Vízbe fulladással álmodni mit jelent?

Vízbe fulladással álmodni – mit üzen a számunkra?

A víz életet menthet, de egyúttal el is veheti az életet.

Az élőlények számára a víz az életben maradás egyik legfontosabb tényezője. Álmodni is sokszor szoktunk róla, sok mindent jelenthet, ha megjelenik álmunkban a víz valamilyen formában.

De most nézzük meg egy kicsit a sötétebb oldalt, amikor is a víz halálos veszéllyel fenyeget. Mit jelent az, amikor vízbe fulladással álmodunk?

Vízbe fulladással álmodni

Vízbe fulladással álmodni mit jelent?

Vízbe fulladással álmodni, de a sajátunkéval vagy máséval?

Az Álmoskönyv fulladozásról általában csak néhány szót ejt. Azt azonban külön nem emeli ki, hogy a vízbe fulladás milyen jelentéssel bír álmunkban. De álmunkban vízben alámerülni, azt jelenti, ébrenlétünkben sikerül valamilyen titokra fényt deríteni.

Vízbe fulladás jelenhet meg például az álmunkban úgy, hogy öngyilkos szándékkal mi magunk ugrunk bele a vízbe. Ez Krúdy Gyula értelmezésében szomorúság jegye lehet, csakúgy, mint vízben bánkódni. Ha látod magadat a vízben (mielőtt vízbe fulladnál), az örökség ígérete álmunkban. Más arcát látni viszont meglehetősen baljóslatú: annak halálát jósolja – talán éppen vízbe fulladás által… A gyönyörű idegen arc álomban ellenben szerencséről és hosszú életről árulkodik; a csúf sárga arc viszont ugyancsak halálunk hírnöke lehet…

Ha saját arcod látod a vízben, akkor az álomfejtő hölgyeknek kisleányt, uraknak pedig kisfiúcska eljövetelét hirdeti.

Vízbe fulladással álmodni

Vízbe fulladással álmodni mit jelent?

Vízbe fulladással álmodni, de ki-mi fullad vízbe álmunkban?

Nemcsak ember fulladhat vízbe, sem a való életben, sem éjjelente, álmainkban. A sárba vagy vízbe fúló ló képe álmunkban nagy szükség és rossz esztendő eljövetelét mutathatja nekünk. Egy másik helyen pedig azt írja Krúdy, hogy álmunkban vízbe alámerülő vagy abba fulladó lovat látni nyomorúságba esést jelent.

És még az is előfordulhat, hogy mi okozzuk azt, hogy valaki álmunkban vízbe fullad. Így például, ha egy őrt dobunk a vízbe álmunk során, Kerner szerint az atya halálát mutatja.

Vízbe fulladással álmodni

Vízbe fulladással álmodni mit jelent?

Vízbe fulladással álmodni, manapság arra utal: valami nyomaszt bennünket

Ahogyan maga a fulladás érzése a valóságban egy nagyon kellemetlen, nyomasztó élmény – ha álmunkban merül fel, valami fojtogató problémára utalhat.

Nincs ez másként akkor sem, ha azt is látjuk, miképpen fulladunk. Ha vízbe fulladás az álom maga, akkor bizony valami nagy teherként borul rád. Olyan nagyként, amit lassan nemigen tudsz a való életben kezelni. Az életedben fenyegető akár anyagi, akár egyéb gondok súlya az álmaidban is kifejeződni látszik.

De ettől természetesen nem kell rögtön megijedned, és a legrosszabbra készülnöd. Inkább legyél hálás, hogy álmodban a vízbe fúlás intő jelként jelent meg. Így akart a tudatalattid arra figyelmeztetni, hogy ideje átgondolni az életedet, és azt, hogy miként kerekedj felül a problémáidon.