Saját halálról álmodni mit jelent?

Saját halálról álmodni – mit üzenünk magunknak a túlvilágról?

Minden élőlény számára az élet elkerülhetetlen vége a halál. A halált nem ismerjük, és bár vannak találgatásaink, nem tudhatjuk, mi vár reánk utána – ha egyáltalán vár valami…

A saját halálunknál kevesebb dolog van, amitől félünk, és ami foglalkoztat bennünket: így hát persze hogy álmodunk a saját halálunkról.

Adódik tehát a kérdés: vajon mit jelent, ha valaki saját haláláról álmodik?

Saját halálról álmodni különböző módokon: az Álmoskönyv magyarázatai

Saját halálunkról álmodni számos formában lehet, és mindegyiknek megvan a maga saját egyedi álomjelentése.

Az Álmoskönyv ilyen saját halállal kapcsolatos álmokat gyűjtött össze:

Saját halálról álmodni általában:

Álomban mi magunk csak úgy halni nyomorúságot jelent. Halva látni saját magunkat álmunkban hosszú életet jósol nekünk. Meghalni és megelevenedni: ha ezt álmodjuk, várhatóan nagy tisztességben lesz részünk. Álmunkban önmagunkat holtan látni pedig: öröm.

Kerner szerint álmunkban halva lenni hosszú életet és magas pártfogást hozhat álmodójának.

Saját halálról álmodni öngyilkosság által:

Lehet például saját halálunkkal álmodni úgy, hogy öngyilkosságot követünk el. Krúdy Gyula szerint álomban öngyilkosságot elkövetni nagy nyereséget jelent. Ha álmunkban nem halunk meg, csak halni akarunk, akkor az bizony egészséget hoz nekünk.

Öngyilkosok úgy is lehetünk, hogy megmérgezzük magunkat. Ha álmunkban mérget veszünk be, és úgy okozzuk saját halálunkat, akkor az életben szerencsétlenség lesz osztályrészünk.

Érdekesség még, hogy Krúdy jegyzetei szerint azok, akik saját halálukat kívánják, gyakran álmodnak ággal.

Saját halállal álmodni más keze által

Végül pedig álmodhatunk saját halálunkról úgy is, hogy valaki meggyilkol bennünket. Az Álmoskönyv szerint álmunkban gyilkos áldozatává válni rövid boldogságot hozhat számunkra.

Saját halálunkról álmodni: nyugodjunk meg, nem jelent rosszat

Sokan tartanak attól, hogy saját halálról álmodni valami borzasztó jelentéssel bírhat számukra. Így hát, ha ez megtörténik, reszketve ébrednek, és aggodalommal tekintenek a jövőbe.

Pedig valójában nincsen ok az aggodalomra. Az valóban igaz, hogy a saját halállal való álmodásnak szimbolikus értelme van. De korántsem az életünk korai végét kell látni benne.

A saját halálról álmodás valójában inkább egyfajta változás vagy változás iránti vágyunk kifejeződése lehet. Előfordulhat, hogy valamiféle nem várt, de kellemes változásról van szó, ami előttünk áll.

De az is lehet, hogy a saját halálról álmodni nem más, mint saját félelmünk leképezése az életünkben óhatatlanul bekövetkező változásoktól.

Végül pedig, a saját halál álmunkban egyfajta figyelmeztetésként is felfogható. Utalhat ugyanis olyan dolgokra, amelyeket már régóta tervezünk megtenni, de valahogy sosem jutott rá idő. Ha saját halálunkat álmodjuk meg, az tudatosíthatja bennünk azt, hogy ideje cselekedni az állandó halasztgatás helyet. Az életünk ugyanis nem tart örökké, így addig használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket, amíg megtehetjük.

Halott gyerekkel álmodni

Halott anyával álmodni

Halott apával álmodni

Halálról álmodni

Koporsóval álmodni

Temetővel álmodni