Megfulladni álomban – jelenthet-e ez jót?

Megfulladni álomban – jelenthet-e ez jót?

+1 érdekesség

Kevés ijesztőbb álmot tudok elképzelni annál, mint hogy azt álmodjam, fuldoklom. Pedig hát annyi más rémálom létezik, a zuhanástól kezdve a kihulló fogakon át, és mégis… Már csak azért is, mert ilyenkor valami valószínűleg tényleg öntudatlanul is visszafogja a lélegzetünket. Lehet-e egy ilyen szörnyűséges rémálomból mégis valami pozitívat kihozni, jelenthet-e jót az, ha megfulladásról álmodunk?

Megfulladni álomban vagy fulladozni álomban, és egy igazán egyedi fulladás

A Krúdy Gyula-féle Álmoskönyv szerint, ha álmunkban fulladozunk, az a szegénység jegye.

Persze az sem mindegy, még álmunkban sem, hogy mitől fulladunk meg.

Lehet például sárban fulladozni. Ha ilyenről álmodunk, az máris kellemesebb jövőt sejtet: lehetséges, hogy nagy örökség vár ránk.

Ezen kívül aztán nemigen találunk különösebb megfejtést arra, mit jelent, ha megfulladunk álmunkban. Krúdy Gyula álomszótárát azonban talán azért is szeretjük úgy, mert mindig tartogat számunkra valami érdekességet. Nincs ez másképpen a megfulladásról való álmodás kapcsán sem.

Megfulladásról ugyanis még a nyelvvel kapcsolatos álmok leírásánál olvashatunk, mégpedig egy egészen különleges formában történő megfulladásról. Tegyük fel ugyanis, hogy álmunkban egy leánnyal csókolózunk. Ám ő oly hevesen csókol minket, hogy nyelve egészen mélyen hatol a torkunkba – olyannyira, hogy csaknem megfulladunk tőle…

Nos, ha te például ezt álmodtad, akkor neked ez egy veszedelmes nő ismeretségét jósolja.

Megfulladni álomban – jelenthet-e ez jót?

Megfulladni álomban – jelenthet-e ez jót?

Megfulladni álomban, az érzelmeink fojtogatásában

Jelenkorunk tudományos megközelítése a megfulladásról álmodást is a tudatalatti valamiféle megnyilvánulásának tekinti. Álmunkban az ébren töltött időnk alatt elfojtott érzelmeink törnek elő, és ezek fojtogatnak annyira, hogy úgy érezzük: megfulladunk tőlük.

Van egy másik értelmezési szempont is a fulladásról való álomra, ez pedig a kommunikáció hiánya. Azért érezzük úgy, hogy valami elzárja a torkunkban a levegőt, mert valamit nem mondtunk ki, amit pedig igazán fontos lenne. Enyhébb esetben csak elhallgatunk valamit, de komolyabb is lehet a helyzet, ha helyette viszont hazudunk – másnak vagy magunknak.

Álmunk a fulladásról mindkét esetben arra int bennünket, hogy gondoljuk át a közelmúlt eseményeit. Akár saját érzelmeinket érdemes megvizsgálni, akár a másokkal, a hozzánk közelebb állókkal való kapcsolatunkat, és hogy őszinték vagyunk-e hozzá, magunkhoz.

Megfulladni álomban – egy érdekesség

Ha álmunkban fulladozunk, az egyrészről, a fentiek szerint azért fordul elő, mert a lelkiállapotunk olyan, ami „fullasztó”.

De lehet a fulladásos álomnak egészen prózai oka is: az, hogy alvás közben tényleg nem kapunk levegőt. Gyakran mindössze arról van szó, hogy egyszerűen valami miatt egy rövid időre kihagy a lélegzetünk. De az oka kereshető a helytelen fekvésben vagy rossz tartásban, sőt, az is előfordulhat, hogy valami betegség jele. Ezért ha többször előfordul velünk ilyen, lehetőleg mielőbb vizsgáltassuk meg magunkat.



Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 



Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.