Skorpióval álmodni, mit jelent?

Skorpióval álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

… egyik csápja (ollója) a gyűlölet, a másik az erőszak, farka pedig a bosszú eszköze.“*

Egyszerre lakozik benne a halálos fenyegetés és az őszinteség – ismét egy kétarcú álombeli jelentést hordozó állat, a skorpió.

Sokak számára félelmetes ez a pókszerű kis élőlény, pedig valójában csak nagyon ritkán lehet veszélyes és halálos a csípése. Mégis, a skorpiók már a régi időktől fogva elrettentették az embert. Így hát bizonyára csak kevesen látnák szívesen álmukban még a mai napokban is…

Skorpióval álmodni, mit jelent?

Skorpióval álmodni, mit jelent?

Skorpióval álmodni, avagy az álmát veszítette ember Krúdy Álmoskönyve szerint

Krúdy Gyula magyarországi Álombibliája a skorpiót mint álombeli jelentést elsősorban az állatövi jegyből kiindulva vizsgálja.

Az asztrológiában a skorpió az év tízedik jegye. Mint tudjuk, azok az emberek rendelkeznek a skorpió csillagkép adta tulajdonságokkal, akik október 24. és november 22. között születtek. Krúdy úgy fogalmaz, hogy a tizenkét hónap közül az október a skorpióé. És hogy milyen álmodó ember az, aki a skorpió jegyében született?

Rendkívül érdekes módon a skorpió az, akinek volt álma, de már nincs. Ugyanis elvesztette az álmát. Azért kínozza magát skorpió módjára, mert nem tudja megtalálni soha. Miközben érzi, tudja, hogy valamikor valami rendkívül szépet, kellemeset álmodott – nagy könnyelműségében elveszítette ezt az álmot. És bár lelke folyton űzi, kergeti, hogy találja meg, hiába szalad utána, nem fogja megtalálni többé soha.

Ha egy aggastyán skorpió havában álmodik skorpióval, szegénységet jósol neki. Ha skorpió havában látunk álmunkban akasztást, az disznónál kár, asszonyban szerencse, gyermeknek bánat. Az álombeli skorpió emberrel pedig gonosz.

Skorpióval álmodni: a letűnt korok haláljele

A legrégebbi időkben a halál, a félelmetesen leselkedő orgyilkos, a sötétség megtestesítője volt a skorpió. Elsősorban női jelkép, és az anya-gyermek kapcsolatban az önfeláldozás szimbóluma is volt.

Skorpióval álmodni: a skorpió mint asztrológiai szimbólum

Érdekes módon az asztrológiában a férfi szexualitással, okkultizmussal, misztikával és egyúttal a megvilágosodással áll kapcsolatban a skorpió képe. Ugyancsak ellensúlyozza kicsit a sok baljós jelentését, hogy egyúttal gyógyítást és akár a halálból is feltámadást hozhat. Így lesz a skorpió kettős értelmű: a megváltoztató, halál legyőzését ígérő szimbólum.

Skorpióval álmodni, a skorpió jegye a mai ember világában

A skorpió napjainkban talán az egyik legellentmondásosabb jegy. Szélsőséges, szenvedélyes, önmagával hadakozó ember, aki ebben az övben született, maximalista, önmagát soha fel nem adó. Rendkívül izgalmas személyiséget takar, ám együtt élni vele meglehetősen nehéz.

Ha manapság skorpióval álmodunk, az saját önpusztító, romboló érzéseinket, lelki fájdalmainkat tükrözheti. Ha álmunkban megcsíp minket, az is hordozhat jelentést. Ahogyan álmunkban a csípés fájdalmát álljuk, annyira leszünk képesek a való világban helyt állni és megküzdeni a nehézségekkel.

* Forrás: Hoppál Mihály-Jankovics Marcell-Szemadám György: Jelképtár. Helikon Kiadó, Budapest, 1990.

Skorpióval álmodni, mit jelent?

Skorpióval álmodni, mit jelent?

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.