Bogárral álmodni, mit jelent?

Bogárral álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

+3 különleges bogár izgalmas álombeli üzenettel

Egy bogár legtöbbször nem feltűnő jelenség. Pici, és alant, a földön mászik, vagy éppen messze a levegőben röpköd.

Persze a bogarak rendkívül bosszantóak is tudnak lenni, ha egyszer a látóterünkbe, így a tudatunkba kerül a létezésük. Ilyenkor aztán előbb-utóbb rádöbbenünk: milyen sok is van belőlük.

És ha már rájuk ébredtünk, bizonyára nem csoda, ha esetleg előtte, álmunkban is előkerülnek. Vajon jót vagy rosszat hordoz számunkra az, ha bogárral álmodunk?

Bogárral álmodni úgy általában, az Álmoskönyv szerint

Viszonylag kevéssé ismert tény, hogy a bogarak az állatvilág legnépesebb csoportját alkotják. Tudtad-e vajon, hogy az összes állat mintegy 25%-a valamilyenfajta bogár? Így hát bizonyára sokan elmondhatják magukról, hogy már jelent meg álmunkban a bogarak egy képviselője. És nagy valószínűséggel ennek megvan a maga nyomós oka. Nézzük, mik lehetnek ezek!

A Krúdy-féle álomgyűjtés szerint a bogarak általánosságban álmunkban szerencsét jelentenek, ellenben ha a testünkön mászik, az veszélyre figyelmeztet.

Azt is megtudhatjuk továbbá, ha kicsit előrébb lapozunk a könyvben, hogy a bogár csápja – talán nem is véletlenül – mérget jegyez.

De nem elég csak a “bogár” címszót megtekinteni, hiszen az Álmoskönyv még sokszor emleget bizonyos bogarakat.

Bogárral álmodni – na de pontosan milyen bogárral?

Krúdy könyve azonban tartogat számunkra néhány más megoldást is, ha valamilyen bogár jelenik meg lehunyt szemünk mögött, amikor alszunk. Nem mindegy ugyanis, melyik bogárról van szó. Lássunk néhány jellegzetes, könnyen felismerhető, speciális üzenetet hordozó bogarat:

  • cserebogár

Ez bizony változó szerencsét jelez, ám Kerner úgy tudja, hogy szerelmi találkozó ígéretét hordozza.

  • szarvasbogár

A szarvasbogár álmunkban erőszakos munkára figyelmeztethet bennünket, de megváltozás előszelét is meglebbentheti álombeli jelenléte.

  • szentjánosbogár

A szentjánosbogarak az emberek számára különösen kedves kis élőlények, ezért az ő helyzetük kissé kivételesnek számít a bogarak között. De ez nem is csoda. Kevés feledhetetlenebb látvány van annál, mint amikor kora nyári estéken parányi kis fénypontok jelennek meg szerte a levegőben! Ezek a kis zöldesen világító apró kis lámpácskák mindenki lelkét megnyitják a szépség és a szeretet iránt. Nem meglepő tehát, hogy Krúdy röviden csak ennyit ír róla: a szerelem bogara.

Bogárral álmodni, megmutatja-e a belső problémáinkat?

Az ősi szimbolikában az emberi lélek – méghozzá a szabad lélek! – egyik megtestesítője a bogár. Így hát mindenképpen érdemes elgondolkodni, mit üzenhet nekünk álmunkban.

Egyrészt utalhat valamiféle tisztázatlan helyzetre környezetünkben. De jelképezhet valami más, bennünket nyugtalanító gondolatot is, melyet nem árt kicsit alaposabban elemezni. Az is előfordulhat ugyanis, hogy a lelki egyensúlyunk van veszélyben. Ezért, ha bogarat látunk álmunkban, próbáljuk végiggondolni, mi aggaszthat minket ennyire, hogy időben meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat.

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.