Menekülés álomban

Menekülés álomban: mit jelenthet vajon? Álomfejtés, álomszótár

Rengeteg olyan álom van, ami nemhogy nem kellemes, de kifejezetten félelmet keltő. Ilyen például, amikor veszedelmes helyzetekbe kerülünk. Valamilyen módon veszélybe kerül az életünk, például zuhanunk vagy menekülünk valami elől…

Igen, a menekülés egy meglehetősen gyakran előforduló (rém)álomfajta, és nagy valószínűséggel nem éppen kellemes lelkiállapotra utal. De vajon mit jelenthet pontosan, ha menekülésről álmodunk?

Menekülés álomban

Menekülés álomban: mit jelenthet vajon?

Menekülés álomban, az Álmoskönyv magyarázatai

A menekülés érzete nem egy konkrét, kézzelfogható tárgy vagy élőlény. Ezért nehéz megtalálni egy olyan lexikonszerű könyvben, mint amilyen Krúdy Gyula Álmoskönyve.

Az is nehezíti a keresést, hogy menekülni általában valami elől vagy valami miatt szoktunk. Hogy pontosan mi elől, az igazából annyiféle fenyegetettség lehet, ahányan álmodják. Így hát meglehetősen nehéz egy általános, bármire illő magyarázatot adni rá.

Álmunkban piócás tóból sírva menekülni például tisztátalanságra utal Krúdy szerint. Ha viszont légyraj elől menekülünk, az valamiféle idegen nővel való közeli ismeretségre enged következtetni.

Ha más menekül álmunkban – teszem azt, egy gonosztevő – megint csak különböző helyzet. Ez utóbbi például szomszédok pletykáját jósolja, amikor a házunkba szeretne elrejtőzni üldözői elől.

Mi van akkor, ha olyan helyzetről álmodunk, amikor menekülnünk kellene – ám mégsem tesszük? Netán egy ház ég, mi a füstben fuldoklunk, mégsem fogjuk menekülőre? Az ilyen álom üzenete nagyon is prózai: hideg időjárást hozhat…

Nézzük kicsit ugyanezt az álombeli szituációt a másik oldalról, vagyis az üldöző szemszögéből. Kergetni valakit: az neki igen jó – ellentétben azzal, akit kerget.

Menekülés álomban

Menekülés álomban: mit jelenthet vajon?

Menekülés álomban, napjainkban a félelem szimbolikája

Mára már sokat fejlődött a világ, és a tárgyi jelenségeknél sokkal bonyolultabb fogalmakkal is meg tudnak birkózni az álomfejtők. A menekülés szerintük az egyik leggyakoribb álomjelenség.

Talán nem is olyan meglepő, hogy ha álmunkban menekülünk, az a saját, belső félelmünket mutatja valami elől, ami “üldöz” bennünket. Ez az üldöző lehet például valami gond, ami emészt minket már egy ideje, és még nem találtunk rá gyógyírt. De jelenthetnek egyéb kínzó gondolatokat is, akár valami régmúlt rossz emléket is.

A legjobb reakció erre a legtöbb álommagyarázat szerint az, ha felvesszük a kesztyűt. Megállunk és szembenézünk azzal, ami üldöz (rág) bennünket. Megpróbáljuk kideríteni, mi is lehet az pontosan, majd megtudni, miért is üldöz minket. Ennek ismeretében pedig aztán sokkal könnyebb lesz megtalálni azt a megoldást, ami legyőzi ezt a félelmünket. Ezáltal pedig egy életre megszabadulhatunk ettől a kellemetlen álomtól.

Fontos azzal is tisztában lenni, hogy legtöbbször az a fenyegetés, ami elől álmunkban menekülni kényszerülünk, elsősorban a múltból kísért minket. A jövőnket fenyegeti, ám ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, most, a jelenben kell orvosolnunk a probléma gyökerét.

Menekülés álomban

Menekülés álomban: mit jelenthet vajon?

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.