Kukacokkal álmodni, mit jelent?

Kukacokkal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

A kukacok – attól függően, hogy ki beszél róluk – lehetnek cuki kis mászó lényecskék, vagy inkább gusztustalan haleledelnek valók. Te vajon melyik csoportba tartozol? És szoktál kukacokkal álmodni? Ha igen, ideje megtudnod, mit jelent ez az álmod.

Kukacokkal álmodni az Álmoskönyv szerint – de sajtkukaccal vagy sírgödörkukaccal?

Mert hát sokféle megjelenési formája létezik a kukacoknak.. Amik egyébként, vajon tudod-e, hogy pontosan micsodák? Mert például sokan gondolják a földigilisztákról is, hogy kukacok. Pedig azok gyűrűsférgek, ezzel szemben viszont a kukac:

Lábatlan lárva, sárga vagy barnás fejtokkal, kifli alakban meggörbülő, fehéres testtel. Lágy növényrészekben, magvakban vagy fakéreg alatt él. Az ormányos bogarak, zsizsikek és szúbogarak lárvája.„*

Kukacokkal álmodni, mit jelent?

Kukacokkal álmodni, mit jelent?

A giliszta tehát féreg, a kukac viszont lárva, tehát egy babarovar (más néven hernyó), melyből aztán akár pillangó is válhat.

Éppen ezért lehet az, hogy rengetegféle kukac van, így rengetegféleképpen jelenhet meg álmunkban. Lássuk, mi mindent találunk a kukacról az Álmoskönyvben.

A csak amolyan sima kis kukac bizony nem sok jót, konkrétan betegséget, ellenséget jelent. Kerner olyanokról emlékezik meg, mint amelyik tőlünk elmenne – ez jó, mert felismered és legyőzöd ellenségeidet. Továbbá kukacot megölni örömteljes nap (kivéve szegény kukacnak..), míg ha megijedsz tőle, az arra int, óvjad hozzátartozóidat.

A többi kukac álmodban Krúdy szerint háromféle lehet:

  • sajtkukac: kedvesed megcsal egy üzletes emberrel;
  • húskukac: gyötrelem egy vágy miatt;
  • sírgödörkukac: igazságtalanság, melyet egy halottal elkövettél;
  • valamint testünkben termő kukac, ami csúf betegségektől mutat félelmet.

Ezen kívül a kukac ugyebár lehet állateledel is. Gvadányi Márton egy ilyen helyzetet említ. Az a kukac, amelyet úgy álmodsz, hogy felkapja egy kakas és elfut vele, elmúló betegséged hírét jövendöli.

Ki gondolta volna, hogy ennyire változatos megjelenési formákban lehet álmodni egy egyszerű kis kukacról? És vajon mi a helyzet a kukacok álombeli jelentésének ezoterikus megközelítésével?

Kukacokkal álmodni, mit jelent?

Kukacokkal álmodni, mit jelent?

Kukacokkal álmodni – valami a bensőnket rágja

A mai, transzcendensebb felfogás a kukacokat negatív jelenségnek tartja. Kétféle aspektusában magyarázza a kukac álombeli megjelenését.

Az egyik az „élősködő” megközelítése a kukacoknak. Ilyenkor, a rágcsálókkal, hiénákkal egyetemben, a világban megjelenő negatív erőket képviselik, az álmodó rossz testi-lelki állapotára, önsorsrontó hajlamára utalnak.

A másik pedig a „vérszívó”-vonal. Főleg a férgek, piócák, de a kukacok is idetartoznak, és vámpirizáló befolyásokra intenek. Itt is a rossz egészségi állapot, enerváltság, erőtlenség mutatói az álmunkban. De ennek van egy reménykeltőbb üzenete is. A halál, elmúlás folyamata egyúttal bomlással jár. Ám ez a bomlás valami átalakulásnak, megújulásnak, újjászületésnek lehet a hírnöke.

Bízzunk benne tehát, hogy álmainkban a kukacok az eljövendő pillangók ígéretét hordozzák nekünk.

* Forrás, utolsó megtekintés: 2020-05-25

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.