Veszekedés álomban – mit jelent?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk? Álomfejtés, álomszótár, álom magyaráztok

„Ha kiömlik a paprika, vagy a só, veszekedés lesz”. – tartja a néphit. De mit jelent ha a veszekedés álomban történik?

Veszekedés álomban és az Álmoskönyvben

Krúdy Gyula Álomfejtő kézikönyve szerint álomban veszekedni nehéz munkát jegyez.

De lehet veszekedésről álmodni konkrétabban is. Például álmunkban egy kisgyerekkel veszekszünk: ez bizony bánatot jósol nekünk. (Ellenben ha álmunkban kisgyermeket látunk, a lipcsei könyv szerint az veszekedés előjele lehet.) Ha őrséggel veszekszünk, az ugyan múlót, de kellemetlenséget ígér az álmunk.

Ha veszekedő asszonnyal álmodunk – talán nem is olyan nagy meglepetés: perpatvart ígér, ezzel szemben parasztokkal veszekedni nagy uraság.

Radics Mária szerint pedig álmunkban piaci verekedésben részt venni csendes életet hoz az ébrenlétben.

Krúdy szerint a veszekedésre külön hónap is szentelve van: ez pedig nem más, mint a január.

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban és napjaink valóságában

Vajon a mai ember többet veszekszik, mint a régi korokban élt társai? És vajon melyikük álmodott/álmodik gyakrabban veszekedésről?

Valószínűleg ezekre a kérdésekre sosem fogunk választ találni. De arra talán igen, hogy mit jelenthet a ma embere számára az, ha álmában valamiféle veszekedés fordul elő.

A mai világban az álombeli veszekedésnek direktebb az üzenete, mint Krúdy idejében. Ha ugyanis valakivel veszekszel álmodban, valószínűleg nem véletlenül teszed, és nem véletlenül pont azzal az illetővel. Vélhetően a valóságban is feszül közöttetek némi ellentét, és ez fejeződik ki a vele való álombeli veszekedésben. Sőt! Az, hogy ilyen tudat alatti formában jelenik meg a veszekedés vele, azt mutatja: valami visszatart téged a közvetlen konfrontációtól. Netán félnél tőle?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Az is lehet tehát, hogy így, álmodban vezeted le a feszültséget magadban, amiért nem sikerül dűlőre jutnod a másik féllel. Főleg, ha olyan emberrel veszekedsz álmodban, akivel már rég nem tartod a kapcsolatot. Ebben az esetben ez az álom segít egy kicsit elrendezni magadban a le nem zárt kérdéseket. Így a jövőben már nem fog nyomasztani ez a felesleges, megoldásra való feladat.

Veszekedés álomban különféle ellenfelekkel

Sokféle helyzetben és emberrel álmodhatunk úgy, hogy veszekedünk vele. Lássunk még példaképpen néhányat.

Veszekedés álmunkban valakivel, akivel valójában nincsen problémánk. Ez ebben a formában arra utal, hogy nem a másikkal – hanem saját magaddal van bajod. Nem találod a helyed, kellemetlenül érzed magad, mert úgy látod, mintha egyedül állnál a világgal szemben.

Ismeretlennel való veszekedés álmunkban: ez az álom azt üzeni, hogy valami izgalmas változás, fordulópont előtt állsz az életedben.

Ha pedig más nemű vitapartnerrel veszekszünk álmunkban, akkor az a magánéleti problémáink kivetítése lehet. Ideje lehet tehát kedveseddel kicsit átgondolni a jövőtöket.

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

Veszekedés álomban – mit üzenhet nekünk?

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.