Veszekedés álomban – mit jelent?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk? Álomfejtés, álomszótár, álom magyaráztok

“Ha kiömlik a paprika, vagy a só, veszekedés lesz”. – tartja a néphit. De mit jelent ha a veszekedés álomban történik?

Veszekedés álomban és az Álmoskönyvben

Krúdy Gyula Álomfejtő kézikönyve szerint álomban veszekedni nehéz munkát jegyez.

De lehet veszekedésről álmodni konkrétabban is. Például álmunkban egy kisgyerekkel veszekszünk: ez bizony bánatot jósol nekünk. (Ellenben ha álmunkban kisgyermeket látunk, a lipcsei könyv szerint az veszekedés előjele lehet.) Ha őrséggel veszekszünk, az ugyan múlót, de kellemetlenséget ígér az álmunk.

Ha veszekedő asszonnyal álmodunk – talán nem is olyan nagy meglepetés: perpatvart ígér, ezzel szemben parasztokkal veszekedni nagy uraság.

Radics Mária szerint pedig álmunkban piaci verekedésben részt venni csendes életet hoz az ébrenlétben.

Krúdy szerint a veszekedésre külön hónap is szentelve van: ez pedig nem más, mint a január.

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban és napjaink valóságában

Vajon a mai ember többet veszekszik, mint a régi korokban élt társai? És vajon melyikük álmodott/álmodik gyakrabban veszekedésről?

Valószínűleg ezekre a kérdésekre sosem fogunk választ találni. De arra talán igen, hogy mit jelenthet a ma embere számára az, ha álmában valamiféle veszekedés fordul elő.

A mai világban az álombeli veszekedésnek direktebb az üzenete, mint Krúdy idejében. Ha ugyanis valakivel veszekszel álmodban, valószínűleg nem véletlenül teszed, és nem véletlenül pont azzal az illetővel. Vélhetően a valóságban is feszül közöttetek némi ellentét, és ez fejeződik ki a vele való álombeli veszekedésben. Sőt! Az, hogy ilyen tudat alatti formában jelenik meg a veszekedés vele, azt mutatja: valami visszatart téged a közvetlen konfrontációtól. Netán félnél tőle?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Az is lehet tehát, hogy így, álmodban vezeted le a feszültséget magadban, amiért nem sikerül dűlőre jutnod a másik féllel. Főleg, ha olyan emberrel veszekedsz álmodban, akivel már rég nem tartod a kapcsolatot. Ebben az esetben ez az álom segít egy kicsit elrendezni magadban a le nem zárt kérdéseket. Így a jövőben már nem fog nyomasztani ez a felesleges, megoldásra való feladat.

Veszekedés álomban különféle ellenfelekkel

Sokféle helyzetben és emberrel álmodhatunk úgy, hogy veszekedünk vele. Lássunk még példaképpen néhányat.

Veszekedés álmunkban valakivel, akivel valójában nincsen problémánk. Ez ebben a formában arra utal, hogy nem a másikkal – hanem saját magaddal van bajod. Nem találod a helyed, kellemetlenül érzed magad, mert úgy látod, mintha egyedül állnál a világgal szemben.

Ismeretlennel való veszekedés álmunkban: ez az álom azt üzeni, hogy valami izgalmas változás, fordulópont előtt állsz az életedben.

Ha pedig más nemű vitapartnerrel veszekszünk álmunkban, akkor az a magánéleti problémáink kivetítése lehet. Ideje lehet tehát kedveseddel kicsit átgondolni a jövőtöket.

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

További álom magyarázatok