Macskával álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Álomfejtés macska jelentése

Ha egy macska megkarmol bennünket álmunkban, akkor az arra utal, hogy egyáltalán nem félünk a fenyegetéstől. Macskát látni álmunkban az a függetlenségünket jelzi több területen is. Ilyen a gondolkodás, kreativitás, hatalom. Ha megjelenik álmunkban, balszerencsét is okozhat. Önállóság, jó vezetõi készségek.

Macskakarmolás: átmeneti bizonytalanság, szívesen hagyatkoznál mások tanácsára, de büszkeséged tiltja a segítségkérést.

 

Fekete macska: kockázatos vállalkozás, amelynek eredményében magad sem bízol. Cirmos macska: emelt fõvel viselt kellemetlenség; tarka macska: nem tudsz kialakítani egy véleményt.

Macska, aminek olyan színe van, ami a természetben nem fordul elõ: kiegyensúlyozottnak, határozottnak mutatod magad, jókedvet színlelsz, holott épp ellenkezõ érzelmeid, hangulataid vannak. Megjegyzem, hogy szerintem a macska a szuverenitás és a kiszolgáltatottság együttes, ezért érdekes jelképe, számos alantas indulat áldozata. Valószínûnek tartom, hogy a macskák körüli balhitek kialakulása, a macskák üldözése azért gyakori, mert az emberek irigylik a macskák önállóságát esetleg hangos szerelmét, saját gyámoltalanságukért, kiszolgáltatottságukért a védtelen állatot, az igazi vad kicsinyített mását büntetik.

Macskával álmodni

Macskával álmodni mit jelent?

Krúdy Álmoskönyve szerint:

Macska. Féltékenység és lángoló szerelem.

Cica. Fegyelmezetlenség jegye.

Egy öregasszony szerint: karmoló cica jelzi, hogy haragos kezek közül menekülsz. Fiatal cica: elcsábításodat mutatja. Cicát látni jelent még: kellemetlenséget és elárult szerelmet is. – 1855-i könyv szerint: cica mutatja, hogy hamis emberekkel lesz dolgod, de te könnyenhivő lész a beszélgetésben. (Ez fiatal nőkre vonatkozik.) Cica jegyez: kiabálást, kellemetlen tárgyalást. Cica a háztetőn: gonosz jel; öregasszonynál: betegség.

Macska nyakörv

Jelzi, hogy korlátozottak lesznek a lehetőségeink és közvetlenül kapcsolódhat az álom a komfortzónánkhoz. Nehézségekre számíthatunk az életben és a hatalommal túlságosan könnyedén fogunk bánni.

Két egyforma macskával álmodni azt sugallja, hogy meg kell teremtenünk az egyensúlyt a saját igényeink és mások szükségletei között.

Döglött macska álomban

Döglött macskával álmodni vagy azt hallani álmunkban amint éppen megölnek egy macskát, azt jelenti, hogy a függetlenségünket néhány területen veszély fenyegeti.

Álomszótár, álomfejtés