Halállal álmodni, mit jelent?

Halállal álmodni, mit jelent?

Halál… az egyik legbaljóslatúbb szó az ember életében… Kevés dologtól félünk jobban, mint hogy előbb-utóbb eljön értünk a halál, hiszen ez elkerülhetetlen. Nem csoda, hogy folyton mégis azt keressük: hogyan lehetne mégiscsak kicselezni a halál angyalát?

Ezek után, ha valaki halállal álmodik, bizonyára elsőként megretten, és attól tarthat, hogy ez bizony nem sok jót jelenthet… Pedig ez koránt sincs így feltétlenül. Nézzük csak meg, mit mondanak a hozzáértők arról, mit is jelent, ha halállal álmodunk.

Halállal álmodni – mit mond Krúdy?

Kezdjük először is a kevésbé kellemes jelentésekkel, annál jobban fogunk talán örülni a pozitív értelmezéseknek. 🙂

Az Álmoskönyv rögvest megállapítja a mindenki számára természetes első gondolatot: halni nyomorúságot jelent. De ezt követően csak arról ejt rossz szót, hogy ha halálütést mérünk valakire, az a csúnya rágalom előszele.

Ha általánosságban megjelenik egy halott az álmunkban, az általában az időjárás változását hozza magával, mondja Kerner. Krúdy szimplán a rossz időt látja benne.

No, de nagyrészt ennyi a halottról álmodás rossz jóslatairól. Ezzel szemben van néhány jó szerencsét jelző értelmezés is.

Ha például álmodban halni akarsz, az – ki gondolná! – jó egészség előhírnöke. Sőt! Ha magadat álmodban halottnak látod, az éppen ellenkezőleg – hosszú életet ígér neked.

Halállal álmodni, mit jelent?

Halállal álmodni, mit jelent?

Halállal álmodni – nem mindegy, hogy nő vagy férfi

A holt férj ugyanis: kihágást mutat. Ellenben a holt asszony álmunkban nagy bánatot eredményez – talán nem véletlenül.

Halállal álmodni – vagy rég halottat látni feléledni?

Ha viszont a valóságban halottat álmodban elevennek látsz, az bizony már okozhat visszásságokat. Holt embert látni megelevenedni ugyanis Krúdy szerint – megint csak az időjárás! – rossz időt jelez. Ha régen eltemetett holt embert látsz álmodban, mint ha most halna meg, azt sugallja, valamely közeli rokonod élete veszélyben forog.

Halállal álmodni – mit jelent napjainkban?

Érdekesség, hogy bár halottnak láthatjuk magunkat álmunkban, konkrétan azt álmodni, amint meghalunk, nem vagyunk képesek. Ezt az agyunk nem képes megjeleníteni. Olyat viszont sokszor álmodunk, hogy valamilyen életveszélyes helyzetben vagyunk. Ilyen lehet például az a gyakran előforduló érzés, hogy magasból zuhanunk lefelé. Ilyenkor, mielőtt megtörténne a végzetes baleset, mindig felébredünk, és ezután már csak egy új álomszakasz kezdődhet.

Közeli hozzátartozónk, leginkább édesapánk, édesanyánk halála álmunkban nagyon direkt módon azt mutatja, félünk tőle, hogy elveszítjük. Ez az álom arra int: mutasd ki minél jobban szeretetedet irántunk, hiszen ki tudja, meddig teheted meg.

Manapság egy már meghalt ismerősödet látni álmodban ismét csak azt mutatja: az illető hiányzik neked.

Ha ismeretlen ember halálával álmodsz, az valahol arra utalhat, hogy tisztában vagy azzal, mások sorsába nem tudsz beleavatkozni. De azt is jelentheti, valamilyen korábbi rossz élményünket máig nem sikerült feldolgozni. Ilyenkor ébredés után érdemes átgondolni, mi lehetett ez az élmény, és megpróbálni tudatosan helyretenni magunkban.

Halállal álmodni

Halállal álmodni, mit jelent?

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.