Lóval álmodni, mit jelent – álomfejtés

Lóval álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

A ló, ez a szépséges, elegáns állat régóta mítoszainkban él, rengeteg mesében találkozhatunk vele. Vágtatása a szabadságot, a természettel való lükető együttélést testesíti meg. Ha álmunkban találkozunk vele, jelentése rendkívül összetett lehet, az sem mindegy, mén, kanca vagy csikó formában jelenik meg. Tudj meg többet, mit jelképezhet álmodban a ló!

Lóval álmodni – a klasszikus álomfejtések

Nagy álomfejtőnk, Krúdy is számos lóval kapcsolatos álomjelentést gyűjtött össze. Mindenekelőtt, ha lótartó vagy, az álmodban megjelenő ló saját magadat jelképezi. A lipcsei álomfejtés a ló mozgása szerint csoportosítja az álmokat. Így például az ágaskodó ló nem várt megtiszteltetést ígér az álmodónak, míg az ugró ló szerencsétlenségre figyelmeztethet. Ha saját lovunkat látjuk, ugyancsak jó eseményt, sok örömet mutat. Ha lovon járunk álmunkban, az igazolja, hogy jó úton járunk kitűzött célunk felé.

Ha a ló még kiscsikó, talán az jósolja a legjobb jövőt az álmunkban. Az anyaközpontú társadalmakban természetesen leginkább kancaként vetül ki az emberek tudatában.

Lóval álmodni

Lóval álmodni – a modern álommagyarázatok

A mai modern álomfejtők szerint az álombéli ló arra utal, hogyan intézed ügyeidet, hogyan állsz hozzá a megoldandó kérdésekhez. A szabadon vágtató ló a lázadást jelképezi, a szabályoktól, keretektől való fiatalos ellenállást az öncélú korlátozásokkal szemben.

Korunkban az állatok megjelenése álmunkban egy-egy ösztönt képviselnek, a ló a szexuális ösztönre utal. Ha például párkapcsolati gondjaid vannak, akkor előfordulhat, hogy kitörő lovakról álmodsz. Ez arra inthet téged, hogy próbáld meg elfogadni a nehezebb helyzeteket és alkalmazkodni hozzá, igyekezz beilleszkedni a környezetedbe.

Lóval álmodni

Lóval álmodni – milyen színű lóval álmodtál?

Már a népmeséinkben sem mindegy, hogy fehér vagy fekete színben jelenik meg a ló. A fehér általában a jóságot, ártatlanságot jelképezi, míg a fekete ló a gonosz szolgálatában áll.

Lóval álmodni

Az álomfejtés úgy tartja, a fehér ló az elégedett és boldog házaséletet mutatja. A piros ló romantikus utazást ígér szerelmünkkel. A fekete ló szürke, nyomott időjárást sejtet, de keresztény vonatkozása is van: a Vágyat szimbolizálja.

Lóval álmodni – erotikus szimbólumok

Az ősi, fekete/fakó (vad)ló rengeteg mindennek a jelképe lehet. Többek között a holdnak, ősanyának, a szexualitásnak, halálnak, magának az álomnak és a mágiának is a szimbóluma.

Szexuális jelképként a kezdetektől fogva jelen van az európai kultúrtörténetben: számos lóval kapcsolatos tevékenység utal a nemi aktusra. Így például a magyarban a “meglovagol” vagy “megnyergel”. Ugyancsak szerelmi jelkép a ló “fához kötése”, “megbéklyózása”, “felszerszámozása” is. Az igazi férfit lovasként képzelték el, a nőt pedig a kengyel vagy a nyereg szimbolizálta.

Lóval álmodni, mit jelent?

Ló és lovas tehát elválaszthatatlan az embertől. Vagy mi testesülünk meg ebben a formában, vagy valamilyen vágyunkat eleveníti meg.

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.