Majommal álmodni, mit jelent?

Majommal álmodni, mit jelent?

A majom mi magunk vagyunk. A majmok az emberek karikatúrái: általuk megismerhetjük gyengeségeinket, rádöbbenünk önnön hiúságunkra. De ugyancsak a fösvénység és paráznaság szimbóluma is.

Majommal álmodtál? Ezek után biztosan tudni szeretnéd, vajon milyen üzenetet hordoz számodra!

Majommal álmodni, mit jelent?

Majommal álmodni, mit jelent?

Majommal álmodni a klasszikus Álmoskönyv szerint

Már Krúdy Gyula is lejegyezte, hogy ha álmunkban majmot látunk, az általánosságban hízelkedésre utal és hízelgőkre int. A fára mászó majom álombeli figyelmeztetés: vigyázz, mert környezetedben ellenségek lapulnak, és a vesztedre törnek.

Esetleg álmodban majommal ingerkedsz? Ebben az esetben figyelj oda, hogy mit mondasz, hogyan és kinek. Fennáll ugyanis annak a veszélye, hogy egy közeli jó barátodat óvatlanul megsérted átgondolatlan szavaiddal.

Ezzel szemben a táncoló majom jó hírrel szolgálhat álmodójának: ezt könnyű megfejteni, a móka mert közeli szórakozás ígérete. Egy leány álmában kiáltozó majom balgatag fiatalemberekről magyaráz.

Ha ezek az álmok túlzottan unalmasak lennének, van megoldás különlegesebb majmos álmok megfejtésére is. A nagy majom asszonyoknak kis öröm; majommal lenni egy fiatalkori szerelmi botlásunkra emlékeztethet ifjabb és éltesebb hölgyeket egyaránt. Bízzunk benne, hogy nem álmodunk majomtestű férfiakról, mert az sajnos betegség közeledtét jelenti. Majmot agyonverni pedig álmunkban sem jó, mivel „kemény nyakú” ellenség várható miatta.

Majommal álmodni, mit jelent?

Majommal álmodni, mit jelent?

Majommal álmodni: hogyan tükrözi személyiségünket?

A mélylélektan úgy tartja, hogy a majom saját személyiségünkben való hitünk elvesztésének szimbóluma. Bizonytalanságra, önbizalomhiányra mutat rá, de emellett a szégyentelenséget is megtestesíti.

A majommal álmodást a pszichoanalitika képviselői egyértelműen azzal magyarázzák, hogy a valódi emberség elérésére vágyunk. Az ideális és magas szellemi szinten álló ember képe lebeg szemünk előtt, azt akarjuk folyamatosan megközelíteni. A majom az álmunkban azt mutatja, valami megvetett helyzetből próbálunk kikecmeregni, és a vágyott eszménykép tökéletességét elérni.

De az is lehet, hogy a majom csak azt kívánja megláttatni velünk, hogy személyiségünk nem egy állandó, merev szellem. Valójában mindenkinek több oldala van. Létezik a komoly, önmarcangoló énünk. De találjuk meg, fedezzük fel ismét a bennünk lakozó gyermeket is a maga felhőtlen, vidám játékosságával. Vagy egyszerűen csak éretlenségünkre figyelmeztetnek.

Más szemlélet viszont megint más oldalról vizsgálja a majmokat álmainkban. Inkább a szélhámosságra hajlamos személyiségjegyeket látja benne: jó értelmi képességgel rendelkezik, ám hiányzik belőle az erkölcsi gátlás.

Külön érdemes még a majom hátsóját is megemlíteni; ha ugyanis ezt látjuk alvás alatt, egy jó megérzésről tanúskodik. Az álmodó ügyesen észrevett valamit, véleménye helytálló volt. Ám ha így is van, azért tartózkodjunk tőle, hogy nagyon feltűnően hangoztassuk – várjuk meg inkább taktikusan, mi lesz a végeredmény.

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.