4 levelű lóhere – mit jelent, ha álmunkban jelenik meg?

4 levelű lóhere

4 levelű lóhere – mit jelent, ha álmunkban jelenik meg?

Kevés olyan ember létezik a világon, aki ne ismerné a lóherét – különösen a négylevelű lóherét.

Ennek két fő oka is van. Az egyik, hogy a lóherék között leginkább csak háromlevelűek vannak, a négylevelű lóhere tehát igen ritka jelenség.

Talán ebből is következhet a másik oka a négylevelű lóhere népszerűségének. A legtöbb babona, néphit ugyanis azt tartja, hogy négylevelű lóherét találni szerencsét jelent.

Négylevelű lóherét találni azonban nem is olyan egyszerű. Nagy valószínűséggel sokunk egyik kedvelt gyerekkori elfoglaltsága volt, hogy órákig át bogarásztuk a füvet, négylevelű lóherét keresve. Ám állítólag csak minden tízezredik lóhere büszkélkedhet négy levéllel, úgyhogy meglehetősen kitartónak kell lenni ahhoz, hogy egyet is találjunk.

Nem véletlen tehát, hogy a négylevelű lóhere mint szimbólum leginkább a szerencsét jelképezi. De vajon mit üzenhet nekünk, ha álmunkban bukkan fel egy négylevelű lóhere?

4 levelű lóhere
4 levelű lóhere

Négylevelű lóhere álomban: mit mond rá az Álmoskönyv?

Vajon a négylevelű lóhere már Krúdy Gyula, híres álomfejtők korában is olyan népszerű és ismert volt, mint manapság? Valójában igen, sőt, még annál is régebben. Elvégre a lóherét már a druidák is nagy becsben tartották, jóval a kereszténység előtt.

De mit ír vajon az Álmoskönyv arról, hogy mit jelenthet a négylevelű lóhere, ha valaki álmodik róla?

Ha fellapozzuk a könyvet, kiderül, hogy a lóhere egyike a babonás erejű csodafüveknek, méghozzá azért, mert köztudottan szerencsét hoz. Nem véletlen tehát, hogy akkoriban sokan hordtak tárcájukban négylevelű lóherét, bízva benne, hogy valami jót fog hozni életükbe.

Ám arról, hogy mi a jelentése a négylevelű lóhere álomban való megjelenésének, sajnos nem ejt szót. Így hát tovább kell kutakodni a négylevelű lóhere álomértelmezése után.

Négylevelű lóhere
Négylevelű lóhere

4 levelű lóhere álomban – nem meglepő a jelentése

A négylevelű lóhere azon ritka álomszimbólumok közé tartozik, melyeknek nem tulajdonítanak különösebben elvont, a megszokottól eltérő jelentést. Elsősorban ugyanis az álmodó csodavárását fejezi ki, valamint a szerencsejátékot szimbolizálja. Ezzel szemben háromlevelűként egészséges temperamentumra utal.

4 levelű lóhere álomban: a levelek jelentései és egy érdekesség

A lóhere nemcsak mint négylevelű, de háromlevelű megjelenési formájában is különleges jelentést hordozott a keresztény világban. Minden leveléhez társítottak ugyanis egy-egy nagyon fontos jelentést:

  • egyik levele a hitet;
  • másik levele a reményt;
  • harmadik levele pedig a szeretetet jelképezte.

Ha pedig valaki olyan szerencsés volt, hogy olyan lóherét talált, aminek volt negyedik levele is, az volt az igazi szerencse. Így a negyedik levele a szerencsét szimbolizálta.

Érdekesség még egyébként, hogy a négylevelű lóherének nemcsak szerencsét tulajdonítottak. Úgy tartották ugyanis, hogy védelmező ereje is van – ennek oka az, hogy sokan amulettként hordozták magukkal.

4 levelű lóhere
4 levelű lóhere

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →