Bogarakkal álmodni mit jelent?

Bogarakkal álmodni, avagy az ember hasonmásait látni álmunkban

A bogár egy aprócska állat, nem is igen tűnik fel senkinek. Akár el is taposhatjuk őket, ha a bogarak nem vigyáznak és a talpunk alá kerülnek.

Pedig a bogarak számára mi, emberek igen különleges szerepet szántunk. A bogarak ugyanis más állatok mellett az emberi lélek megtestesítőjeként szoktak a különböző mítoszokban felbukkanni.

De mi a helyzet azzal, ha a bogarak nem ébrenlétünk során jelennek meg? Mit jelent vajon bogarakkal álmodni?

Bogarakkal álmodni Krúdy Gyula álomfejtésében

Az Álmoskönyv szerint bogárral álmodni többek között veszteséget jelenthet. Kerner is megemlékszik a bogarakról. Ő úgy tartja, ha valaki bogarat, bogarakat lát álmában, az arra inti őt, hogy fortélyos fecsegővel lesz a későbbiekben dolga.

Ám úgy általában a bogarak között létezik egy bogár, amelyik egészen sokfélét jelenthet, ha megjelenik álmunkban. Ez a bogár pedig nem más, mint a cserebogár.

Bogarakkal álmodni mit jelent?

Cserebogár álomban mit jelent?

Bogarakkal álmodni, amelyek cserebogarak alakját veszik fel

Cserebogarakkal álmodni még izgalmasabb, mint ha csak úgy, általában bogarakkal álmodnánk. Csak úgy cserebogárral álmodni például változó szerencsét hozhat az álmodójának.

De amúgy (csere)bogarakkal álmodni a szerelemmel kapcsolatosat is jelenthet. Kerner például úgy tartja, ha ilyen bogarakat látunk álmunkban, az szerelmi találkozóval kecsegtetheti azt, akinek megjelennek. Bár, ha mondjuk kifejezetten egy útonjáró lát (csere)bogarakat álmában, neki nem annyira jó hírt jelenthet. Tudniillik nekik a bogarak inkább bánat hírhozói lehetnek a szerelemben.

Bogarakkal álmodni mit jelent?

Cserebogárral álmodni mit jelent?

Vőlegénynek bogarakkal álmodni azt sugallja, van valami, amiben esetleg kételkedni lehet… Míg ellenben a fiatal asszony számára az álomban látott bogarak bizony rendkívül árulkodóak tudnak lenni a bogaras álmai. Bujaságról pletykál nekünk ugyanis a bogaras álmok jelentése…

Bogarakkal álmodni: mit üzen a ma embere számára?

Az álomfejtők azt mesélik, hogy manapság kifejezetten gyakori lehet, hogy valaki bogarakkal álmodjon.

Az sem feltétlenül mindegy, hogy pontosan hány bogár szerepel álmunkban. Hogy miért? A bogarak a szerencsétlenséget jelképezik. Ha az álmunkban figyelünk, és igyekszünk pontosan emlékezni – vagy megszámolni –, hogy hány bogarat láttunk álmunkban, fontos információkhoz juthatunk. A kapott szám megmutatja nekünk, mennyi szerencsétlenség fog érni minket a közeljövőben.

Bogarakkal álmodni, és lelkünkről vagy emberi hasonmásunkról álmodni

A bogarak már a régi mitológiákban is fontos szerepet töltöttek be. Ők voltak az emberi lélek egyik megtestesítői a madárral, illetve az ember hasonmásának szimbólumával együtt. A bogarak egészen pontosan a kétféle emberi lélek közül a szabad lelkek megtestesítői lehetnek. Ezek a szabad lelkek időlegesen elhagyhatják testi valójukat (például betegség, ájulás vagy transzba esés esetén). Az emberi test halálakor azonban a lélek örökre elhagyja gazdáját. Ilyenkor vagy bogarak, vagy emberhasonmás, esetleg madár formájában végleg eltűnik a végtelenben.

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.