Koporsóval álmodni, mit jelent?

Koporsóval álmodni

Koporsóval álmodni, mit jelenthet? Álomfejtés, álomszótár

A koporsó szó a vámpírok számára bizonyára kellemes képzetet kelt, elvégre az a nyugvóhelyük nappal. De lefogadom, hogy mi, emberek, legalábbis nagy többségünkben, nemigen kedveljük a koporsó látványát. És ebből következően nyilván álmodni sem szeretünk róla.

De azért mégiscsak előfordulhat, hogy álmunkban megjelenik a koporsó. Ez vajon jó vagy rossz előjelnek számít nekünk?

Koporsóval álmodni
Koporsóval álmodni, mit jelent?

Koporsóval álmodni Krúdy idejében

Valószínűleg már Krúdy Gyula életében, sőt előtte is előfordult már az, hogy valaki koporsóval álmodott. Ugyanis külön szócikket is szentel neki az Álmoskönyvben.

Meg fogsz lepődni, hogy ez alapján mit üzen nekünk a koporsó!

Koporsóval álmodni tudniillik az ott leírtak szerint – hosszú, boldog életet ígér. Illetve csak nekünk, hétköznapi, szürke embereknek. Merthogy ha valaki üzletszerűen foglalkozik a halállal – példának okáért a koporsókereskedő vagy az asztalos – azoknak viszont gondot jelez. Talán nem is olyan meglepő ez. Hiszen a szőrös- vagy inkább megedzett szívű, az elmúlással üzletszerűen foglalkozó egyének számára nyilván homlokegyenest mást jelent egy koporsó látványa.

Külön megemlíttetik még a jávorfából készült koporsó is: ez igen titokzatos módon azt jelenti: öreg szülék.

Érdemes még szót ejteni arról az álomjelenségről, amikor mi magunkat látjuk koporsóban feküdni. Például: üveges halottaskocsin utazni, négy lóval húzatni. Ez kereskedőnek nagy vásárt ígér álmában, mindenki másnak viszont tilalmas örömöket.

Koporsóval álmodni
Koporsóval álmodni, mit jelent?

Koporsóval álmodni, visszatérés a jelen idők álomfejtéséhez

Napjainkban a koporsóval álmodás, hasonlóan más baljóslatú fogalmakhoz, éppen az ellenkezőjére utalhat, mint amitől tartanánk. Elvégre ki lenne az, akinek ne rögtön az jutna eszébe, hogy ha koporsót lát álmában, akkor valami rossz fog történni? Esetleg valaki a környezetében hamarosan meg fog halni.

A valóságban viszont inkább azt akarja ezzel üzenni, hogy eddigi legnagyobb problémáid végre lassan, fokozatosan megoldódnak majd.

Ezen kívül az álombeli koporsót lehet tekinteni az álmodó múltjának jelképeként is.

Ha például úgy álmodsz koporsóról, hogy az nem vált ki belőled különösebben erőteljes érzelmeket, akkor az arra int, hogy figyelj. Hajlamos lehetsz ugyanis elmenni a részletek mellett, elfelejteni olyan múltbéli eseményeket, amelyek befolyással lehetnek mostani és jövendőbeli életed folyására.

Koporsóval álmodni

Ha viszont ijesztőnek tartod az álombeli koporsót, akkor érdemes újra átgondolnod életed régi élményeit, ezúttal aprólékosabban. Jelenbeli cselekedeteid arra utalnak, hogy valami rendkívül fontos múltbeli történést nem tudsz, vagy éppen nem akarsz figyelembe venni. Márpedig ez a bizonyos mozzanat lehetséges, hogy döntően befolyásolná jelenlegi szemléletedet bizonyos kérdések kapcsán.

Ellenben viszont, ha álmodban nyitott szívvel, érdeklődően reagálsz a koporsó látványára, az személyiséged egy pozitív oldalát villanthatja meg neked. Az ilyen habitusú emberek, melyek közé te is tartozol ezek szerint, általában jó elemző- és problémamegoldó képességekkel rendelkeznek.

Temetéssel álmodni

Halállal álmodni

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →