Árvízzel álmodni, mit jelent?

Árvízzel álmodni, vajon mit jelenthet? Álomfejtás, álomszótár, álom magyarázatok

A hetedik napon özönvíz lett a földön. [ … ] fölfakadt

ezen a napon a nagy mélység minden forrása, megnyíltak az ég csatornái,

majd negyven napon és negyven éjen át ömlött az eső a földre.

(2. Móz 7,10–12) *

Az árvíz mindannyiunk számára ismert természeti katasztrófa. A legismertebb a világon talán a bibliai Noé bárkájának története, amelyben a bátor hajós az élővilágot mentette meg a kipusztulástól.

Sajnos napjainkban is egyre gyakrabban fordulnak elő árvizek, és bár nem ennyire végzetesek, de sok veszteséget, szomorúságot okoznak. Így hát az sem csoda, ha éjjeli álmunkban éppen egy árvíz fenyeget minket. De vajon mit jelenthet ez? Örömet vagy katasztrófát? Lássuk, mit mondanak erről az álomfejtők.

Árvízzel álmodni, mit jelent?

Árvízzel álmodni, mit jelent?

Árvízzel álmodni: bizony, akár valami rosszra is utalhat…

…legalábbis, ha fellapozzuk a Krúdy-féle Álmoskönyv lapjait.

Az áradás: gond. Sőt: nagy felindulás.

Ha beteg álmodik árvízzel, az nem jó – és az egészséges ember számára is bosszúságot okoz. Ha egy hegy tetején állsz álmodban, ami az áradásból magasodik ki, akkor szorult helyzetbe kerülsz.

De azért lehet jó oldala is az árvízzel való álmodásnak.

Például az 1756-os könyv szerint. Ha van valamilyen félelme annak, aki árvízzel álmodik, akkor azt üzeni, hogy várhatóan meg fog szabadulni tőle. Legalábbis, ha az álmában úgy jelenik meg, hogy csak annak a helyét látja.

Hasonló a helyzet akkor, ha az álmunkban az áradás a lábunk előtt folyik. Az is a félelem elmúlását jósolja.

Árvízzel álmodni: napjainkban sem sokkal jobb a helyzet…

Az árvíz a legújabb kori emberek számára sem ígér túl sok kecsegtetőt. Ez a látványos természeti jelenség, az áradás, amikor a víz mindent elsodor, ami az útjába kerül – a szenvedély kifejeződési formája.

A mindent elsöprő, gátak nélküli szenvedély pedig, jól tudjuk, nem sok jóra vezet. A zubogó, vadul hömpölygő vízfolyam tudatalattinkat, érzéseinket festi le, amelyeknek nem tudunk megálljt parancsolni. Ha tehát ilyen árvizet tartalmazó álmot látsz, próbáld meg megzabolázni kissé túláradó érzéseidet, és a józan ész felé irányítani. Arra viszont ügyelj: ne nyomd el őket teljesen.

Árvízzel álmodni, mit jelent?

Árvízzel álmodni, mit jelent?

Mindezek tulajdonképpen mind az ősi, bibliai történetre vezetik vissza az árvíz álombeli magyarázatát. A túlélésre, a számunkra fontos és értékes dolgok megóvására, átörökítésére a jövendőbeli generáció számára. Lásd meg tehát az árvízben te is a pozitívumokat! Vedd sorra, melyek azok, amikre szükség van, és tegyél meg mindent azért, hogy ezek meg is maradjanak. A káros érzelmeknek, gondolatoknak pedig igyekezz olyan gátat szabni, ami megakadályozza, hogy te sérülj meg általuk.

Végül pedig gyűjtsd össze bárkádban a lehető legtöbb szépséget ebből a világból, és hajózz velük biztonságosabb földek felé.

* Utolsó megtekintés: 2020-08-04

Vízzel álmodni mit jelent?

További álom magyarázatok