Denevér álomban, mit jelent?

Denevér álomban, mit jelent?

A denevér jelentése álomban régen és ma

A denevér álomban jelentésére különböző magyarázatok születtek régen, és különbözőek napjainkban.

Ha egy-egy szóban szeretnénk jellemezni, hogy mit jelent a denevér álomban régen és ma, a következők lehetnének. A denevér álomban régen elsősorban a babonasághoz kötődött, míg ezzel szemben manapság inkább a tudattalanról adhat információt.

A röpködő denevér álomban: Krúdy és a jelenkori álomfejtők szerint

Az Álmoskönyv számos izgalmas jelentést részletez a denevér különféle álombeli megjelenéseire. A denevér úgy általában álmunkban a hiúság megtestesítője. De rengeteg egyéb magyarázatot olvashatunk Krúdy könyvében a denevér címszó alatt.

Így például, a röpködő denevér híres álomfejtőnk megítélése szerint a szomszédok pletykáját jelzi nekünk előre.

A mai, tudományos álommagyarázat viszont az álmunkban éjjelente repülő denevér valami egészen pozitív oldalára világít tudatunknak. A kreativitást, gondolataink szárnyalását jelzi, azt a megmagyarázhatatlan, intuitív, hatodikérzék-szerű megérzőképességet, ami segíthet megoldani a nehezebb problémáinkat is.

Denevér álomban, mit jelent?
Denevér álomban, mit jelent?

A denevér színe álomban – régi és modern álommagyarázatok

A denevér éjszakai állat, ráadásul bundájának színe sötét. A fekete szín a régi, babonás időkben félelmet keltett. A gonosz lények – ördög, boszorkány – színét jelentette, mindenekelőtt pedig a halál gyászos színe volt. A fekete denevér álomban tehát mindenféleképpen valamilyen baljóslatú jelentéssel fenyegetett a régmúlt embere számára.

Ezzel szemben mi a helyzet manapság? A fekete denevér most sem a könnyed derű ígéretét hordozza a ma álmodó embernek: lelkünk, tudatalattink sötét, titkos rétegeire utalhat. A ki nem mondott, szégyenletes vágyak lehetnek, akár szexuális tartalommal, akár agresszív érzésekkel telítve. A fekete denevér napjaink álmaiban tehát intő jel, hogy vigyázzunk lelki egyensúlyunk épségére.

Denevér álomban, mit jelent?
Denevér álomainkban, mit jelent?

A sok denevér álomban régebben és manapság

Az Álmoskönyv egy meglehetősen érdekes, és ismét kissé babonásan hangzó jelentést fogalmaz meg arról, ha álmunkban sok denevér van. Ha történetesen a denevért sok más társával egyetemben látjuk az álmodás során, akkor elővigyázatosságra int bennünket Krúdy. A kedvesünket fenyegeti ugyanis veszély. Ha sok denevért látunk álmunkban, akkor inkább meg kellene kérni őt, hogy egy darabig inkább ne nyisson ajtót senkinek. Mert ha mégis megteszi, félő, hogy közben gonosz szemek (vagy akár szellemek) fogják kilesni eme tevékenység közepette. És akkor jaj lehet neki…

Mit gondol ehhez képest a sok denevér jelentéséről a mai modern álomfejtés? Ez is igen érdekes magyarázatokat ad – tudatunk rejtett részéről. A sok, tömegesen megjelenő denevér tudniillik éppen tudatunk ismeretlen részére utal. Itt, ebben a zugban találhatóak azok a mindenféle érthetetlen, összefüggéstelen, nem kikristályosodott érzéseink, ösztöneink, melyek nem fogalmazódnak meg érthetően. Valószínűleg ezek a mindenféle, zavaros, kavargó tartalmak még az ősi, kollektív tudattalan részeként élnek bennünk, még egyelőre megfejtésre várva.

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →