Szarvassal álmodni, mit jelent?

Szarvassal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

“Egy szarvas volt, amilyen csodaszépet még emberi szem nem látott. A két ágas-bogas szarva össze volt fonódva, s lebegett a feje fölött, mint egy koszorú. A két szeme feketéllett, ragyogott, mint a fekete gyémánt. A dereka karcsú, hajlékony, mint a lengő nádszál, a lába vékony, s szaladván nem látszott érinteni a földet.  

– Nézd, öcsém, Magyar, csodaszép egy szarvas! – kiáltott Hunor.  

– Csodaszép, csodaszép! – kiáltott Magyar is -, még nem láttam ehhez hasonlatost.”

(A csodaszarvas*)

A szarvas mindenki számára egy elegáns, méltóságteljes, tekintélyt parancsoló élőlény. Ám mi, magyarok talán még az átlagnál is jobban hozzánk közelállónak érezzük ezt a csodálatos állatot. Elvégre hozzá köthető egyik legszebb eredetmondánk, A csodaszarvas.

Vajon ez azt jelenti, hogy a magyar emberek álmában többször jelenik meg a szarvas, mint más nemzeteknél? Erre a kérdésre valószínűleg sosem fogunk kielégítő választ kapni. Ám arra igen, hogy mit jelenthet, ha álomban látjuk a szarvast – olvass tovább, és máris megtudhatod! 🙂

Szarvassal álmodni: Krúdy idejében megbecsülték a szarvast

Az Álmoskönyv azt írja, a szarvas örökség. De ami érdekes, hogy általánosságban a szarvas álomban jót jelent, csak akkor nem, ha szarvast bántó cselekedetről álmodunk. Így például, ha szarvast űzünk az álomban, az nagy fáradsággal, ám kevés jutalommal járó eseményt jelez. A szarvashús sem igazán szerencsés, ha azzal kereskedünk. Ne vigyük a vásárra álmunkban, mert akkor valakit meg fogunk károsítani. Az öklelő szarvas pedig árulkodásról árulkodik.

Most pedig íme a számos pozitív hír, amellyel a szarvas kedveskedhet álmunkban, ha látjuk. Ha etetjük a szarvast, kitüntető barátsággal hálálja meg ébrenlétben. Netán szomjúságunkban szarvasnyomból isszuk ki a nedűt? Az bizony egy asszony iránti nagy szerelemmel kecsegtethet. Az iparos ébredése után arról mesél nekünk, hogy álmában futó szarvast látott? Az igen eredményes munkával biztat az elkövetkezendő napok során.

Szarvassal álmodni, mit jelent?

Szarvassal álmodni nem csoda, hogy jó, a mélylélektan szerint is

Mi lehet az oka annak, hogy ilyen sok jót köthetünk a szarvas szimbólumához?

Kétféle oldalról lehet megközelíteni a kérdést.

  1. Maszkulinitás

A szarvas elsősorban a férfiasságot jelképezi (a feminin oldal az őz), de ebben az esetben a gyengéd oldalát. Nemes alak: bátorság, tekintély, hitelesség jellemzi, amit egy apafigura vagy egy férfiideál testesíthet meg. A szerelemben/nemiségben is a finom, önzetlen és természetesen, ösztönösen bekövetkező összeforrást segíti elő.

Szarvassal álmodni, mit jelent?

  1. Szelídség

A szarvas szelíd állat, hiába van erős, veszedelmesnek látszó szarva. A Nap és a fény állata, ezért segít közel kerülni a spiritualitáshoz.

Ha pedig már az agancs került szóba: ennek elvesztése majd újranövesztése az örök megújulást mutatja be. Ezáltal válik a tavaszi megújulás és a termékenység szimbólumává.

A szarvas űzése pedig saját vágyaink, félelmeink köszönhetnek vissza, és erre utalhatnak az ezzel kapcsolatos álmaink is.

* Utolsó megtekintés: 2020-05-05

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.