Álmoskönyv fehér kutya jelentése

Álmoskönyv: fehér kutya jelentése, álomfejtés, álommagyarázatok az álomszótárban

“Ritka, mint a fehér holló.” – a néphit legalábbis így látja. De vajon a fehér kutya mennyire ritka – főképpen, ha álmunkban jelenik meg?

Álmoskönyv fehér kutya avagy fehér eb?

Az Álmoskönyv sokféle állatot megemlít, melyeket álmunkban láthatunk, és sok esetben külön magyarázza, ha fehér színben látjuk ama állatot.

Krúdy Gyula szerint, legyen bármilyen állat is, ha fehér színben jelenik meg előttünk, annak is megvan a maga külön jelentése. Ha Kos jegyében mezőn fehér állatot látunk, az jó esztendőt ígér számunkra.

Bár a kutya már Krúdy idejében is meglehetősen népszerű volt, konkrétan kutyáról nem írja meg, hogy mit jelent álmunkban. Na persze, ez nem jelenti azt, hogy ne tudnánk meg az Álmoskönyvből, hogy mit jelent kutyával álmodni. Csak éppen a megfelelő helyen kell keresni. 😉 A könyv ugyanis az “eb” címszó alatt taglalja a kutyával való álmodás különféle jelentéseit.

Természetesen itt már külön megemlékezik a fehér kutyáról való álmodásról is. Eszerint fehér kutya álomban jobbat jelent, mint ha bármi más színben látnánk.

Álmoskönyv: fehér kutya jelentése

Álmoskönyv: fehér kutya jelentése

Álmoskönyv fehér kutya: babonás állatok és babonás színek

Az Álmoskönyv arról is ír, hogy rengeteg olyan állat van, amelyhez mindenféle babona fűződik. Így például, a bagoly a tudós, a macska a boszorkány fél keze.

Természetesen a kutyához is fűződik babona, nevezetesen kísérteni szokott – vagy fekete, vagy fehér színben.

A fehér egyébként a színek között is különleges helyet foglal el, mégpedig egy különleges tulajdonságának köszönhetően. Ez pedig nem más, mint hogy igazából a fehér szín nem is szín – vagy minden szín egyszerre.

A könyvben rengeteg állat álombeli jelentését megtudhatjuk, és közülük nagyon sok esetben külön megemlítésre kerül a fehér színű állat megjelenése.

Többek között olvashatunk fehér:

és persze, mint már említettük, fehér kutya álombeli jelentéséről is.

Álmoskönyv: fehér kutya jelentése

Álmoskönyv: fehér kutya jelentése

Álmoskönyv fehér kutya vs napjaink fehér kutyája álomban

A fehér szín az emberiség története során mindig is különleges helyet foglalt el a szimbólumrendszerben.

Leginkább az ártatlansággal, szűziességgel, tisztasággal párosítják. Nem véletlen, hogy az esküvőn az iruló-piruló menyasszony ruhája a legtöbb országban hagyományosan fehér színű.

Az állatok esetében ugyancsak fontos szerepet tölt be a fehér szín. Régen a fehér állatokat az égi isteneknek, míg a feketéket a föld alatti, gyakran gonosz hatalmaknak áldozták fel.

A fehér kutya alapvetően ritka az elfogadott fajták körében. Ha pedig egy olyan kutya születik fehéren, amelyiket eredetileg nem ebben a színben tenyésztik, az pigmenthiányra utal, ezért különlegesnek számít.

Ha tehát manapság valaki álmában fehér kutya jelenik meg, az valami különleges esemény eljövetelét jósolhatja meg számunkra. Elvégre a fehér kutya – ritka, mint a fehér holló…

Kutyával álmodni

Harapós kutya álomban

További álommagyarázatok