Hattyú álomban mit jelent?

A hattyú álomban, mit jelent?

A hattyú, ez a gyönyörű szép madár, mely rút kiskacsaként kezdi, és a vízi madarak királynőjeként folytatja…

Hosszú, karcsú nyakával, hófehér színével valóban különleges állat a hattyú. De vajon ez a különleges állat az álmainkban is különleges jelentést hordoz?

A hattyú álomban az Álmoskönyv szerint számos kellemes jelentést hordoz álmainkban

Amikor az emberek Krúdy Gyula: Álmoskönyv című könyvét forgatták, bizonyára már akkor is megfogta a képzeletüket ez a szépséges madár. Ez abból is kitűnik, hogy az álomszótár viszonylag sok, leginkább jót hozó jelentést ad a hattyú álombeli megjelenésére.

A hattyú felbukkanása álmunkban csak úgy: várhatóan szerencsét fog hozni álmodójának. A szeretőnek pedig a hattyú a hűségről és a viszonzott szerelemről mesél álmában.

Ha álmunkban több hattyút látunk, az hosszú életet, kellemes házasságot, valamint sok gyermeket ígérhet nekünk.

Hattyú álomban mit jelent?

Hattyú álomban mit jelent?

A hattyú álomban egyéb megjelenései, különleges hattyús álmok az Álmoskönyvben

Kerner a hattyút úgy képzeli álmunkban, hogy különleges éneket dalol nekünk. Ő úgy tartja, hogy ez nagy időváltozást jósolhat.

Ha álmunkban a hattyú éppen elszáll valamerre, akkor egy régi emlék fog feledésbe merülni.

Ha a hattyú csak a tolla formájában jelenik meg álmunkban, akkor várhatóan egy gazdag asszonnyal fogunk kapcsolatba kerülni.

Amennyiben pedig a következő különleges álmot látjuk: sötét égben vonuló hattyúk, melyek tollaikat hullatják: fájdalmak elmúlását, örömök jöttét jövendölik nekünk.

Hattyú álomban mit jelent?

Hattyú álomban mit jelent?

A hattyú elsősorban a nőiség megtestesítője álmainkban

Bár a hattyút mind férfias, mind nőies szimbólumként is szokták láttatni, azért elsősorban mégiscsak inkább a hölgyekhez köthető. Az ókori görögök szerint például a szépség is szerelem istennőjének, Aphroditének a madara.

A hattyú elegáns, kecses megjelenésével, fehér színével többek között a nemes tisztaság valamint a költészet megtestesítője is.

Így hát nem véletlen, hogy a hattyúnak mai is különleges fontosságot tulajdonítanak, ha megjelenik álmunkban. Ugyan azt mondják, álommadárnak ritka, ám ha mégis felbukkan, akkor a női szépség ígéretét hordozza magában. Ez az esztétikus, nőies szépség pedig békét, megnyugvást ígérhet annak, aki a hattyúval álmodik.

Hattyú álomban mit jelent?

Hattyú álomban mit jelent?

A hattyú nőies, és álombeli jelentése gazdag érzelmekről mesél

A hattyú mint szimbólum a törékeny, érzékeny, így elsősorban inkább a nőies alkathoz köthető. Az álmodó kissé félénk, visszahúzódó természetét mutatja meg, amikor megjelenik. Ha ilyen ember látja álmában a hattyút, akkor azt sugallja neki: önbizalma nem teljesen tökéletes, és titkon némi bátorításra vágyik.

Kevés idillibb képet lehet elképzelni, mint egy vízben úszó hattyút, melynek nincsen más társa, mint vízben tükröződő képe. Annak, aki ilyet álmodik, különös érzékenységéről árulkodik – ami akár valamilyen különleges vonzalomban is megnyilvánulhat. Így például, ha egy nő álmodja így a hattyút, az egy barátnője iránt érezhet minden valószínűséggel többet puszta barátságnál.

További álommagyarázatok az álomszótárban.