Egérrel álmodni, mit jelent?

Egérrel álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban.

Amilyen picinyke kis állat az egér, olyan megosztó tud lenni a vélekedés róla. Sokan félnek tőle, úgy tartják, betegségeket terjeszt, mások viszont kedves kis élőlényt látnak benne. De mit jelent, az, ha egérrel álmodunk? Ez is számos különböző jelentésréteget hordozhat.

Egérrel álmodni

Egérrel álmodni mit jelent?

Egérrel álmodni – egér mint a családi kapcsolat szimbóluma

Sok álomfejtő úgy tartja, ha valaki egérrel álmodik, az családi gondokra utalhat. Ezek akár anyagi jellegű gondok is lehetnek.

De sokszor valamilyen negatív tulajdonságot is társítanak az álombeli egérhez. Ha valaki álmában felbukkan az egér, az jelezheti az álmodó bizonytalanságát, félelmét valamitől. Könnyen lehet, hogy a magabiztosság hiánya testesült meg a kis rágcsálóban, de az is előfordulhat, hogy az alázatot jelképezi. Egérrel álmodni arra is utalhat, hogy úgy érezzük, nem vagyunk képesek megfelelni valaki elvárásainak. Ez lehet akár egy családtag vagy munkahelyi kapcsolat is. Ha pedig mi magunk vagyunk az egér álmunkban, akkor bizony szeretünk meghúzódni a háttérben.

Krúdy Álmoskönyve szerint viszont

egeret látni nyereséget jelent, városban pedig a bátorságra utal, egeret fogni pedig az ellenség legyőzését jelzik.

Ha egérrel álmodunk, az álom helyszíne is sokatmondó lehet. Ha például az egereket rossz helyen látjuk, azt üzeni: valami nincsen rendben. Az Álmoskönyv pedig azt mondja: ha álmodban egy mezőn látsz egeret, akkor el fogod árulni magad. Egerek vagy patkányok a kamrában pedig eljövendő ínséges időkre figyelmeztetnek.

Az álombeli egeret gyakran a meneküléssel is kapcsolatba hozzák, így az álmodó lehet, hogy valamilyen problémát szeretne elkerülni.

Az egérrel álmodás lehet erotikus szimbólum is. Ha olyan nő álmodik egérről, aki nem fél tőlük, akkor kellemes szexuális élményt ígér. Ha pedig egy férfi álmában bátor egér jelenik meg, akkor rá is kielégítő kényeztető kalandok várnak. Az Álmoskönyvben is említik ezt az értelmezést: egér az ágyban váratlan szerelmeskedést ígér. Ha pedig egy leány álmában valahonnan egy egeret lát, az az elcsábítás jele.

Az egérfogó veszedelmet jelent, az egérméreg váratlan betegségre figyelmeztet.

Egérrel álmodni

Egérrel álmodni, mit jelent?

Egérrel álmodás – egér, a lélek megtestesítője

A korábbi álommagyarázók úgy tartották, az alvó ember testét a lélek egér alakjában hagyja el, majd később tér vissza bele.

A középkori emberek viszont azt képzelték, hogy a halottak lelkét az egerek viszik el a szájukban. Más történetek szerint a lélek maga ölt egér alakot, és a szájunkon távozik el halálunk órájában.

Egérrel álmodtál– tudtad-e?

A mai modern világban egérrel álmodni már a virtuális világ utáni vágyat is érzékeltetheti. Az állat ugyanis a számítógép egerét is szimbolizálhatja, ezáltal a mi hobbinkat testesíti meg. De akár a munkahelyünkkel is kapcsolatban állhat, ha ott is azzal dolgozunk.

Álomszótár, álomfejtés