Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álomszótár

„Nem mind arany, ami fénylik” – tartja a jól ismert mondás. De nem csak azért kezdődik így írásunk, mert bizony nagy igazság rejlik benne. Hanem azért is, mert nagy álomfejtőnk, Krúdy Gyula is pontosan ezzel indít annak kapcsán, hogy mit is jelent arannyal álmodni.

Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni régi nagy, klasszikus álomfejtőink szerint

Az Álmoskönyv rögtön el is magyarázza az arannyal álmodás egyik jelentését. Eszerint azt tanácsolja nekünk, hogy ne tévesszen meg bennünket a külső, sokszor talmi csillogás, inkább keressünk mögötte belső értéket. De rengeteg egyéb jelentést is találhatunk róla.

Aranyat látni álomban néha kis haszon néha viszont inkább csalás. Ha az arany a tied, akkor – hát persze, hogy! – jót jelez.

Álomban arannyal dolgozni kárt jelent, az arany karkötő viszont kedvesünkről jelezhet jó hírt. Az aranyhal, ami népmesékben három kívánságunkat teljesíti, álmunkban inkább az éhségünket sugallja.

Az 1756-os álmoskönyv is sok minden feljegyzésre méltót talált az arannyal álmodás kapcsán.

Az aranykoszorú realista üzenetet hordoz: szegénynek ártalmas, gazdagnak jó, aranyat viselni pedig hasznos; aranyat mívelni ezzel szemben veszteséget okoz álomban.

Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni, mit jelent?

Ha álmodban aranyat ásol, akkor hiába teszed, mert szerencsédet nem ott fogod lelni, ahol keresed, hanem váratlanul fog érni. Aranypénzt kapni lakodalmat ígér, az arany és ezüst együtt csalárdságra int. Ha álmodban aranyat veszítesz, akkor – jaj! – bizony készülj fel lélekben, mert ébren lehet, hogy barátodat fogod elveszíteni…

Álomban aranyat ajándékozni kedves dolog, és hasznos is, mert álmodójának gazdagságot hozhat, de ha mi kapunk, akkor is nyereséggel kecsegtet. Ha pedig aranyat találunk, az bizony nemcsak álomban, de ébrenlétben is szerencsét fog hozni.

Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni mit jelent az egyes csillagjegyeknél?

Érdekes módon, nem mindegy az sem, hogy milyen csillagjegy időszakában álmodunk arannyal. Bizony-bizony, Krúdy ezt is összegyűjtötte:

 • Vízöntő: kár
 • Halak: szenvedés
 • Kos: lopás
 • Bika: gyász
 • Ikrek: jó barát elvesztése
 • Rák: látogató
 • Oroszlán: nyereség
 • Szűz: vígság
 • Mérleg: búbánat
 • Bököly (skorpió): betegség
 • Nyilas: jó esztendő
 • Bak: pénz

Arannyal álmodni mai anyagias világunk szerint

Manapság, amikor életünkben az anyagi javak mindenek előtt állnak, nem véletlen, hogy az arannyal álmodást is ennek szellemében magyarázhatjuk. Ha valaki aranyról álmodik, két ellentétes végletet képviselhet: vagy az öntudatlan fukarságát, vagy éppenséggel a pénz hiányát.

Természetes, hogy az arannyal álmodás a gazdagság után érzett vágyunk megtestesülése is lehet.

Arannyal álmodni, mit jelent?

Arannyal álmodni, mit jelent?

De érdekes módon lehet valami ezektől teljesen eltérő módon is magyarázni az arannyal álmodás üzenetét. Ez pedig nem más, mint hogy ez azt jelenti: az álmodóra jellemző a kissé túlzásba vitt pedantéria.

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.