Temetéssel álmodni, mit jelent?

Temetéssel álmodni, mit jelent? Álomfejtés – Álomszótár

Álomban „temetni – öröm.” – legalábbis az Álmoskönyv szerint…

No de azért nem ilyen egyszerű a válasz arra, hogy mit is jelent valójában temetéssel álmodni. És mivel ez egy érdekes kérdés, járjuk körül ezt a témát most egy kicsit részletesebben.

Hányféle formában lehet temetésről álmodni?

Erre viszont nagyon egyszerű a válasz: rengetegféle formában. Szinte annyiféle módon, ahányan, ahányszor csak temetéssel álmodunk. Nézzük meg, Krúdy Gyula idejében miképpen álmodtak az emberek temetésről, és milyen jelentéseket hordoztak azok.

Álomban temetést messziről látni biztos örökséget jelent. Ha csak úgy, egyszerűen részt veszünk egy temetésen, az ellenben nehéz munkával fenyeget.

Temetési zenét hallani: vigalom. Arról álmodni, hogy fehér ruhában megyünk temetésre viszont nem meglepő módon közeli házasságról súg az álmodónak. Egy öregember eltemetése pedig nemcsak a való életben, de éjjeli álmodásunk során is emberséges cselekedetnek számít.

Mit jelent az, ha álmunkban minket temetnek? Érdekes módon valami jót, legyen szó akár házasemberekről, akár magányosokról. Előbbinek családi szaporodást jelent, utóbbinak viszont a házasság jó hírével szolgál (remélhetőleg ő is annak tartja…).

Ehhez hasonlít, ha atyafit temetünk álmunkban: akkor a legjobb hitünk szerint fogunk házasodni a közeljövőben.

Temetéssel álmodni

Temetéssel álmodni, mit jelent?

De íme egy izgalmasabb kérdés: amikor olyan temetésről álmodunk, amelyen egy élőt temetnek el… Ez valójában meglehetősen prózai megfejtést hordoz: egészen egyszerűen kései házasságot ígér. Kerner szerint viszont már nem ilyen kellemes az üzenete: egy közeli atyafi vagy jó barát halálát jegyzi.

És a végére egy látszólag egyszerűen induló, ám annál különlegesebben folytatódó, temetésről szóló álom. Leány temetésén részt venni – és citromos (!) karddal kísérni a koporsót: egy ártatlan lány szerelméről mesél nekünk valamit.

Temetéssel álmodni halálos kimenetelű?

Az emberek gyakran álmodnak a saját földi elmúlásukról vagy bármilyen más formában a halálról. De már arról is megtudhattuk, hogy nem feltétlenül jelent halállal kapcsolatos eseményt. Mi a helyzet akkor, ha a temetés jelenik meg egy ma élő ember álmában?

Ha magából a „temetés” szóból indulunk ki, akkor tágabb értelemben, ha ezzel álmodunk, a mi belsőnkben temetünk el valamit. Tudatunk mélyére szeretnénk rejteni egy olyan eseményt, élményt, amire nem szívesen emlékezünk vissza. Ez lehet akár egy élő személynek, hozzátartozónknak vagy csak közel állónak a halála, vagy attól való félelmünk kifejeződése is.

Temetéssel álmodni

Temetéssel álmodni, mit jelent?

Pozitív jelként is értelmezhetjük az álombeli temetést. Olyankor, amikor valami változás előtt állunk, és egy új dologba akarunk fogni (ez akár egy teljesen új élet is lehet). Ha ez a helyzet, akkor ugyanis először le kell zárni az eddigieket, hogy teljes erőnkkel az újdonságokra tudjunk koncentrálni. Így tehát a temetés álmunkban egy új jövő kezdetének ígéretét is jelentheti számunkra.

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.