Édesanyámmal álmodtam – mit üzenhet vajon?

Édesanyámmal álmodtam – mit üzenhet vajon? Álomfejtés, álommagyarázatok, álomszótár

Legközelebbi rokonaink, családtagjaink bizonyára a leggyakoribb főszereplői éjszakai álmodásunknak.

És hát ki állhatna közelebb hozzánk, mint egyetlen, szeretve tisztelt édesanyánk? Vajon, ha éjjel megjelenik álmunkban, mit üzen nekünk?

Édesanyámmal álmodtam – a klasszikus álommagyarázatok

A mindentudó Álmoskönyv szerint édesanyát csak úgy általánosságban látni azt jelenti, valamiféle ajándék fog reánk várni. A német álmoskönyv viszont talán még ennél is jobbal kecsegtet: hosszú életet ígér nekünk.

Ha álmunkban édesanyánk valamit szól is hozzánk, akkor bizonyosak lehetünk benne, hogy amit mond nekünk, az be is fog teljesedni. Így hát nem árt minél tudatosabban figyelni arra, hogy egy szavát se veszítsük el emlékezetünkben álombeli édesanyánk beszédéből!

Furcsa módon, ha édesanyánk álmunkban a lehető legtragikusabb módon – holtan – jelenik meg, az örömet ígér a 1756-os könyv szerint. Persze mi lehetne nagyobb öröm a felébredő számára, mint az, hogy élve, boldogan látja viszont holtnak hitt anyukáját?

Ha édesanyánkat különösképpen ingben látjuk, az párkapcsolatunkról jósol: új kedvest ígér nekünk. Anyával bujálkodni viszont nagy bátorságra vall – még akkor is, ha csak álmunkban tesszük ezt.

Édesanyámmal álmodtam – mit üzenhet vajon?

Édesanyámmal álmodtam – mit üzenhet vajon?

“Édesanyámmal álmodtam” – Krúdy Gyula megfejtése

Talán nem mindenki tudja, de Krúdy Gyula Álmoskönyvében nemcsak abc-sorrendbe gyűjtötte az álmunkban felbukkanó jelenségeket és annak magyarázatát. Ezen kívül vannak még konkrét álommagyarázatok is, melyekkel személyesen keresték meg a nagy álomfejtőt.

Megtalálhatjuk benne többek között Margit álmát is: ő egy különleges tigrisnőt ír le, aki családja otthonában kívánta eltölteni az estét. Az álomban az álmodó édesanyja is megjelenik, melyre Krúdy azt jegyezte: az anya megjelenése ebben az álomban szerelmi féltés jegye.

Édesanyámmal álmodtam – a modern álommagyarázatok

Érdekes módon a mai álomfejtések leginkább azt taglalják, ha édesanyánkkal olyankor álmodunk, mikor ő már sajnos nincsen az élők sorában.

Persze ennek is megvan a maga logikája. Elvégre a hozzánk a világon legközelebb álló személy elvesztése kiheverhetetlen, és hiányát kénytelenek vagyunk álomban kompenzálni valahogyan.

Azért persze akad magyarázat arra is, hogy még élő édesanyánk mi okból kifolyólag jelenhet meg álmunkban. Elsősorban a vele való kapcsolatunkban érdemes keresni rá a magyarázatot, és átgondolni, hogy minden rendben van-e kettőtök között. Megkapod-e mindazt a törődést, odafigyelést tőle, amit szeretnél, vagy ennél többre vágynál? Vagy éppen ellenkezőleg: rohanó életviteled közepette vajon tudsz szakítani az édesanyádra elegendő időt?

Édesanyámmal álmodtam – mit üzenhet vajon?

Édesanyámmal álmodtam – mit üzenhet vajon?

Ne feledd: édesanyád különleges, egyedi és pótolhatatlan. Addig becsüld meg, add meg neki mindazt, amit megadhatsz, viszonzásul egy életnyi gondoskodásért, amíg még ezt megteheted. Inkább kerüld el az utólagos fájdalmakat, önmarcangolást, amiért nem törődtél vele eleget, amíg megtehetted.

Így talán azt is megelőzheted, hogy elhunyt édesanyád képe kísértsen. Helyette édes álmot fog adni az a tudat, hogy idősebb napjait lehetőséged volt megszépíteni.

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.