Fekete macskával álmodni, mit jelent?

Fekete macskával álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

A macska gyakran megjelenik álmunkban, ezért sok helyen olvashatunk arról, hogy ez mit is jelenthet vajon.

Másrészről viszont a való életben nem mindegy, hogy milyen színű a macska szőre. A fekete macskák különleges helyet foglalnak el kultúránkban. És valljuk be: előítéleteink miatt nem biztos, hogy szerencsés az a macska, amelyik feketének születik…

Éppen ezért nem haszontalan, ha ezt a kérdést is körüljárjuk egy picit alaposabban. Vajon az mit jelent, ha fekete macskával álmodunk? És miért van a fekete macskának ilyen rossz híre?

Fekete macskával álmodni, mit jelent?

Fekete macskával álmodni, mit jelent?

Fekete macskával álmodni – fekete állatok az Álmoskönyv szerint

Krúdy Gyula Álmoskönyvében a macskával álmodással kapcsolatban két címszónál is keresgélhetünk. Az egyik természetesen a „macska”, a másik pedig a kedveskedőbb „cica”. Ám ezeket hiába lapozzuk fel: a színekről nem tesz említést nagy álomgyűjtőnk.

Önmagában a fekete színről az álomban azt írja, semmire sem jó. De persze a fekete szín számos más álomjelenségnél szóba kerül, így néhány állatnál is van jelentősége. A fekete borjú például asszonyi kellemetlenségre utal, míg a fekete eb vak gyűlöletet fed fel nekünk. A fekete kakas pedig kísértetre figyelmeztet a házban.

Szót ejt még a babonás állatokról is, melyek közül a macska – tudvalevő –, a boszorkány fél keze. Sőt, a boszorkányok állattá is tudnak változni: fekete macskává vagy kakassá.

Fekete macskával álmodni, mit jelent?

Más, modernebb megközelítés szerint a fekete macska a szerencséhez kapcsolódik, ahogyan a babona is tartja. Ha olyan ember álmodik fekete macskával, aki ébren nincs jóban velük, az félelemre utal. Vagy saját megérzésétől, vagy a női énjétől (hiszen a macska a női énünk jelképe is lehet) tart. De ha az álmodó szereti a cicákat, akkor a fekete macska akár jó szerencsét is jósolhat neki.

Fekete macskával álmodni, mit jelent?

Fekete macskával álmodni – miért tartanak a fekete macskától?

Bár valódi, logikus magyarázatot nemigen találhatunk rá, a fekete szín az emberek számára eleve valami gyászos jelentést hordoz. Ennek oka talán az lehet, hogy a sötétséggel kötik össze. Sötétben nem látunk, emiatt nem tudhatjuk, miféle veszedelmek fenyegetnek. Ezért a sötét, a fekete baljóslatot hordoz magában.

A macskák pedig már ősidők óta ambivalens megítélés alá esnek. Bár vannak pozitív asszociációi is, mint a nőiesség vagy a szabad lélek, bizony többféle sötét aspektust is láttak benne. Ilyen például az, hogy a démonokhoz tartozó lénynek tartják.

Varázserőt is gyakran tulajdonítottak neki, főképpen a fekete macskák csodálatos képességei voltak ismeretesek. Az ókori görög világban például fekete macska hamvait szórtak szét a mezőn, hogy védjék a termést a kártevőktől.

A néphit, a babonák és a mesékben megjelenő – gyakran fekete – macskák pedig a pokol szolgálói, a boszorkányok állandó kísérői, megtestesítői.

A fekete macskákat manapság talán nem félik ennyire. Nekünk sem érdemes tartani tőlük, sem éberen, sem álmunkban. Inkább gyönyörködjünk szép, elegáns bundájában, és ismerjük el, milyen különleges állat is egy fekete macska.

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.