Viharral álmodni mit jelent?

Viharral álmodni, miről mesél álmunkban? Álomfejtés, álommagyarázatok az álomszótárban

A vihar egy meglehetősen intenzív, akár romboló erejű jelenség, és sajnos sokszor járhat együtt pusztulással, károkkal. Nem csoda hát, hogy nem szívesen élünk át hasonlót a való életben.

De vajon az álombeli vihar is ilyen szerencsétlenségek “előszele”? Vagy épp ellenkezőleg: a szenvedély pozitív oldalára utal?

Lássuk, mit jelenthet az, ha valaki viharról álmodik.

Viharral álmodni az Álmoskönyv szerint: szél, vihar, viharos tenger

Krúdy Gyula legendás álomfejtő kézikönyve külön szócikkben nem emlékezik meg a viharról úgy általában. De azért ez nem jelenti azt, hogy ne találnánk magyarázatokat a vihar álombeli jelentésére.

Lehetnek például viharos vizek:

A viharos tó álomban például a szerelmi életünkben történő viharos, sok bajt okozó változás érkezését harangozza be. Az ennél nagyobb víz, a tenger viszont, ha viharos, úgy általánosságban gondot jósol éber életünkre.

Viharral álmodni mit jelent?

Viharral álmodni mit jelent?

Mi a helyzet a vihar alapkellékével, a széllel? A szél az álomban rendszerint veszekedést jelent. Krúdy szerint álmunkban szélben járni gond. Ha Szent György napja után esőben és szélben járunk, az jó kilátásokkal kecsegtet az esztendőre.

Ha esik az eső, az is történhet viharosan. Az olyan eső, amelyet a szél az ablakhoz csap, azt jelenti: erővel elragadnák a szerencsédet, ha lehetne. Ha viszont András napja után álmodjuk, akkor valamiféle károsodás fog érni bennünket.

Viharral álmodni mit jelent?

Viharral álmodni mit jelent?

Álmodtál valaha viharos naplementéről? Ha igen, most megtudhatod, mit jelent: óva int téged egy kései házasságtól.

Viharral álmodni mit jelent?

Viharral álmodni mit jelent?

Viharral álmodni: Krúdy és a vihar elleni babonák

Ezen kívül azt is megtudhatjuk belőle, hogy a régi babona azt tartotta: a vihart, égiháborút okozó felhőket harangzúgással tudjuk elűzni. Pedig érdekes módon a harangozással pont ellentétes eredmény érhető el. A harangkongás ugyanis rezgéseket okoz a levegőben, amitől a felhők jégtartalma ki tud áramlani. Továbbá a felső légréteget is megritkítja, ami villámlásokat eredményezhet, gyakorta magába a villámcsalogató harangtoronyba.

És hogy mi a babona eredete? Az, hogy a harangzúgás megnyugtatja az imádkozó emberek lelkét. Így a vihart is könnyebben át tudják vészelni.

Mit jelent viharral álmodni napjainkban?

Érdekes, hogy a mai világban a vihar nagyon hasonló jelentéssel bír álmunkban, mint amilyen a vihar mint jelenség maga. Bánatot hoznak, és valamilyen, az életünkben bekövetkező csapásra figyelmeztetnek.

Utalnak arra, hogy az álmodó a valós életben is küzdelmekkel kénytelen szembenézni. Ezek a küzdelmek a veszteségek ellen történnek, és elsősorban belső, saját énünk küzdelmei. Olyan érzelmek harcolnak jobbik felünkkel, mint az irigység, féltékenység, harag.

De szerencsére van egy pozitív irányvonal is. Eszerint, ha viharral álmodunk, azt mutatja: ugyan nehézségek árán, de előbb-utóbb a valós életben is véget ér a “vihar”. Vagyis a megpróbáltatások után bízhatunk benne: a nap végre ismét kisüt, és a problémáink is megoldódnak.

Viharral álmodni mit jelent?

Viharral álmodni mit jelent?

Árvizzel álmodni, mit jelent?

Menekülés álomban

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.