Sassal álmodni, mit jelent?

Sassal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Lenyűgöző, méltóságteljes, tekintélyt parancsoló megjelenése felejthetetlen élményt nyújt mindazok számára, akik abban a szerencsében részesülnek, hogy láthatják. Kiterjesztett szárnyaival uralja a kék eget, és akár a napot is leigázza. Míg az oroszlán a föld, a bálna pedig a vizek uralkodója lehetne, a sas méltán a levegő királya. Szerencsésnek mondhatja magát, akinek az álmában megjelenik a sas! Vagy mégsem? Lássuk, mit jelent, ha sassal álmodunk!

Sassal álmodni, mit jelent?

Sassal álmodni, mit jelent?

Sassal álmodni, az Álomszótár  magyarázatai

A sasról és megjelenési formáiról lelkünkben rengetegféle képet megőrizhetünk. Nem csoda hát, ha álmainkban is meglehetősen változatos formákban találkozhatunk vele. Már Krúdy idejében is sok tapasztalat volt sasokkal kapcsolatban, így számos álombeli helyzetet megmagyaráz, amikor sas jelenik meg benne.

A felszálló sas jó üzleti eredménnyel kecsegteti álmodóját. A fehér sas örökséget jelez, míg fekete párja gazdag házasságot – már amennyiben éppen zsákmányolás közben jelenik meg álmunkban. Ám ha éppen nyulat üldöz, akkor előfordulhat, hogy félelmetes helyzetbe fogunk kerülni ébrenlétünk során.

Az udvarunkba lecsapó sas pénzt hoz, míg a tüzet hordó sas háború veszedelmét. Ha álmunkban kiált a sas, akkor haraggal kell szembesülnünk a valóságban. Ezzel szemben, ha vijjog, akkor egy közeli rokonunk betegségére figyelmeztet.

Ha álmunkban a sas nádas felett kering, akkor jó hírünk van: megtapasztalhatjuk valakinek jóindulatát.

Ritkább esetben előfordulhat, hogy lengyel sasról álmodunk. Ha ráadásul még emellett borkereskedők vagyunk, akkor lopástól kell tartanunk.

És vajon olyat álmodtál-e már valaha, hogy egy sassal együtt vagy a kalitkájában, és viaskodsz vele? Ha igen, talán sosem gondoltad volna, hogy mi lehet ennek a megfejtése. De itt az idő, hogy megtudd: most eláruljuk neked. Krúdy szerint azt, hogy egy idegen ember kerül a környezetünkbe, aki miatt ráadásul nagy gondba fogunk esni.

Ilyen sokfélét jelenthet tehát a sas álmunkban az Álomszótár szerint. De ez még nem minden.

Sassal álmodni, a modern pszichológiai szemlélet szerint

A sas a szimbólumkutatásban is fontos szerepet tölt be. A madarak királya már a régi időkben is fontos elemek jelképe volt, mint például a Nap és az égi hatalom.

Összességében a pszichológusok pozitív jelként értékelik az álomban megjelenő sas képét. Akkor lehet csak kicsit aggályos, ha “sas-gondolatok” formájában szembesülünk vele, mert ilyenkor a mindennapi élet dolgaira vannak hatással. Ezek ugyanis azt jelentik, hogy a “szellem emésztő szenvedélyeinek” hatalmába került az álmodó.*

Az újabb nézetek szerint viszont csakis pozitív üzenete lehet számunkra az álmunkban felbukkanó sasnak. Ez a lenyűgöző állat védelmet nyújt szellemednek, és ezt érdemes kihasználni. Ragadd meg a pillanatot, és próbálj meg felemelkedni egy új, magasabb szintű tudatállapotba.

* Forrás: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Corvina, 1996.

Sassal álmodni, mit jelent?

Sassal álmodni, mit jelent?

Álomfejtés az álomszótárban