Patkánnyal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Patkánnyal álmodni, mit jelent?

Bár sokan szeretik az állatokat, valljuk be, a patkány nem éppen tartozik a kedvencek közé. Nagy, szőrős és csúnya, picit talán még félelmetes is. Tehát ha valaki patkánnyal álmodik, az könnyen lehet, hogy rossz ómenként fogja értelmezni. Ám valójában nem feltétlenül a patkány maga a negatív üzenet hordozója: talán még fontosabb, hogy milyen szituációban találkozunk vele álmunkban.

Patkánnyal álmodni

Patkánnyal álmodni, milyen üzenetet hordoz magában?

Patkánnyal álmodni, rengetegfélét jelenthet

Krúdy Álmoskönyve igen velősen fogalmaz a patkánnyal álmodással kapcsolatban:

A patkány ellenséget jelent.

Ha a patkány meg akar minket harapni, az szerelmi féltékenységre utal.

Az elterjedt álomfejtő nézetek szerint a patkány úgy általánosságban olyan kellemetlen érzéseket szimbolizál, mint a kétségek, irigység vagy bűntudat.

Sokszor valami bennünk mélyen lappangó, kínzó gondolatot is jelképezhet az álmunkban megjelenő patkány. Ha például ő akar megharapni bennünket, akkor valami belső bánat/gond rág minket valójában. Valami megoldásra váró probléma, de az is lehet, hogy ez egy másik emberrel való kapcsolatunk nehézségeire mutat rá.

Ha cincogó patkány jelenik meg álmunkban, az lehet akár hideg idő, családi perpatvar, de kacér asszony is. Legalábbis a német orvos, költő és álomfejtő, Kerner szerint, akit Krúdy igen nagyra tartott.

De még számos egyéb formában is megjelenhet álmunkban a patkány. Az is lehet, hogy küzdesz vele, és meg akarod ölni. Ez bizony a fáma szerint önvádra, nem tiszta lelkiismeretre utalhat. Nagy eséllyel egy általad kedvelt személlyel való vitát jósolhat meg.

A halott patkány álmunkban arra int: valami fontos dolog az életünkben le fog zárulni. Ez lehet akár egy kapcsolat, karrier vagy csak egy periódus az éppen aktuális helyzetünkben.

De vajon mi az oka annak, hogy ilyen rosszat sejtő jelentéseket hordoz, ha valaki patkánnyal álmodik?

Patkánnyal álmodni

Patkánnyal álmodni, milyen üzenetet hordoz magában?

Patkány, a démonok szövetségese

A patkányokkal szembeni ellenszenv igen távoli gyökerekig nyúl vissza. Már régen is arról voltak híresek, hogy előszeretettel dézsmálták meg az élelmiszert, amit a raktárakban találtak. Ráadásul még olyan fertőző betegségek terjesztői is voltak, mint a pestis. Így hát nem véletlen, hogy az emberek úgy tartották: a démonokkal és az ördöggel cimborálnak.

A dél- és kelet ázsiai kultúrákban viszont egészen másként vélekednek a patkányokról. Indiában inkább templomot emelnek a tiszteletükre – vagy inkább a patkánybőrbe bújt démonoknak áldoznak, hogy elkerüljék őket a betegségek.

Kínában és Japánban viszont azt tartották baljóslatúnak, ha a házban és környékén nem bukkant fel patkány. Talán ők is azt érezték, mint a matrózok a süllyedő hajón: ha nincsenek patkányok, az bizony nem sok jóval kecsegtet. A rágcsáló patkányról azt tartják, pénzt számol. De patkány a kínai állatöv első szimbolikus állata, mint nálunk a kos.

Patkánnyal álmodni tehát nem valami biztató dolog. De ha megtörténik velünk, használjuk ki a lehetőséget, és nézzünk magunkba, vizsgáljuk meg életünket. Lehet, hogy a segítségével felfedezzük egy megoldásra váró problémánkat, és így lesz esélyünk arra is, hogy mihamarabb sikeresen megoldhassuk azt.

Patkánnyal álmodni

Patkánnyal álmodni, milyen üzenetet hordoz magában?

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.