnek az irányításodon, és csak sodródsz az árral.
 2. Elárasztott érzelmek: A víz az érzelmek jelképe. Ha az álmodban vízözön történik, ez azt jelentheti, hogy túl sok érzelemmel, stresszel vagy nyomással nézel szembe az életedben, amit nehéz kezelni vagy feldolgozni.
 3. Tisztulás és megújulás: Pozitív értelemben a vízözön tisztítás és újjászületés szimbóluma is lehet. Mint a természetben, az árvíz pusztításával együtt új életnek is teret ad. Talán az életedben vannak dolgok, melyeket el kell engedned, hogy új lehetőségeknek adj helyet.
 4. Vészhelyzetekre való felkészültség: Az álom arra is figyelmeztethet, hogy fel kell készülnöd valamilyen várható vagy váratlan eseményre. Talán a tudatalattid azt sugallja, hogy jobban fel kell készülnöd bizonyos helyzetekre vagy változásokra.
 5. Érzelmi özönvíz: Az áradás azt is kifejezheti, hogy egy érzelem vagy helyzet elnyomása előbb-utóbb kibukkan, és amikor ez megtörténik, az érzelmek hirtelen és intenzíven törnek elő.Tiszta vízről álmodni

A tiszta vízről álmodni emellett még többféle értelmezésben is megjelenhet:

 1. Szellemi tisztulás és megújulás: Az álom jelezheti, hogy éppen egy szellemi megújulási folyamaton mész keresztül, vagy hogy szükséged van erre a tisztulásra. A tiszta víz a tisztaság, az új kezdetek és az élet újrakezdésének szimbóluma.
 2. Pozitív érzelmek: A tiszta víz jelenléte az álmodban a belső harmóniára, nyugalomra és békére utalhat. Az életedben jelen lévő jó energiákat és pozitív érzéseket szimbolizálhatja.
 3. Életerő és vitalitás: A víz az élet forrása, így egy tiszta vízről szóló álom az egészségedre és jólétedre utalhat, vagy akár a lelkierődre és a személyes erődre is.
 4. Tiszta tudat: Az álmod arra is utalhat, hogy világosan látod az életutadat vagy egy adott helyzetet, és képes vagy rájuk reagálni érett és felelős módon.
 5. Belső tisztaság: Ha azt álmodod, hogy tiszta vízben mosakszol vagy fürdesz, az a belső tisztulásra vagy a bűnöktől, a bűntudattól vagy a szégyentől való megszabadulásra utalhat.Piszkos vízről álmodni

A piszkos vízről álmodni a következőképpen is értelmezhető:

 1. Tisztátalanság és zavaros érzések: A piszkos víz azt is kifejezheti, hogy valami nincs rendben az életedben. Lehet, hogy valami tisztátalan érzés vagy gondolat, amelyet még nem dolgoztál fel, felmerül benned, vagy egy adott helyzet kapcsán érzel bizonytalanságot és zavart.
 2. Környezeti aggályok: Az álom jelképezheti az aggódást és a félelmet az egészséggel vagy a környezettel kapcsolatban. Talán aggódsz az egészségi állapotod vagy a környezet romlása miatt.
 3. Mérgező kapcsolatok: Az álom arra utalhat, hogy mérgező kapcsolatban vagy, amely negatívan befolyásolja az életedet. Ezt a kapcsolatot felülvizsgálhatod, hogy tisztában légy az igazi érzéseiddel és meghozd a szükséges döntéseket.
 4. Feltáratlan érzelmek: A piszkos víz azt is jelképezheti, hogy elnyomott vagy feltáratlan érzelmek kavarognak benned, amelyeknek idővel teret kell adnod, hogy feldolgozd és megtisztítsd magad tőlük.
 5. Valós életbeli problémák: Egy álom piszkos vízzel egy olyan valós élethelyzetre is rávilágíthat, amely tisztázatlan vagy problémás. Lehet, hogy ez egy konkrét személlyel, munkahelyi helyzettel vagy pénzügyi problémával kapcsolatos.Vízzel álmodni, komoly pszichológiai jelentést hordoz

A víz a mélylélektani tudományok szerint rendkívüli fontossággal bír. A víz mint az élet egyik legfontosabb előfeltétele, nem táplál, de mégis életet ad, illetve fenntartja azt.

A víz ezen túl pedig tudattalan energiáink összességének a szimbóluma. Ezt a világot benépesíthetik titokzatos lények is, ilyen lehet például a hal.

Ha álmunkban személyiségünk eme mélyrétegeinek szimbóluma áradás formájában jelenik meg, az valami veszélyesre próbál figyelmeztetni minket. Jó jel ellenben, ha a víz megmarad a medrében, lássuk bár tó, folyó vagy tenger alakjában. Ilyenkor az élet vizének szimbóluma, ami természetesen kedvező utat mutat.Vízzel álmodni napjaink világában

Mai rohanó világunkban a víz, mint oly sok más elem, az anyagi javakkal hozható kapcsolatba. Így, ha megjelenik álmunkban, jó eséllyel pénzügyi gyarapodásnak nézünk elébe.

A tiszta víz, amellyel szomjunkat olthatjuk, arra utal, szerencsés, kiegyensúlyozott természettel áldott meg minket a sors, de legalábbis efelé közelítünk. A szennyezett víz ellenben valami lelki, kapcsolatbeli szennyeződés jelképe. Ha ilyen szennyezett vízben úszunk, az lelki problémánkat kelti életre.

Ha nyugodt, egyenletes vízfolyammal úszol, azt üzeni, jól fogod kezelni az életedben hamarosan felmerülő változásokat. Ha azonban ár ellen haladsz, az pont arra utal, hogy nem fog könnyen menni a megszokottól eltéréshez való alkalmazkodás.

Vízzel álmodni, mit jelent?
Vízzel álmodni, mit jelent?A viharos, nagy hullámokat vető vízfelszínen hányódás azt mutatja, életed nehéz időszakában jársz, és kezd sok lenni a megterhelés. Ilyenkor ébredés után érdemes lehet egy kicsit átgondolni életünket. Hogyan tehetnénk elviselhetőbbé, könnyebbé, hogyan próbáljuk meg kicsit nyugodtabban, lazábban venni az elénk háruló akadályokat.

* Forrás: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Corvina, 1996.

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →