Bagollyal álmodni, mit jelent?

Bagollyal álmodni, mit jelent?

Régente, amikor még istenségek népesítették be az emberek képzelete szerinti világot, az állatok több, mélyebb jelentéshordozó réteggel bírtak, mint manapság.

Kedves isteneikhez gyakran társítottak állati szimbólumokat. Így például Görögországban az istenek királynője, Héra „tehénszemű” volt, a tudós Pallasz Athénét pedig a bagollyal társították.

A bagoly mindig is izgatta az emberek fantáziáját: vagy a halál hírnökének tartották, vagy éppen ellenkezőleg, a születés jelképe volt. De vajon mit üzen nekünk a bölcsesség eme titokzatos szimbóluma, amikor megjelenik az álmunkban?

Bagollyal álmodni – lehet baljóslatú is, ha Krúdynak hiszünk

Az Álomszótár Kerner Jusztinuszt idézve arra int: ne csináljunk magunknak az éjszakából nappalt. Ez az álmunkban megjelenő bagoly üzenete – jelentsen ez bármit is…

De sok más egyéb borzongató jelentése lehet, ha bagollyal álmodunk. Így például: ha bagoly huhog álmodban, az dögvészről tájékoztat… Ha kiáltozni hallod, harag és betegség hírét rikoltja feléd. De ha csak egyedül és passzívan megjelenik hunyt szemed mögött, akkor is vigyázz, mert előfordulhat, hogy meg fognak lopni. Érdemes azt is elkerülni, hogy bagolyfiókát tápláljunk álmunkban, mert az bizony gonosz dolog lehet.

De van azért némi remény arra is, hogy valami jót ígér az álombéli bagoly. Ha ugyanis az 1756-ban íródott könyvnek hiszünk, akkor baglyot látni nagy valószínűséggel hosszú örömöt hoz nekünk.

Esetleg oly különös álmunk van, hogy bagollyal hálunk? Netán házaséletet is élünk vele? Ne csüggedj: ez hosszú életet jelez.

Állítólag az sem mindegy, hogy az év melyik szakaszában jelenik meg álmunkban a bagoly. Szent István havában a bagoly azt huhogja nekünk, hírt fogunk kapni. Az őszi kántorböjtben pedig hosszú őszt jósol.

Bagollyal álmodni, mit jelent?

Bagollyal álmodni, mit jelent?

Bagollyal álmodni a modern időkben

Napjainkban is ellentmondásos az álmokban megjelenő bagoly értelmezése. Egyes álomfejtők ugyancsak a rosszat látják benne: jelenthet gyógyíthatatlan betegséget, de akár egyenesen halált is. Ez utóbbi valószínűleg azért lehet, mert a bagoly többek között arról ismert, hogy éjszaka éli életét, nem pedig nappal.

A tudattalan pszichológiája viszont figyelembe veszi az ókoriak jelképrendszerét is. Ebből kifolyólag ők is a bölcsesség és a tudás megtestesítőjének tekintik, mely egyfajta utat mutat számunkra a mélyen rejtőző tudatalattiba. Akár abban is segíthet nekünk, hogy zavaros helyzetünket, érzéseinket egy kicsit letisztázzuk magunknak.

Még a szexualitás témakörében is egyfajta józanságot képvisel: a szenvedély és az értelem küzdelméből segítségével az utóbbi kerülhet ki győztesen. Emellett egy kis megnyugvást is adhat háborgó lelkünknek ebben a mi zaklatott, folyvást változó világunkban.

Bagollyal álmodni, mit jelent?

Bagollyal álmodni, mit jelent?

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.