Fog kiesés álom, foghullás álomban

Fog kiesés álom, foghullás álomban

Fog kiesés álom, foghullás álomban – Álomszótár, álomfejtés

Sokféle rémálom létezik, de van egy olyan, ami amennyire különösen hangzik, mégis, szinte olyannyira gyakran felbukkanhat éjszaka.

Ez pedig nem más, mint az, amikor álmunkban kihullik a fogunk. Érdemes lehet tehát egy kicsit alaposabban megvizsgálni ezt a kérdést: mit jelenthet az álmunkban kihulló fog?

Fogkiesés, foghullás álomban – szinte csak ilyen formában álmodunk fogról

Bár sokkal ritkábban álmodunk csak úgy, kihullás nélkül a fogról, már korábban ejtettünk erről is már néhány szót. És minő meglepetés: ebben is sokszor a kieső fog jelenik meg valamilyen formában.

Nem csoda hát, hogy a Krúdy Gyula-féle Álmoskönyv „fog” szócikkénél is leggyakrabban elveszített foggal kapcsolatos álmokra találunk megfejtést.

Ám Krúdy ezen túlmenően egy egészen hosszú értelmezést is ad.

Fogkiesés, foghullás álomban: a foghullás és az odvas fog összefüggése

Szinte egy különálló novellaként is felfoghatjuk ezt a magyarázatot, már csak azért is, mert van neki egy főszereplője is. Krúdy legismertebb karaktere: Szindbád. Ő gondolkozik el rajta, hogy mi oka lehet ennek a sok kihulló fogas álomnak, és vele találtatja meg a magyarázatot is rá.

Eszerint leggyakrabban az olyan emberek álmodnak fogkiesésről, akiknek van odvas foguk.

Éjjelente csukott szájjal álmodunk, mely bizony lyukas fogakat is rejt – és ennek még álmunkban is nagyon is tudatában vagyunk.

Az odvas fog pediglen fáj, nem csoda, ha nemigen tudunk megfeledkezni róla. Így öntudatlanul is arra vágyunk, hogy mielőbb megszabaduljunk tőle.

Fog kiesés álom, foghullás álomban
Fog kiesés álom, foghullás álomban

Fogkiesés, foghullás álomban – az egyéb nézetek szerint

A kihulló foggal kapcsolatos álmok a széles körben elterjedt néphit szerint egy közeli hozzátartozónk halálát jósolják meg.

Természetesen a híres, Freud nevével fémjelzett pszichoanalitikus iskola is megemlékezett a kihulló fogról álmodás jelenségéről.

Ők a fog ősi szimbólumának jelentéséből indultak ki. A fog tudniillik a régi időkben az életerő, férfierő, a nemzés egyik jelképe volt. Többféle babona is kapcsolódott ehhez az elképzeléshez. Az egyik ilyenben a kieső tejfog szerepel. Ha ugyanis ez úgy esik ki, hogy nem érinti a földet, az megvéd a nemi betegségektől.

Freud követői tehát erős szexuális utalásokat láttak már eleve a fogról szóló álmokban. A kihulló fog pedig véleményük szerint arra utal, hogy az álmodónak potenciazavarai vannak, sőt, akár kifejezetten az impotencia jele lehet.

A mai, modernebb felfogás viszont visszatér a kissé biztosabb talajra, és ennél kissé reálisabb magyarázatokat igyekszik találni.

Kétféle oldalról közelítik meg a kérdést:

  1. Foghullás = idősödés

Eszerint, ha valakinek álmában kiesik a foga, az öregségtől való félelmére utalhatnak.

Fog kiesés álom, foghullás álomban
Fog kiesés álom, foghullás álomban
  1. Foghullás = elhanyagoltság

A kieső fog álmunkban üzenheti nekünk, hogy törődjünk többet magunkkal, és fordítsunk több időt a fizikai és szellemi egészségünk megőrzésére.

Fog kiesés álom, foghullás álomban
Fog kiesés álom, foghullás álombanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →